מזל דגים • מירי זורגר עם 4 מתכוני דגים לשבת אדרית

    מירי זורגר No Comments on מזל דגים • מירי זורגר עם 4 מתכוני דגים לשבת אדרית
    12:46
    19.04.24
    אבי יעקב No Comments on הלכה למעשה: מרן הגאב"ד הגר"מ גרוס בדרשת שבת הגדול | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    סלמון גרבלקס-סלמון כבוש

    מצרכים

    1 נתח פילה סלמון במשקל 1200 ללא עצמות

    400 גר' סוכר

    800 גר' מלח ים אטלנטי

    זסט מ 2 לימונים

    זסט מ 2 תפוזים

    2 כפיות פלפל שחור גרוס טרי

    3-4 סלקים קלופים חתוכים לגוליאן

    2 צרורות של שמיר קצוץ

    אופן ההכנה

    מנקים ומישרים את הפילה

    מערבבים את כל המצרכים מלבד הסלק

    מניחים בתבנית עמוקה את הסלמון ועוטפים לחלוטין עם תערובת המלח מעל מניחים את הסלק ועוטפים בניילון נצמד

    מניחים משקולת על גבי הדג כדי להטמיע טעמים ומניחים במקרר ל 48 שיות

    מסירים את הכיסוי של הסלק והמלח ושוטפים היטב

    מנגבים ומיבשים היטב

    מניחים במקרר 24 שעות נוספות

    פורסים דק ומגישים

     

    סביצ'ה סלמון ורמונים

    מצרכים

    300 גר' פילה סלמון נקי מעור ועצמות

    1/3 כוס שמן זית

    גרגירים מרימון אחד

    4 גבעולים של בצל ירוק קצוצים

    מיץ מחצי לימון

    מלח  גס

    פלפל ארבע עונות גרוס טרי

    אופן ההכנה

    את פילה הסלמון יש לחתוך לקוביות קטנות

    לתבל  להשהות כ 10 ד'

    להוסיף את שאר המצרכים ולהגיש

     

    פילה סיבס עטוף בבצק עלים

    מצרכים

    1 חב בצק עלים

    מלית

    1 דג לברק /סיבאס במשקל 1,200 מפולט ללא עור ועצמות

    תיבול

    1/3 כוס מן

    מלח

    פלפל

    למלית

    500 גר' בייבי תרד

    2 שיני שום כתושות

    1/2 כפית מלח

    מעט פלפל שחור גרוס טרי

    לציפוי הבצק

    ביצה טרופה

    אופן ההכנה

    ראשית מכינים את המלית

    מחממים מחבת עם מעט שמן מוסיפים את עלי התרד ואת השום הכתוש מתבלים במלח פלפל ומקפיצים כ 2 ד או עד שהעלים התכווצו

    מסננים נוזלים ומצננים

    פותחים את עלה הבצק ומניחים פילה דג מתבלים ומזלפים מעט שמן

    מעל מניחים את עלי התרד ומעל פילה שיני מתבלים כנ"ל את הפילה השיני מכסים בפיסת בצק נוספת מהדגים ויוצרים צורת דג ללא הראש

    מברישים בביצה ומצירים קשקשים וסנפירים

    מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים עד להשחמה

    מגישים עם רוטב מונייר

     

    פילה סלמון במרינדה אסיאתית

    מצרכים

    6 מנות פילה סלמון ללא עור ועצמות שטוף ונקי

    למרינדה

    1/4 כוס טריאקי

    1/3 כוס סילאן

    1/4 כוס מייפל טבעי

    6 שיני שום כתושות

    1 כף פפריקה מעושנת

    3 כפות ממרח בוטנים

    2 כפות בזיליקום קצוץ

    מיץ וזסט מלימון אחד

    1/3 כוס שמן קנולה

    1 כף מלח גס

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס

    6 כפות ומשום בצבעים

    אופן ההכנה

    מערבבים את מצרכי המרינדה טועמים ומתקנים תיבול

    מורחים את הדגים עם המרינדה היטב מכל הצדדים ומניחים למנוחה של שעתים

    מסדרים בתבנית אפיה עם הצד של העור כלפי התבנית את כל המנות

    אפיה בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות 20 ד'

     



    0 תגובות