יאממי! כל המנות האחרונות שהיית רוצה אצליך לכבוד השבת

    מירי זורגר 4 Comment on יאממי! כל המנות האחרונות שהיית רוצה אצליך לכבוד השבת
    צילום: בועז בן ארי
    12:00
    19.04.24
    יונתן שורק No Comments on "בשבילם הספרדים כמו אוויר": הרב אברהם יוסף תוקף את הבד"צים

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    פטיפור פאי שוקולד בציפוי קרם קפה

    מצרכים לבצק

    300 גר' קמח

    200 גר' מרגרינה

    100 גר' אבקת סוכר

    1 ביצה

    למלית השוקולד

    500 גר' שוקולד מריר

    500 מ"ל קצפת צמחית

    4 ביצים טרופות

    לציפוי

    250 מ"ל קצפת צמחית

    1/2 כוס קפה מ3 כפיות קפה

    1/3 כוס ליקר שוקולד

    אופן ההכנה

    הכנת הבצק לפי הוראות הכנת בצק פריך . שימי במקרר לחצי שעה

    הוציאי את הבצק ורדדי לתבנית בגודל 30 על 40

    רפדי תבנית בנייר אפיה והניחי את הבצק הדקי אותו לציפוי  מושלם

    הכנת המלית

    המיסי את השוקולד והקצפת לקרם חלק

    הוסיפי את הביצים תוך כדי ערבוב

    שפכי את השוקולד מעל הבצק ואפי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ חצי שעה

    קרר  והניחי במקרר לשעה

    חתכי לאצבעות באורך 5 ס"מ וברוחב 1 1/2 ס"מ

    חתכי את כל העוגה

    הציפוי

    הקציפי את המצרכים של הקרם לקצפת סמיכה

    זלפי מעל כל מנה קצפת כרצונך

    קשטי בתלתלי שוקולד מגורד

    פטיפור נוגט בשני צבעים

    מצרכים

    למסה מריר

    250 גר' שוקולד מריר

    100 גר' מחית נוגט

    70 גר' קרוקנט פקאן סיני

    למסה בהירה

    150 גר' שוקולד לבן

    70 גר' מחית נוגט

    1 כף קפה נמס

    אופן ההכנה

    ממיסים שוקולד מוסיפים נוגט ומערבבים מוסיפים פקאן ומערבבים

    יוצקים לפורמה בגובה 3/4 מצננים לטמפרטורת החדר

    את המסה השניה מכינים כמו את הראשונה ויוצקים  מעל המסה הראשונה

    מקפיאים לחצי שעה

     

    פטיפור פטל

    מצרכים:

    400 גר' שוקולד

    100 גר' מחית פטל

    150 גר' קצפת צמחית

    שליש כוס ברנדי או ליקר דובדבנים

    לציפוי:

    גנש שוקולד:

    200 גר' שוקולד

    100 גר' שמנת

    שליש כוס מים

    כף גלוקוזה

    אופן ההכנה:

    המיסי במיקרוגל את השוקולד,הוסיפי פטל וערבבי.

    הוסיפי את הקצפת צמחית וערבבי למסה חלקה,צקי לפורמות והקפיאי.

    לפני ההקפאה הוסיפי מקלות קטנות של ארטיק בקצה

    ציפוי הגנש:

    המיסי את המצרכים הנ"ל וערבבי למסה חלקה,הוציאי מהמקפיא את הארטיקים,טיבלי בגנש,הניחי על נייר אפיה וצנני.

     

