- רדיו קול חי - -

על הלחם לבדו: 4 מתכוני לחם משובחים שימלאו את הבית בריח

לחם אגוזים
מצרכים:
450 גר' קמח מלא
230 גר' קמח לבן
1 כף מלח
50 גר' דבש
15 גר' שמרים טריים
460 מ"ל מים פושרים
100 גר' אגוזי מלך

אופן ההכנה:
את האגוזים יש לקלות עד להשחמה קלה ולקצוץ גס
בקערת המקסר יש לשים שמרים מים ודבש ומעל קמח
ללוש 10 ד' להוסיף קמח ואגוזים וללוש 5 ד' נוספות
התפחה של שעה עד שעה וחצי ואז הוצאת אוויר וחלוקה ל 2 ככירות שוות
לצור צורה ולשים בתבנית אינגליש להתפיח שעה נוספת לחרוץ עם סכין חדה
אפיה בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות 10 ד' עם לחות להוריד ל 180 ולאפות עוד חצי שעה
הלחם מעולה בהקפאה

מיני בייגלס עם גבינת שמנת וסלמון מעושן
מצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח
1 כף מלח
קובית שמרית
2 כוסות חלב
1 שמנת חמוצה
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
100 גר' חמאה

מלית :
500 גר' גבינת שמנת
3 שיני שום כתושות
3 כפות עירית קצוצה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
סלמון מעושן
לקישוט
עלי מקרו חרדל

אופן ההכנה:
מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל ומכסים בניילון נצמד ושמים להתפחה לכשעה
שוקלים כדורים של 30 גר' ומגלגלים לבייגלס
מניחים בתבנית מרופד בנייר אפיה מברישים בביצה ושומשומים
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים עד להשחמה
מצננים
הכנת הגבינה
מערבבים את
כל המצרכים מלבד הסלמון טועמים ומתקנים תיבול
חותכים כל בייגל ל 2 מורחים בגבינה מסדרים מעל סלמון מניחים עלי מקרו וסוגרים

לחמים שהם חגיגה לחיך ולעיניים

לחמים שהם חגיגה לחיך ולעיניים

לחמניות פסטו
מצרכים:
ללחמניות
1 ק"ג קמח קוסמין
50 גר' שמרים
2 ביצים
100 גר' חמאה
1 כפית מלח
2 כפות סוכר
3/4 כוס שמן
2-3 כוסות מים
למלית הפסטו
1 צרור פטרוזליה
5-6 שיני שום
1 כוס שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
לציפוי
1 כוס שומשום לבן

אופן ההכנה:
הכינו בצק מהמצרכים הנ"ל והניחו להתפחה כשעה

הכנת הפסטו:
במעבד מזון יש לשים את המצרכים ולעבד למחית חלקה

הרכבת המנה:
יש לחלק את הבצק ל 4 ולרדד כל עלה למלבן צר וארוך
לחתוך למשולשים
למרוח פסטו ולגלגל לקרואסון
הניחו את הקרואסונים בתבנית מרופדת בנייר אפיה
הברישו בביצה טרופה ופזרו שומשום
אפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה כ 40 ד

IMG-20170126-WA0023

מצב פסטו

לחם גרעינים:
מצרכים:
350 גר' קמח לבן
150 גר' קמח מלא
20 גר' קמח
20 גר' שמרים טריים
300 מ"ל מים
20 מ"ל שמן זית
50-60 גר' תערובת גרעינים

אופן ההכנה:

לערבב קמחים
בקערה יש לשים שמרים מים ומעל את הקמחים והשמן ללוש 10 ד' להוסיף מלח וגרעינים וללוש 5 ד' נוספות
לשים בקערה משומנת ולהתפיח כשעתים
לעצב צורה לחרוץ ולאפות בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות 10 ד' ראשונות בלחות להנמיח ל 180 מעלות ולאפות חצי שעה נוספת