מירי זורגר פותחת שבוע של עוגיות בטעם נדיר

    מירי זורגר 1 Comment on מירי זורגר פותחת שבוע של עוגיות בטעם נדיר

    מירי זורגר עם מתכוני עוגיות שפותחים שבוע שמח • עוגיות קצף חלביות, עוגיות אגוזים בחיתוך ועוגיות שוקולד • אפו, תהנו וספרו לנו איך יצא

    צילום: Miriam Alster/FLASH90
    10:35
    19.04.24
    הרב אפרים אפשטיין No Comments on חג הפסח: עניין של תודעה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    עוגיות שוקולד הילה

    מצרכים

    450 גר' שוקולד מריר

    170 גר' חמאה

    4 ביצים

    300 גר'  סוכר

    70 גר' קמח

    5 גר' א אפיה

    אופן ההכנה

    ממיסים שוקולד וחמאה

    מקציפים ביצים וסוכר

    מאחדים בתנועות קיפול

    את הקמח מוסיפים בסוף

    אפשר להוסיף  אגוזים בסוף

    מזלפים תלוליות ברווחים

    אפיה בתנור שחומם מראש  ל 180 מעלות כ 9 ד'

     

    עוגיות אגוזים בחיתוך

    מצרכים

    1 כוס שמן

    1 כוס מים

    4 כוסות קמח

    1 אבקת אפיה

    מלית

    200 גר' אגוזי לוז טחונים

    100 גר' סוכר

    1/2 כוס מים רותחים

    2 כפות מחית לוז-נוגט

    אופן ההכנה

    הכנת הבצק

    מביאים לרתיחה שמן ומים

    כשרתח שופכים על הבצק ומערבבים לבצק חלק

    את מצרכי המלית לערבב למסה סמיכה

    מחלקים את הבצק ל 2 מרדדים לעלה צר וארוך

    מורחים את המלית מגלגלים ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד'

    פורסים ולפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר

     

    עוגיות קצף חלביות

    3 1/2 כוסות קמח תופח

    1 שמנת חמוצה

    3 חלמונים

    3 כפות סוכר

    300 גר' חמאה

    3 כפות ליקר בננות

    מלית

    3 חלבונים

    1/2 כוס סוכר

    1 אינסטנט וניל

    מעט קפה – לא חייב

    אופן ההכנה

    מכינים בצק מחלקים ל 4

    מכינים מלית

    מקציפים חלבון וסוכר בסוף מוסיפים את האינסטנט והקפה

    מרדדים מורחים מלית ומגלגלים

    חותכים לשושנים ומסדרים על תבנית מרופדת בניר אפיה

    אופים בחום של 180 מעלות עד להשחמה קלה כ 15 ד'



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      אם אפשר לכתוב את מתכונים – לא בגרם אלא בכוסות זה יעזור מאוד.