- רדיו קול חי - -

סופגניות מיני – אפשר לאכול גם שתיים בלי ייסורי מצפון – מתכון וידאו!

מתכון מאת סטפן לייק, צילום- פיליפ מיטראי, סטיילינג בלה רודניק

צפו בשף סטפן, שף הבית של שמרית כשהוא מכין את הסופגניות:

החומרים לבצק (לכ-35 סופגניות מיני):

 

 

למילוי לקישוט

 

 

אופן ההכנה:

 

  1. מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק פרט למים ולשמן.
  2. לשים בוו-גיטרה במהירות איטית 3 דקות תוך הוספה הדרגתית של המים והשמן.
  3. מחליפים לוו-לישה ומערבלים כ-7 דקות נוספות עד קבלת בצק רך, עדין ומעט דביק (וזה בסדר).
  4. מניחים את כדור הבצק בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומשהים 1 שעה במקרר.
  5. על משטח עבודה מקומח, חותכים חתיכות בגודל של כדורי פינג-פונג (כ-35 גר' בצק). מכדררים ומניחים על מגש תנור משומן היטב במרחק 5 ס"מ אחד מהשני.
  6. מתפיחים מכוסה במגבת יבשה, לפחות 1 שעה.
  7. מחממים שמן בסיר לטמפרטורה של 180° (טמפרטורת השמן נכונה לטיגון כשמכניסים כף-עץ לשמן ומופיעות בועות קטנות סביבה). עומק השמן בסיר 3 ס"מ לפחות.
  8. בעזרת כף שטוחה משומנת מרימים את הסופגניה התפוחה והופכים אותה לתוך השמן בעדינות (זהירות, השמן חם מאוד).
  9. מטגנים דקה מכל צד עד להזהבה, מוציאים עם כף מחוררת ומניחים על מגש מרופד בנייר סופג.

 

למילוי ולקישוט:

 

טיפ להזרקת ריבה:

ניתן להשתמש בבקבוק פלסטיק לחיץ כמו לרטבים.

 

למילוי

מזריקים ריבת תות איכותית או ריבת חלב או ממרח שוקולד לסופגניה בעודה חמה ומפזרים אבקת סוכר.

לציפוי לבן

מחממים פונדנט (ניתן לרכוש בחנויות מתמחות) עד למצב נוזלי. טובלים כחצי סופגניה בפונדנט הנוזלי והופכים. מפזרים מיד סוכריות צבעוניות.

לציפוי שוקולד

ממיסים שוקולד בקערה, טובלים כחצי מהסופגניה בשוקולד הנוזלי.
 הופכים ומניחים להתקרר.

 

חברת "שמרית" מייצרת ומשווקת שלושה מוצרים: קוביה "שמרית" – קובית שמרים טריים,

50 גר' נטו, שקית "שמרית" – גרגרי שמרים טריים להוספה ישירה לקמח, שקית שמרית+

משפר לאפיה ביתית.

מוצרי שמרית נושאים את חותם הכשרות המהודר של בד"ץ העדה החרדית.