מעבר לאתר המותאם
מבזקים

אוהבים בטטות? מהיום זן חדש: בטטות לבנות

דוד לזר No Comments on אוהבים בטטות? מהיום זן חדש: בטטות לבנות

הזן החדש מכיל רק שליש מכמות הסוכר לעומת הבטטה הכתומה, וסופח הרבה פחות שמן במהלך הטיגון. בתאבון

בטטות לבנות_דפנה יוריסטה
צילום: דפנה יוריסטה

חוקרי משרד החקלאות הצליחו לייבא לישראל זן חדש של בטטה: לא רק כתום, מעתה הכירו גם את הבטטה הלבנה.

בעולם קיימים זנים רבים ומגוונים של בטטות בעלות צורות וצבעים שונים. הבטטה הנפוצה והמוכרת כיום בשווקים היא הבטטה הכתומה, המתוקה מזן ג'ורג'יה ג'ט אותה אנו מבשלים, אופים ומטגנים. לאחרונה, אקלמו מדריכי שירות ההדרכה והמקצוע (שה"מ) במשרד החקלאות זן חדש מארה"ב של בטטות לטובת הרחבת שוק הבטטות בישראל. במהלך שלוש שנים בוצעו מבחנים של מספר זנים, נעשו תצפיות והערכה של תנאי הגידול באקלים הישראלי, ונכתב פרוטוקול הגידול המתאים לאקלים הישראלי לטובת הזן החדש – זן בטטות לבנות.

הזן החדש מכיל רק שליש (1/3) מכמות הסוכר לעומת הבטטה הכתומה, תכולת חומר היבש שלו גבוהה, וכתוצאה מכך הוא סופח הרבה פחות שמן במהלך הטיגון. יתרון נוסף של הבטטות החדשות הינו משך הזמן שניתן לאחסנן ולשווקן אחרי האסיף – עד חצי שנה תוך שמירה על תנאי אחסון של טמפרטורה ולחות מתאימים.



0 תגובות

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>