מנה אש: כשאסאדו וחציל נפגשים

    חיה קלור No Comments on מנה אש: כשאסאדו וחציל נפגשים

    הרעיון של המנה המדהימה הזו נולדה מתוככי השוק של לוינסקי • שם בדיוק הגיעה ההשראה של חיה קלור • שווארמה של אסדו עגל וקונפי שרי ושום בטעמים עדינים על חציל שרוף בתנור חם קר עם טחינה כמעט גולמית ועשבי תבלין • מה זה עוד לא מוכן?

    22:58
    24.04.24
    אבי יעקב No Comments on תקלה חמורה ברשת יש חסד: מוצרים ללא כשרות לפסח

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    השבוע התחיל מלא אנרגיות.

    פורים ממתין לנו בקצה שלו,של השבוע,  מאיר ומשמח לבבות.

    אז מה ירגש אותנו השבוע????

    בין דוכני הירקות הצבעוניים לחנויות התבלינים בלוינסקי .

    בין נתחי הבשר העשירים, הרוכלים והארומה הייחודית לשוק הזה

    נולדה לה מנה.

    לא זרה אבל עדיין מפתיעה ובעיקר אלגנטית מסקרנת ומלכותית.

    הנה היא קבלו אותה באהבה…

    שווארמה של אסדו עגל וקונפי שרי ושום בטעמים עדינים על חציל שרוף בתנור חם קר עם טחינה כמעט גולמית ועשבי תבלין

    לאסאדו:
    700 גר אסדו של עגל ללא עצם
    1/3 כוס שמן זית
    1/3 כוס סילאן
    כפית ראס אל חנות
    כפית זרעי כוסברה כרוב
    4 ענפי רוזמרין
    2 כפות חרדל דישון
    6 שיני שום
    פלפל שחור
    מלח גס
    מורחים את נתח הבשר בשמן
    סילאן וחרדל
    חורצים בבשר תעלות קטנות
    ומכניסים את שיני השום פנימה
    מניחים בתבנית עוטפים בנייר כסף
    מחממים תנור ל200 מעלות
    אופים כ 15 דק
    מורידים טמפרטורה ל 180
    אופים עוד כשעה עד לריכוך
    מורידים טמפ' ל 160
    אופים ללא נייר אלומיניום עוד כ 20 דק להשחמה ומניחים בצד לקרוא

    לחצילים
    2 חצילים עם הקליפה שטופים
    חצויים ל2
    מעט שמן זית
    פלפל שחור גרוס
    מלח אטלנטי
    4 ענפי טימין
    מעט עלי פטרוזיליה קצוצים
    מלח
    פלפל
    8 כפות טחינה
    10 עגבניות שרי חצויות
    5 שיני שום פרוסות
    1/3 כוס יין
    כפית דבש

    מניחים את החצילים על תבנית עם נייר אפייה מזליפים על החצילים שמן זית מלח אטלנטי
    פלפל גרוס
    וענפי טימין
    אופים בתנור מחומם ל 180 מי כ 20 דק עד שמתרכך ומשחים

    במקביל
    קוצצים את נתח הבשר דק דק

    במחבת חמה עם שמן זית
    מקפיצים שום עגבניות השרי
    ענפי טימין
    יין אדום ודבש
    לאחר מכן
    מוסיפים את נתחי האסדו מקפיצים קלות
    ומתקנים טעמים

    בצלחת הגשה :
    מסדרים חצילים
    מעל טחינה פטרוזיליה
    ומעל מסדרים יפה את נתחי האסאדו….
    כמה ענפי טימין טריים ומגישים
    בשבת ניתן להכין את הכל מראש לחמם גם את החצילים וגם את נתחי האסדו על הפלטה
    אבל חשוב להרכיב לפני ההגשה.



    0 תגובות