לאשכנזים בלבד • אושפלו עם הרבה אורז

    מירי זורגר No Comments on לאשכנזים בלבד • אושפלו עם הרבה אורז

    אחרי שבוע שהתפוחי אדמה שימשו כבעלי בית הגיע הזמן לאורז, חגיגת אושפאלו בסיר אחד טעים ועסיסי ומשביע וכן קצת מגוון.

    אורז, אוכל

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    ביום הזה שרב הילדים עוד בבית וכמה נמאס לכם לראות תפוחי אדמה הכי מתאים סיר שלם עם עוף ואורז וירקות.

    (תוכלו לעשות שימוש כמובן בעוף שנשאר מהחג, שיהיה ניצול שאריות מקסימלי)

    כך שלכם יהיה שקט וכולם יהיו שבעים ורגועים.

    בתאבון.

    החומרים:

    חזה עוף או שוקיים
    4 כוסות אורז לבן
    6 גזרים
    1 בצל גדול
    כף פפריקה אדומה מתוקה
    1 כפית כורכום
    1 כפית בהרט
    שמן לטיגון
    6 כוסות מים רותחים
    מלח לפי הטעם

    אופן ההכנה:

    קולפים את הגזרים ומגרדים אותם בפומפיה רחבה או במעבד מזון

    קולפים וקוצצים את הבצל דק.

    מנקים את חלקי העוף ומייבשים

    מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה. מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן יחד עוד מספר דקות תוך כדי ערבוב.

    מוסיפים את העוף וממשיכים לטגן תוך שמתבלים בפפריקה, כורכום, בהרט, מלח.(לפי הטעם)

    ממשיכים לטגן עוד מספר דקות תוך כדי שמערבבים מדי פעם והופכים את העוף.

    מוסיפים את הגזר המגורד וממשיכים לערבב עוד שתי דקות.

    מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה מחודשת ומוסיפים עוד מלח באם צריך.

    מכסים את הסיר במכסה ומנמיכים את האש לחום הכי נמוך בגז.

    לתוצאה מושלמת רצוי להניח מגבת בין הסיר למכסה, ולבשל כך. בצורה הזו האדים יישמרו בתוך הסיר והאורז ייתקבל עסיסי, רך ויותר 'אחד אחד'

    לאחר חצי שעה של בישול על אש קטנה, יש לערבב קלות את תכולת הסיר ומיד לסגור את המכסה לעוד 10 דקות של בישול.

    מכבים את האש ומשאירים  סגור לרבע שעה.



    0 תגובות