שף חיה קלור במנה אלגנטית: פיתה עם טלה

    משולשי ערייס ממולאים בבשר טלה בצלים מקורמלים עשבי תבלין צלויים צנוברים ועוד והכל על פלנצ'ה או על הגריל או בתנור מוגשים לוהטים לצד סלט שוק שאני הכי אוהבת,
    שף חיה קלור No Comments on שף חיה קלור במנה אלגנטית: פיתה עם טלה

    שף חיה קלור מ'משחקי השף' חושפת מנת ערייס מושלמת בסגנון אוכל רחוב כולל פינוקים מושלמים בפנים והמון אהבה וחום וטעם• ועוד כמה סודות קטנים של שפים • כתבה ראשונה בסדרה

    צילום: חיה קלור
    משולשי ערייס ממולאים בבשר טלה בצלים מקורמלים עשבי תבלין צלויים צנוברים ועוד והכל על פלנצ'ה או על הגריל או בתנור מוגשים לוהטים לצד סלט שוק שאני הכי אוהבת,
    13:06
    16.04.24
    עפר גדנקן No Comments on ההמלצות של אלקטרה לתחזוק נכון של המזגן לקראת הקיץ

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    רציתי לשתף אתכן קצת, איך אני יוצרת מנות, עם הסיפורים וחומרי הגלם, הטעמים וכמובן המתכונים.
    אז היום כששבת מלכה כמעט בפתח ופורים כבר באוויר,
    מה שיושב לי בראש זה משולשים, אוזניים, כאלה כמו של המן….
    שממלאים תמיד באהבה וטעמים משובחים שזה כבר סיפור ממכר,
    וזה מה שיצא;
    מנה שבמקור מגיעה מהמטבח הלבנוני מאכל שמכינים לכלה בערב כלולותיה.
    משולשי ערייס ממולאים בבשר טלה בצלים מקורמלים עשבי תבלין צלויים צנוברים ועוד והכל על פלנצ'ה או על הגריל או בתנור מוגשים לוהטים לצד סלט שוק שאני הכי אוהבת,
    פשוט ומשובח טעים ומושלםםםם.
    אז מה בעצם יש לנו?
    פיתה שזה כיף גדול כולל בשר טלהמושלם והעיקר כל מה שמסביב מענין.
    אהההה ושכחתי טחינה כמעט גולמית….
    ויש כלה ויש לבנונית ויש אהבה ואז תגידו לי…
    איך אפשר שלא לצאת למסע???
    אז……..
    אתן באות? שנתחיל?

    המתכון לערייס:
    3 פיתות חצויות
    400 גר בשר עגל או טלה טחון
    30 גר צנוברים
    30 גר פיסטוק קצוץ דק
    צרור פטרוזיליה קצוץ
    צרור כוסברה קצוץ
    1 כפית ראס אלחנות
    חצי כפית אבקת קינמון
    חצי כפית זרעי שומר
    חצי כפית צ'ילי גרוס
    מלח לפי טעם
    פילפל צנומה בצינצנת למריחה
    טחינה
    3 כפות שמן זית
    2 בצלים סגולים קצוצים דק
    1 כפית דבש

    אופן ההכנה:
    מחממים שמן זית במחבת
    מוסיפים בצל סגול קצוץ
    מוסיפים דבש וממשיכים לקרמל עד שמזהיב.
    מצננים קלות…..
    בקערה נפרדת לשים בשר
    מוסיפים עשבי תיבול
    מוסיפים את שאר המרכיבים
    ולשים היטב.
    מוסיפים בצל מקורמל וממשיכים ללוש……
    כל חצי פיתה מורחים בכפית פלפל צ'ומה ומעט טחינה וממלאים בתערובת הבשר בצורה נדיבה
    ומהדקים היטב……
    מחממים תנור ל 180 מעלות
    מסדרים את חצאי הפיצות
    על תבנית עם נייר אפיה
    אופים כ 10 דק עד שמזהיב

    מומלץ להכין סלט שוק
    עם עגבניות שרי חצויות, בצל ירוק , צנונית פרוסה,כוסברה, פטרוזיליה
    בצל סגול קצוץ עלי נענע ועלי זעתר טריים….
    מעט פלפל חריף ירוק קצוץ דק
    ולתבל בשמן זית מיץ לימון ומלח……
    יש לחצות בעדינות את חצאי הערייס לרבעים ולהגיש לצד הסלט….
    בתאבון!



    0 תגובות