מתכון אחרון השנה לתפוח אדמה – מבטיחים

    מירי זורגר 1 Comment on מתכון אחרון השנה לתפוח אדמה – מבטיחים

    נשאר לכם טון תפוחי אדמה מהחג? אז הנה מתכון מצוין לניצול השאריות שלא תעברו חס וחלילה על 'בל תשחית' • בתאבון

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    אז כמה תפוחי אדמה נשארו לכם מהחג, הרבה? הנה דרך קלה וטעימה לגמור אותם, מתכון חמץ למהדרין!

    גראטן תפוחי אדמה ובטטות

    מצרכים
    3 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים דק
    3 בטטות קלופות ופרוסות דק
    לרוטב:
    500 מ"ל שמנת צמחית
    4 ביצים
    3 כפות קמח
    מלח
    פלפל שחור גרוס טרי
    4 כפות עירית קצוצה
    1 כף אבקת מרק בצל

    אופן ההכנה
    מערבבים את מצרכי הרוטב ומרכיבים את המנה בסדר הבא:
    שופכים מעט רוטב על קרקעית התבנית, מסדרים פרוסות חופפות של תפוחי אדמה ומוזגים עליהן עוד רוטב.
    מסדרים פרוסות בטטה ומעל מוזגים רוטב, ממשיכים ככה עד שמסיימים את כל הכמות.

    מכסים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה. נזהרים לא להתנפל על זה לפני שזה מתקרר כי כוויה בלשון זה לא נעים.

    בתיאבון!



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      וואי וואי באמת שיהיה מתכון אחרון
      מי בכלל מסוגל להסתכל על זה….