מעבר לאתר המותאם

מושקעת, מושלמת ונראית מצוין • עוגת תות שווה במיוחד

נאוה כרמון No Comments on מושקעת, מושלמת ונראית מצוין • עוגת תות שווה במיוחד
שוקולד לבן בשילוב תות חגיגה
שוקולד לבן בשילוב תות חגיגה צילום: נאוה כרמון

עוגה מושקעת לכבוד שבת ט"ו בשבט.שילוב של תות ושוקולד לבן יוצרים שילוב של טעמים נפלאים בפה לחגיגה אמיתית

עוגת תותים ושוקולד לבן פרווה עוגת תות שוקולד לבן
כ -10 מנות קראסט

250 גרם ביסקוויטים / קרקרים
6 כפות (80 גרם) שמן קוקוס או חמאה מומסת

מוס שוקולד לבן :
200 גרם שוקולד לבן
350 גרם קצפת צמחית, קרה, מחולקת
1/2 כף (5 גרם) אבקת ג'לטין
2 כפות (30 גרם) מים קרים

מוס תות :
300 גרם תותים
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1/2 כף (5 גרם) אבקת ג'לטין
2 כפות (30 גרם) מים קרים
200 גרם קצפת צמחית, קרה

תוֹסֶפֶת תותים טריים חתוכים לפרוסות דקות

אופן הכנה :
1. מכינים קודם את רוטב תות שיהיה זמן להתקרר לפני הכנת מוס תות.
חותכים את התותים לרבעים.
מניח את התותים וסוכרים במחבת קטנה ומניחים על אש בינונית רק עד להמסת הסוכר.
מסירים מהאש ומרסקים באמצעות בלנדר מוט.
מניחים בצד.

בזמן שמכינים את הג'לטין. ממיסים ג'לטין ב 2 כפות מים קרים נותנים לו להתנפח כ -5 עד 10 דקות.
מניחים על להבה נמוכה רק עד להמסת הג'לטין ואז שופכים אותו מעל מחית תות.
תנו לתערובת תות להתקרר עד לטמפרטורת החדר תוך כדי הכנת כל השאר.

2. מכינים את הבצק.
מניחים את העוגיות / קרקרים לקערה של מעבד מזון. מעבדים עד שהפירורים מתחברים. מוסיפים שמן קוקוס מומס או חמאה ולעבד עד שזה משתלב לחלוטין.
לוחצים על התערובת לתוך החלק התחתון של תבנית קפיצית (20 סנטימטרים) באמצעות גב כף היד. שומרים בקירור עד שמכינים את המוס שוקולד הלבן.

3. מכינים את מוס השוקולד הלבן.
לקוחים קערה חסינת חום מוסיפים פנימה את השוקולד ו150 גרם קצפת צמחית.
מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים, על אש נמוכה עד שכל השוקולד נמס. בינתיים ממיסים ג'לטין ב 2 כפות מים קרים ונותנים לו להתנפח כ -5 עד 10 דקות.
מניחים את הג'לטין על להבה נמוכה רק עד להמסת הג'לטין ויוצקים מעל את תערובת השוקולד המומס. נותנים לו להתקרר לחלוטין. מקציפים את הקצפת צמחית 200 גרם קרה עד שהקצף עומד.
מוסיפים את תערובת שוקולד מומס ומערבבים עד לאיחוד התערובת.
יוצקים את מוס השוקולד על גבי הבצק ומכניסים למקרר למשך כ 15-20 דקות כדי שיתייצב.

4. מכינים את מוס תות. מקציפים את הקצפת הקרה עד שייווצרו פסגות נוקשות. מוסיפים את תערובת תות (לאחר קירור) ומערבבים עד לקבלת תערובת. יוצקים מעל את מוס השוקולד הלבן

5. מכניסים למקרר למשך כ 4 שעות או למשך הלילה, כדי שהעוגה תתיצב. לפני ההגשה להעביר סכין חם מסביב לעוגה כדי לשחרר את הצדדים של העוגה.

בתאבון



0 תגובות

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>