- רדיו קול חי - -

מתכוננים לפורים: נוסטלגיה נוסח בודפסט

היום אני רוצה לדבר על סעודת פורים.

לא זה לא רחוק כמו שנדמה לכן

סעודת פורים היא אחת האהובות עלי, לא צריך להכין מראש ולחמם, אשר לאלתר תוך כדי תנועה ואפשר להתפרע ולהכין כל מיני דברים מיוחדים בדיוק כמו שאני אוהבת.

אבל דבר אחד אי אפשר,אי אפשר להתחיל סעודת פורים בלי כרוב ממולא, והרבה הרבה ממנו וזה דורש הכנה מראש.

אז הנה מתכון לכרוב ממולא שאני צריכה ממש להגן עליו בגופי כדי שישאר ממנו משהו לסעודה:

שני דברים חשובים לפני שמתחילים:

1. אם את מתכוונת להכין כרוב ממולא בזמן הקרוב, מומלץ קודם כל לקנות כרוב, להקפיא ליומיים, ואז להפשיר לילה בטמפרטורת החדר לפני שמתחילים לעבוד.

2. גם אחרי שלב המילוי ולפני הבישול ניתן להקפיא את הכרובים.

יאללה, מתחילים!
המתכון עבור עלים משני ראשי כרוב.

מצרכים למילוי:
500 גר' הודו אדום טחון
500 גר' פרגית עוף טחון
2 כוסות אורז מבושל
400 גר' רסק עגבניות
3 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להשחמה
11/2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן

לרוטב:
1/3 כוס שמון
1 ק"ג רסק עגבניות
11/2 כפיות מלח
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפיות פפריקה מעושנת
2 כפיות תבלין שקשוקה
1 כפית גדושה פלפל שחור גרוס טרי
10 כפיות סוכר

אופן ההכנה:
את מצרכי המלית מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול
חותכים ומוציאים את גזע הכרוב ומפרידים לעלים,
מסירים את החלק הקשה בשידרת העלה.
ממלאים את העלים:
מניחים בחלק העליון כף גדושה מלית, סוגרים משני הצדדים ומגלגלים.
מניחים בתבנית כשהתפר כלפי התבנית.
*******************************
בשלב הזה ניתן להקפיא.
*******************************
הכנת הרוטב:
מביאים לרתיחה את הרסק, השמן והמים.
מתבלים ומתקנים תיבול.
מסדרים את הכרובים הממולאים בסיר ומעליהם מוסיפים כרוב קצוץ.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים ומבשלים כ 3 שעות.
מגישים עם פירה תפוחי אדמה או עם כל דבר אחר שבא לך 🙂

ספרנה  לנו בתגובות איזו מנה חייבת להיות על שולחן הפורים אצלכן?
(עם מתכון כמובן!)