שף חיה קלור במנה אלגנטית: פיתה עם טלה
שף חיה קלור מ'משחקי השף' חושפת מנת ערייס מושלמת בסגנון אוכל רחוב כולל פינוקים מושלמים בפנים והמון אהבה וחום וטעם• ועוד כמה סודות קטנים של שפים • כתבה ראשונה בסדרה
משולשי ערייס ממולאים בבשר טלה בצלים מקורמלים עשבי תבלין צלויים צנוברים ועוד והכל על פלנצ'ה או על הגריל או בתנור מוגשים לוהטים לצד סלט שוק שאני הכי אוהבת,
התכניות האחרונות
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- ירי רקטות לעבר מטולה: בחסדי שמים אין נפגעים
- חשיפה: נתניהו מעדיף להגיב באמצעות המוסד; הרמטכ"ל מתנגד
- משה ליאון: "הגענו להסכם אחרי הרבה שעות ללא שינה"
- 11 חודש לפטירתו, נחשף תיעוד: כך בדק מרן את החמץ
- הפשרה שתפתור את המשבר? הוועדה תאפשר מספר מסלולים
תגיות
רציתי לשתף אתכן קצת, איך אני יוצרת מנות, עם הסיפורים וחומרי הגלם, הטעמים וכמובן המתכונים.
אז היום כששבת מלכה כמעט בפתח ופורים כבר באוויר,
מה שיושב לי בראש זה משולשים, אוזניים, כאלה כמו של המן….
שממלאים תמיד באהבה וטעמים משובחים שזה כבר סיפור ממכר,
וזה מה שיצא;
מנה שבמקור מגיעה מהמטבח הלבנוני מאכל שמכינים לכלה בערב כלולותיה.
משולשי ערייס ממולאים בבשר טלה בצלים מקורמלים עשבי תבלין צלויים צנוברים ועוד והכל על פלנצ'ה או על הגריל או בתנור מוגשים לוהטים לצד סלט שוק שאני הכי אוהבת,
פשוט ומשובח טעים ומושלםםםם.
אז מה בעצם יש לנו?
פיתה שזה כיף גדול כולל בשר טלהמושלם והעיקר כל מה שמסביב מענין.
אהההה ושכחתי טחינה כמעט גולמית….
ויש כלה ויש לבנונית ויש אהבה ואז תגידו לי…
איך אפשר שלא לצאת למסע???
אז……..
אתן באות? שנתחיל?
המתכון לערייס:
3 פיתות חצויות
400 גר בשר עגל או טלה טחון
30 גר צנוברים
30 גר פיסטוק קצוץ דק
צרור פטרוזיליה קצוץ
צרור כוסברה קצוץ
1 כפית ראס אלחנות
חצי כפית אבקת קינמון
חצי כפית זרעי שומר
חצי כפית צ'ילי גרוס
מלח לפי טעם
פילפל צנומה בצינצנת למריחה
טחינה
3 כפות שמן זית
2 בצלים סגולים קצוצים דק
1 כפית דבש
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית במחבת
מוסיפים בצל סגול קצוץ
מוסיפים דבש וממשיכים לקרמל עד שמזהיב.
מצננים קלות…..
בקערה נפרדת לשים בשר
מוסיפים עשבי תיבול
מוסיפים את שאר המרכיבים
ולשים היטב.
מוסיפים בצל מקורמל וממשיכים ללוש……
כל חצי פיתה מורחים בכפית פלפל צ'ומה ומעט טחינה וממלאים בתערובת הבשר בצורה נדיבה
ומהדקים היטב……
מחממים תנור ל 180 מעלות
מסדרים את חצאי הפיצות
על תבנית עם נייר אפיה
אופים כ 10 דק עד שמזהיב
מומלץ להכין סלט שוק
עם עגבניות שרי חצויות, בצל ירוק , צנונית פרוסה,כוסברה, פטרוזיליה
בצל סגול קצוץ עלי נענע ועלי זעתר טריים….
מעט פלפל חריף ירוק קצוץ דק
ולתבל בשמן זית מיץ לימון ומלח……
יש לחצות בעדינות את חצאי הערייס לרבעים ולהגיש לצד הסלט….
בתאבון!
מלא את פרטיך
האימייל לא יוצג באתר.