מעבר לאתר המותאם

סיר לנוסטלגיה: אושפאלו של סבתא כרמלה

אתי קצבורג 3 Comment on סיר לנוסטלגיה: אושפאלו של סבתא כרמלה

יש דברים וזכרונות שמלווים אותנו מהילדות • סיר מרק מבעבע ביום סגריר • אוכל של אמא וחמימות ביתית ו.. סולתם • חלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי • שיר לסירים

סיר בישול מרק אוכל
צילום: Sophie Gordon / Flash 90
ברשת סולתם פנו אל הסבתות שמאז ומתמיד הכירו בערך הסירים שלהם. הסבתות המקסימות העניקו לנו מתכונים נהדרים; המתכון של סבתא כרמלה

יש דברים נוסטלגיים שאי אפשר בלעדיהם יש דברים איכותיים שאסור לוותר עליהם.

הסירים והמחבתות של סולתם – הם נוסטלגיה איכותית מימי סבתא, שעברה לאימא ומגיע גם לך להתחדש בכלי המטבח הטובים, המוצלחים והאיכותיים ביותר מבית 'סולתם' – איכות ללא פשרות מחברה מחברה המובילה בשוק כלי המטבח כבר למעלה מ-65 שנים!

בחג הפסח הזה יהפוך המטבח שלך למלכותי, ותוכלי לבשל את המאכלים המסורתיים בסירים המסורתיים שיעשו לך את הפסח למוצלח, טעים ושמח עוד יותר.

מרקי החג והתבשילים שיתבשלו בסירי הלחץ של סולתם – ייצאו בטעם מעודן ובזמן בישול קצר ומהיר שיעזור להם לשמור על הערכים התזונתיים שלהם.

הלאטקס המסורתיים, הקובות של פסח, הבלינצעס מקמח תפו"א ושאר המתכונים שהסבתות העבירו בירושה מכל תפוצות, יטוגנו במחבתות סולתם – מחבתות המיוצרות מאלומיניום טהור, הטובות ביותר בישראל, המאפשרות טיגון מושלם, בטעם מעולה, בלי שהמאכל יידבק לתחתית המחבת. כל זאת הודות לעובדה שהן מיוצרות מאלומיניום טהור בתהליך יציקה רב שכבתי.

השנה תוכלי להתפנק בסדרת כלי הבישול Mineral Stone סירים לבישול ולהגשה בציפוי שיש. סירים בטוחים לשימוש המציעים  חלוקת חום שווה ויעילה לבישול מיטבי וחיסכון בזמן ובאנרגיה, כך שתספיקי בערב פסח עוד מטלות, ובחול המועד תוכלי לארח במינימום זמן.

להשלמת קולקציית הסירים במטבח – מומלץ לבחור בסירי סוטז' של  'סולתם' לבישול מיטבי וחיסכון בזמן ובאנרגיה. הם בטוחים לשימוש, – ומאפשרים שימוש מופחת בשמן!

 ברשת סולתם פנו אל הסבתות שמאז ומתמיד הכירו בערך הסירים שלהם. הסבתות המקסימות העניקו לנו מתכונים נהדרים .
סיר - סולתם

הנה מתכון האושפלאו של סבתא כרמלה.

 מצרכים:

2 כוסות אורז יסמין/פרסי שהושרה

2 בצלים קצוצים דק רבע שעה במים רותחים וסונן

כפית פלפל שחור גרוס

כפית בהארט

חצי כוס שמן קנולה

4.5 כוסות מים רותחים

10 יחידות שזיפים מיובשים ללא גלעין

700 גרם פרגיות חתוכות לקוביות קטנות

2 עלי דפנה

כוס גרגירי חומוס מבושלים

 4 גזרים חתוכים לגפרורים

הבצל וקוביות הפרגית עד להזהבה, מוסיפים את מקלות • במחבת מניחים 3 כפות שמן קנולה ומטגנים את אופן ההכנה:

את המים מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומוסיפים •מערבבים ומוסיפים את התבלינים, מערבבים ומוסיפים • בסיר מניחים את שמן הקנולה שנותר ואת האורז, הגזר ומטגנים כ-4 דקות, מסירים מהאש.

את גרגירי החומוס ותכולת המחבת, מערבבים ומכסים

ל- 25 דקות • מסירים מהאש ומשאירים מכוסה 5-10

דקות נוספות, מערבבים בזהירות ומגישים



3 תגובות

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

מיין תגובות
  1. 3

    אני רבע בוכרית מאנשהו (באוכל- אמא של אמא שלי מהכבדים)
    ברוסיה הקפואה אין בהרט!! זה תבלין מזרחי!!!! שמים פלפל, מלח וגג טיפה קינמון.
    גם לגבי האורז- ממתי באושפאלו בוכרי שמים אורז פרסי??? שמים אורז עגול!!!!!!!!!!!
    על עלי דפנה עוד לא שמעתי באושפאלאו!!!
    אני מקווה שלא ייצא לכם גפילטעפיש!!