- רדיו קול חי - -

בסימן דגים: מירי זורגר עם מתכונים שלא תשאירו פירור בצלחת

דג בורי במרינדת הדרים

מצרכים:

8 פילטים של דג בורי

5 כפות מיונז

5 כפות ריבת משמשים

מיץ מ 2 תפוזים

זסט מתפוז אחד

1/3 כוס רוטב סויה-בפסח אפשר להשמיט את הסויה

3 שיני שום כתושות

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

3 כפות פטרוזליה קצוצה

להגשה

פלחי תפוז

אופן ההכנה

מערבבים את המצרכים ומורחים את הדגים

מסדרים על תבנית עם העור כלפי התחתית ומסדרים מעל פילחי תפוז

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות 20 ד'

פיש אנד ציפס:

מצרכים:
6 מנות של פילה קוד ללא עור ועצמות חתוך לאצבעות
מלח
מיץ מלימון
פלפל שחור גרוס טרי
לטמפורה
1 כוס קמח תופח
2 ביצים
2 שיני שום כתושות
4 כפות פטרוזליה קצוצה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס מים
לתפוחי האדמה
6 תפוחי אדמה מבושלים בקליפה פרוסים ל 8 לאורך
אופן ההכנה
את הפילטים של הדג ממליחים ומפלפלים ומזלפים את הלימון
מכסים ומשהים לשעה במקרר
מכינים את הטמפורה
מערבבים את כל המצרכים לבלילה סמיכה
הכנת המנה
מחממים שמן עמוק עד שיש בועות עדינות מסביב לכף עץ
טובלים את הפילה בטמפורה ומטגנים עד להשחמה
כמו כן מכינים כך גם את פרוסות התפוחי אדמה
מגישים עם מיונז

דניס אפוי:

מצרכים
6 דניס שלמים מנוקים
למרינדה
1/3 כוס שמן
1/3 כוס רוטב סויה
5 שיני שום כתושות
5-6 כפות פטרוזיליה
1/2 כוס יין לבן
מלח פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
את המרינדה מערבבים בקערה
לוקחים דג מניחים על ניר כסף שגודלו פי 2 מגודל הדג
מברישים את הדג במרינדה בנדיבות מבפנים ובחוץ ועוטפים את הדג היטב
עושים כך עם שאר הדגים
מנחים את הדגים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות ואופים כ 40 ד'
מגישים עם פתח בניר הכסף ליציאת האדים

סלמון ברוטב פלפלים פיקנטי:

מצרכים
4 מנות סלמון פילה ללא עור ועצמות
2 פלפלים אדומים חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל חריף אדום קצוץ
4 שיני שום
צרור כוסברה
3 עגבניות חלוטות קלופות וקצוצות
1/3 כוס שמן
1 מיכל רסק עגבניות קטן
1 כוס מים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כמון
אופן ההכנה
בסיר סוטאז חממי שמן הוסיפי את הפלפלים וטגני כ 4 ד הוסיפי את שיני השום וטגני כ 2 ד' נוספות
הוסיפי את העגבניות והרסק ובשלי לרתיחה תבלי טעמי ותקני תיבול
הוסיפי את פרוסות הסלמון מעל פזרי את הכוסברה הקצוצה הביאי לרתיחה הנמיכי את האש וכסי בשלי שעה על אש נמוכה

סלמון קרמבל:

מצרכים
6 מנות פילה סלמון ללא עור ועצמות
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
מיץ מלימון אחד
5 כפות מיונז
לציפוי קרמבל
3 כוסות פירורי פנקו
4 שיני שום כתוש
3 כפות פטרוזליה קצוצה
2 ביצים
4 כפות שמן
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
מתבלים את מנות הדג במלח פלפל ומיץ לימון ומניחים מכוסה במקרר
הכנת הקרמבל
בכלי מניחים את כל המצרכים ומערבבים למסת פירורים
הרכבת המנה
בתבנית מניחים את מנות הסלמון מורחים מעל מיונז ומפזרים בנדיבות פירורים מהדקים היטב
מעבירים לתנור שחומם מראש ל 230 מעלות ואופים ללא כיסוי 10 ד'
מגישים חם