קרניבל פרות יבשים בעוגה אחת שווה

    אתי קצבורג 1 Comment on קרניבל פרות יבשים בעוגה אחת שווה

    חגיגת פירות יבשים בעוגה אחת בחושה וטעימה • תכינו כמה שיותר קרוב לשבת שיישאר לכם מזה משהו..• אות הפתיחה לחגיגה

    16:43
    28.03.24
    קובי פינקלר No Comments on המל"ל מזהיר: סיכון מוגבר לישראלים במדינות עוינות

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    חגיגות טו בשבט התחילו רשמית.

    מה יותר כיף מלהכין עוגה עמוסה כל טוב להנאת כולם.

    קבלו עוגת פירות יבשים מצוינת מבית ביגה

    מרכיבים: ( שתי עוגות אינגלישקייק)
    • 350 גר' חמאה
    • 600 גר' סוכר לבן
    • 300 גר' ביצים (6 ביצים גדולות)
    • 500 גר' קמח
    • 3 כפיות א. אפייה
    • 1/2 כפית סודה לשתייה
    • 450 גר' יוגורט/ שמנת חמוצה
    • 5 גר' קינמון טחון
    • 50 גר' שזיף מיובש
    • 50 גר' אגוזי מלך
    • 50 גר' משמש
    • 50 גר' חמוציות
    • 50 גר' צימוקים
    (אפשר להחליף את הפירות והאגוזים בפירות אחרים שאוהבים)

    אופן ההכנה:
    מקציפים עם וו גיטרה חמאה, סוכר, קינמון עד שהחמאה מתרככת מוסיפים את הביצים בהדרגה כל פעם ביצה עד להתמזגותה בבלילה. מערבבים אבקת אפייה וסודה לשתייה עם שליש מכמות הקמח מערבבים ומוסיפים חצי מכמות היוגורט/שמנת חמוצה, לאחר ערבוב נוסף מוסיפים עוד שליש מהקמח מערבבים. מוסיפים לבלילה את שאר היוגורט/שמנת חמוצה ושארית הקמח עם הפירות היבשים ומערבבים היטב.

    מעבירים לשתי תבניות אפייה אופים 35-40 דק' ב-180 מעלות.

    על מנת לבדוק אם העוגה מוכנה יש לנעוץ בה סכין או קיסם במידה ויצא נקיה ללא תערובת הבלילה העוגה מוכנה.

    בתאבון!



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      חבל שזה חלבי,
      השנה יוצא טו בשבט בשבת וזה לא רלוונטי