    פטיפור טופי פיצוחים

    בסיס פריך

    מצרכים

    230 גר' קמח

    70 גר' אבקת שקדים

    200 גר' חמאה

    100 גר' אבקת סוכר

    1 ביצה

    מלית

    100 גר' חמאה

    100 גר' סוכר

    100 גר' דבש

    1/2 כפית תמצית וניל

    200 גר' תערובת פיצוחים קלויים אפשר גם שומשומים בצבעים

    אופן ההכנה

    הכיני בצק פריך והניחי למנוחה של כ חצי שעה

    רדדי וקרצי בגודל המתאים

    העבירי לתבנית מרופדת בניר אפיה והקפיאי לחצי שעה

    הכנת המלית

    בסיר חממי שמן חמאה וסוכר הוסיפי פיצוחים וערבבי עד שכל הפיצוחים מצופים

    הרכבת המנה

    אפי את הבצק פריך עד להשחמה

    מלאי בתערובת הפיצוחים והגישי

    פטיפור דואט פיסטוק ושוקולד

    מצרכים

    200 גר' שוקולד מריר 65 מוצקי קקאו

    80 גר מחית נוגט

    למסה ירוקה

    200 גר' שוקולד לבן

    80 גר' מחית פיסטוק
    לבסיס טוויל  לוז

    175 גר' סוכר

    175 גר  חמאה

    60 מ"ל שמנת

    55 גר' גלוקוזה

    250 גר'  לוז גרוס

    50 גר' פקאן סיני גרוס

    60 גר' קמח

    לקישוט

    שוקולד צימקאו

    סוכריות ירוקות

    אופן ההכנה

    ממיסים שוקולד מוסיפים מחית נוגט ומערבבים למסה אחידה

    יוצקים לתבנית סיליקון בגודל הרצוי וצננים בטמפרטורת החדר

    מכינים גם כך את המסה השניה ויוצקים מעל המסה הראשונה ומעבירים למקפיא לשעה

    הכנת הטוויל לוז

    בסיר שמים סוכר חמאה שמנת וקלוקוזה ומביאים לרתיחה

    בכלי נפרד מערבבים קמח ואת 2 סוגי האגוזים

    מעבירים את האגוזים אל הסיר וממשיכים לבשל לרתיחה נוספת

    מעבירים חצי כפית לתבנית סיליקון בצורה שמתאימה לפרלין ואופים בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות כ 6 ד' או עד להשחמה

    מצננים ומחלצים

    פרלין בחיתוך-מרקיז שוקולד נוגט

    מצרכים לשכבת השוקולד-תבנית גודל 30 על 40

    מצרכים

    360 גר' חמאה

    260 גר' דבש

    160 גר' סוכר

    55 גר' קקאו מנופה

    200 גר' נוגט

    300 גר' שקדים פרוסים מולבנים קלויים

    150 גר' פיסטוק טבעי קלוי

    180 גר' צנוברים קלויים

    ציפוי נוגט

    250 גר' חמאת קקאו

    500 גר' נוגט

    אופן ההכנה

    מביאים לרתיחה מרגרינה דבש וסוכר

    בכלי נפרד מערבבים קקאו ונוגט

    כשרתחה התערובת מוסיפים את הקקאו עם הנוגט ומערבבים לרתיחה נוספת

    מוסיפים את הפיצוחים ומערבים היטב

    יוצקים על תבנית מרופדת בניר אפיה מישרים מקררים להתקשות

    הכנת הצפוי

    ממיסים חמאת קקאו ומערבבים עם הנוגט

    שופכים מעל השוקולד ומקררים

    כשהשוקולד בטמפרטורת החדר חותכים לפרלינים בגודל של  2ס"מ על 3 ס"מ

    או לאצבעות של 1 ס"מ על  4 ס"מ

    פטיפור גנש תפוזים

    מצרכים

    300 גר' שוקולד מריר

    150 מ"ל שמנת

    גרדת תפוזים מ1 תפוז

    1/3 כוס ליקר דרמבו

    אופן ההכנה

    ממיסים שוקולד ושמנת למסה חלקה

    מוסיפים טעמים טועמים ומתקנים תיבול

    מעבירים לפורמה ומקפיאים

     

     

     

     

     



    4 תגובות

    מיין תגובות
    1. 4

      ואוו זה מזה בריא גם… למה שלא תביאי מתכון נטול חמאה ונטול מגרינה עם שמן במקום המרגרינה?

    2. 3

      למה כ"כ לא בריא וכן גם כן נורא יקר!!

    3. 2

      למה בגרמים למה??
      🙁
      בבקשה כתבו כמויות בכוסות!!

    4. 1

      למה אף אחד לא יכול להגיד תודה?
      מי שלא מתאים לא חייב להכין אבל בסך הכל מנסים לעזור לכם.
      ודרך אגב, לבארים ודברים כאלה המתכונים ממש שימושיים