מעבר לאתר המותאם





    משרד החקלאות יממן מחקרים לפיתוח מוצרי מזון חדשניים

    דוד קורצוייל No Comments on משרד החקלאות יממן מחקרים לפיתוח מוצרי מזון חדשניים

    מוצרי המזון העתידיים כבר כאן: משרד החקלאות יממן מחקרים לפיתוח מוצרי מזון חדשניים בעלי תכונות משופרות • המטרה: להתמודד עם הצורך בביטחון תזונתי לצד הצורך להאכיל אוכלוסייה הולכת וגדלה

    21:48
    18.01.22
    איתי גדסי No Comments on עשרות אלפי אזרחים יצאו למאות צמתים ברחבי הארץ למחאה נגד הממשלה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות מוקלטות

    גם בפייסבוק

    היום ברדיו

    [daily-schedule schedule=1]

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    תעשיות המזון עומדות כיום בפני אתגרים עצומים, ביניהם: הצורך להאכיל אוכלוסייה הולכת וגדלה, בעיות ומחסור בתחום הביטחון התזונתי, הצורך בפיתוח עמידות למחלות ומזיקים על מנת שיהיה ניתן להפחית את הצורך בריסוסים, דרישות הצרכנים לתזונה בריאה יותר והצורך לשמר על הסביבה ולנהוג באחריות סביבתית. אחד הכלים להתמודדות עם בעיות אלו הינו טכנולוגיה מחקרית חדשה – "עריכה גנומית".

    "עריכה גנומית" הינה טכנולוגיה מולקולרית המאפשרת לבצע שינויים ספציפיים בחומר הגנטי, באמצעות חיידקים היודעים ליצור שינויים גנטיים בדנ"א כמעט בכל אורגניזם. השינוי בדנ"א הינו מדויק ומכוון בכל נוקלאוטיד (אבן הבניין הבסיסית של ה- דנ"א) בגנום נתון, ובכך מאפשרת שיפור תכונות בצמחים באמצעות ביוטכנולוגיה, וכך ליצור מוצרי מזון עתידיים בעלי תכונות משופרות.

    טכנולוגיות של "עריכה גנומית" משנות כבר כיום את תעשיית המזון העולמית, ומהוות את אחת הטכנולוגיות החדשניות והמתפתחות במהירות עצומה, וזוכה לגישה מקלה בהיבט הרגולטורי העולמי. ה"עריכה הגנומית" מאפשרת יכולות חדשות שלא היו אפשריות באמצעות טכנולוגיות קודמות, והיא צוברת תאוצה במגוון תחומי מחקר ופיתוח הן בתעשיית התרופות והן בתעשיית החקלאות.



    0 תגובות