תפוח אדמה ותפוח אדמה • זורגר בשלל מתכוני פסח שווים

    מירי זורגר 1 Comment on תפוח אדמה ותפוח אדמה • זורגר בשלל מתכוני פסח שווים
    צילום: בעריש פילמר
    11:58
    28.03.24
    נתי קאליש No Comments on הרב קוק במסר מרגיע: "אי אפשר לנבא עתידות"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    פשטידת עוף ותפוחי אדמה

    מצרכים

    שכבת תפוחי האדמה

    6 תפוח אדמה קלופים ומבושלים לריכוך

    3 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

    3 ביצים

    3 כפות מיונז

    4 כפוט פטרוזיליה קצוצה

    1 1/2 כפיות מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    שכבת העוף

    1 ק"ג' חזה עוף טחון

    3 בצלים מטוגנים עד להשחמה

    2 ביצים

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    שכבת הבטטות

    4 בטטות בינוניות קלופות ומבושלות לריכוך

    5 כפות פטרוזיליה קצוצה

    2 ביצים

    3 כפות מנונז

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    לציפוי

    שקדים פרוסים

    אופן ההכנה

    הכיני את  השכבות

    שכבת התפוחי אדמה

    מעכי את תפוחי האדמה למחית חלקה הוסיפי את המיונז וערבבי

    הוסיפי את שאר המצרכים וערבבי

    זלפי בתבנית מרופדת בנייר אפיה על קרקעית התבנית בעובי  של 2 אצבעות עד שתכוסה לחלוטין

    שכבת העוף

    ערבבי את רכיבי שכבת העוף וזלפי מעל הפירה

    הכיני כנ"ל את שכבת הבטטה וזלפי על העוף

    פזרי מעל את השקדים הפרוסים וכסי בנייר כסף

    אפי כשעה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה קלה

    הסירי את הכיסוי ואפי כ 10 ד' נוספות

    חתכי כשקר ואז חממי לפני ההגשה

     

     

    פלחי תפוחי אדמה אפויים בפטריות

    מצרכים

    8 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים בקליפה עד לריכוך

    2 סלסילות פטריות קצוצות

    5 בצלים  קצוצים גס

    1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק

    12 כפיות מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    שמן לטיגון חצי עמוק

    להגשה

    1 כוס פסטו פטרוזליה

    אופן ההכנה

    את תפוחי האדמה המבושלים  חותכת ל 4 או ל 8 תלוי בגודל של תפוחי האדמה

    מחממת שמן עד לבעבוע עדין ומטגנת את פלחי התפוחים עד להשחמה קלה

    מטגנת משני הצדדים ומכינה כך את כולם

    מסדרת את פלחי התפוחי אדמה בתבנית ומניחה בצד

    הכנת הפטריות

    מטגנת בצלים עד להשחמה מוסיפה את הפטריות הקצוצות ומטגנת עד שישחימו קלות

    מטבלת ומוסיפה פטרוזיליה קצוצה

    שופכת את מסת הפטריות מעל פלחי תפוחי האדמה ומכניסה לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופה כ 15 עד 20 ד'

    מפזרת מעט פסטו פטרוזיליה ומגישה

     

     

    פחזניות לפסח- מתאים לפירה לפסח

    מצרכים

    100 מל שמן

    70 מל שמן

    175 גר' קמח תפוחי אדמה

    20 גר' א אפיה

    7 ביצים

    1 כפית מלח

    2 כפיות סוכר

    אופן ההכנה

    מחממים שמן מים  מלח וסוכר מוסיפים את הקמח וטורפים עד שנפרד מהדפנות של הסיר

    מסירים מהאש מעבירים לקערת המיקסר ומוסיפים את הביצים אחד אחד

    מזלפים פחזניות ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

    לפירורי לחם לפסח פותחים את הפחזניות ומיבשים בתנור

    טוחנים לפירורים

     

    מעטפות בלינצ'ס במלית מוקפצים

    מצרכים

    לבלינצ'ס-כ 30 יח' בלינצ'ס

    6 ביצים

    6 כפות קמח תפוחי אדמה

    3 כפות פטרוזיליה קצוצה

    1 כפית מלח

    1 כף סוכר

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    1/2 כוס שמן

    מלית

    5 פרגיות טחונות גס

    4 בצלים קצוצים

    4-5 כפות פטרוזיליה קצוצה

    2 סלסילות פטריות קצוצות

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    1 כף קמח תפוחי אדמה

    אופן ההכנה

    מכינים בלינצ'ס

    במעבד מזון טורפים את רכיבי הבלינצ'ס לבלילה חלקה

    מחממים מעט שמן במחבת כשהשמן חם מעבירים לבלילה תוך כדי ערבוב מאסיבי

    עם מצקת שופכים מהבלילה אל המחבת מנענעים את המחבת לכיסוי מוחלט של הבלילה

    מטגנים משני הצדדים את כל המסה

    הכנת המלית

    מטגנים בצל עד להשחמה קלה

    מוסיפים פטריות ומטגנים עד להשחמה

    מניחים בצד

    מנגבים את המחבת ומחממים שוב מעט שמן עד שחם

    מוסיפים את הפרגיות הטחונות גס ומטגנים עד שהן מוכנות, לא יותר מ 10 ד'

    מוסיפים אל הפרגיות את הבצל והפטריות המטוגנות ומערבבים תוך כדי טיגון

    מוסיפים תיבול ופטרוזיליה מערבבים מוסיפים את הקמח תפוחי אדמה ומערבבים עד שאין נוזלים

    מצננים

    לוקחים בלינצ'ס ומניחים במרכז כשתי כפות מהמלית סוגרים משני הצדדים ואז מגלגלים

    מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה

    מכינים כך את כולם מברישים בשמן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים עד להשחמה



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      נראה לי שחסרים נוזלים במתכון של הבלינצ'ס…