- רדיו קול חי - -

וערכת בחגיך • אלישבע גליקסברג פותחת שולחן

וערכת בחגיך – כתבה ראשונה בסדרה

צילום: אייפון שלי

הפקה, סטיילינג וכתיבה: אלישבע גליקסברג

כלים חד פעמיים: הנמל

IMG_2850

בעל 'השולחן ערוך' על 'שולחן עורך'

מכיוון שאני אוהבת להישען על דעת גדולים. חיפשתי אסמכתא במקורות שלנו ולצקת תוכן רוחני למעטפת הוויזואלית.

"החודש הזה לכם"-אם נקרא את המילה 'לכם' מהסוף להתחלה, נקבל את המילה מלך. בחג החירות אנו מצווים להתנהג כבני מלכים, והקונוטציה הראשונית-סעודת מלכים.

כשמתעסקים בהידור מצווה, נשאלת השאלה: מה יוצר את ההבדל בין הסטנדרטי והמקובל לבין הלא שגרתי והמהודר? בעוד שגדולי הראשונים מגדירים את הידור המצווה בבחירת "הטוב והמשובח בתחום" (אובייקט), גדולי האחרונים מתייחסים ל "משהו שאין אדם רגיל לעשותו ביומיום" (כללי התנהגות).

עיון בקצור שולחן ערוך, הלכות הכנה לסדר, סימן קי"ח סעיף ז', מנחה אותנו לנהוג בהידור  ועורך סינתזה לשתי הדעות : "אַף-עַל-פִּי שֶׁבְּכָל הַשָּׁנָה טוֹב לְמַעֵט בְּכֵלִים נָאִים זֵכֶר לְחָרְבָּן, מִכָּל מָקוֹם בְּלֵיל פֶּסַח טוֹב לְהַרְבּוֹת בְּכֵלִים נָאִים כְּפִי כֹּחוֹ. וַאֲפִלּוּ הַכֵּלִים שֶׁאֵינָן צְרִיכִין לַסְּעֻדָּה, יְסַדְּרֵם יָפֶה עַל הַשֻּׁלְחָן לְנוֹי, זֵכֶר לְחֵרוּת".

ואכן מהציטוט עולות שתי הדעות:
1. "לְהַרְבּוֹת בְּכֵלִים נָאִים כְּפִי כֹּחוֹ "-כדעת הראשונים, התייחסות לאובייקטים.
2. "יְסַדְּרֵם יָפֶה עַל הַשֻּׁלְחָן לְנוֹי "-כדעת האחרונים, התייחסות לכללי התנהגות.

לאחר שראינו למה כדאי וצריך לערוך, הגענו לחלק היישומי- איך?

IMG_2882

שלב א'-קונספט יוצא לדרך

כשרוצים לעצב מחוץ לקופסה, חייבים קודם להגדיר אותה. קונספט העיצוב הוא המצפן שיוביל אותנו לכך ויהווה פילטר מושכל לסינון כל המיותר.

בשולחן זה התייחסתי לחג האביב הלוקח אותנו למחוזות פסטורליים בנגיעות אקזוטיות.

אביב=פריחה וזה המסר שיועבר לאורחים מכל זווית ראיה.

מניפת הצבעים שלנו לשולחן זה:

כסף, בורדו,אדום, צהוב, ירוק תפוח,לבן

יסוד: לבן וכסף

אקססוריז: בורדו/אדום, כתום, צהוב וירוק

שלב ב'-בניית קולקציה

נסעתי למרכז הלוגיסטי של חברת "הנמל" וליקטתי קולקציות בשיטת מיקס & מאץ', הרכב וערבב.

ערכה לסועד כוללת: מערכת צלחות משתי קולקציות חדשות, האחת בגימור וינטאג' נוסטלגי והשניה בגימור זהב/כסף מטאלי + כוסות קריסטל ליין, לשתיה קלה ושמפניה + סכו"ם מוכסף + מפית.

בגיזרת האקססוריז: העדפתי לפנק כל סועד ב"אגרטל אישי" מגביע וודקה בגימור חלבי, המעצים את העריכה האישית וחוסך שזירות דומיננטיות בCENTERPIECE.

אווירה: קינוחיות אישיות שהפכו לבתי נר.

ראנר: פיזור תחתיות נייר תחרה בקטרים שונים.

MASTERPIECE: טריו המיוצר מקערות הפוכות שביניהן מגשים.

IMG_2844

שלב ג' -עריכה אישית

גזרתי 6 פלייסמנטים ממפה כסופה ועליהם ערכתי את לכל סועד.

לגבי גבולות גיזרה לסועד:באירוח פורמלי הטריטוריה לסועד תהיה 75 ס"מ ובבלתי פורמלי ניתן להסתפק גם ב 55 ס"מ.

הזר האישי הורכב מפרח קאלה מלאכותי, 3 קיטומי חרציות, מעט עדעד צהוב, גיבסניות, ובבונג. את הכוס שהפכה לאגרטל עיטרתי בסרט קטיפה.

על המרקיה הוספתי קיטום קאלה (מלאכותית), קיטום הורנטזיה (מלאכותי) וחצי עלה מגינית מקופל.

את המפית עיטרתי בתכשיט מפיות מבית "הילולא".

IMG_2878

  שלב ד'- MASTERPICE

הפכתי קערת הגשה עליה הנחתי מגש עגול, חזרתי על הפעולה פעמיים נוספות ליצירת טריו הגשה. באירוח עצמו ניתן להגיש עליו פרודוקטים אכילים.
באירוח אווירה שמודגם כאן, עיטרתי במצע גיבסניות וקיטומי אמנון ותמר.

 IMG_2844

 שלב ה'-סטיילינג קולינרי

IMG_2845 

 שלב ו'-תאורה ואווירה

מילאתי קינוחיות שקופות במים ובתוכן הצפתי נרות אווירה כסופים.

IMG_2861

 

 

פסח כשר, שמח ומעוצב 🙂
אלי7

מנכ"ל @יופי של אירוע Style Academya ועורכת @מגזין דירה נאה

בכתבה הבאה: קיפול מפית בשלבים וטוויסט…
אלישבע