חיתוכיות פקאן
תבנית 20 על 20
מצרכים
לבצק
140 גר' קמח
20 גר' קורנפלור
100 גר' חמאה
40 גר' אבקת סוכר
מעט מלח
רבע כפית א אפיה
1 כפית ת וניל
1-2 כפות חלב
מלית
200 גר' פקאן קצוץ
50 גר חמאה מומסת
100 גר סוכר חום
40 גר' דבש
מעט מלח
1 כף חלב
אופן ההכנה
הכנת הבצק
מעבדים למסת פירורים ומרפדים בתבנית מקררים
מערבבים את מצרכי המלית מלבד הפקאנים מוסיפים את הפקאן ומערבבים
שופכים על הבצק
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה
מקררים וחותכים
משולשי אגוזים וטופי אורן גירון
תבנית 20 על 20
מצרכים לבצק:
150גרם קמח
100 גרם חמאה קרה
50 גרם אבקת סוכר
1 חלמון
למילוי:
180 גרם סוכר
180 מ"ל שמנת מתוקה, חמה
300 גרם אגוזים (סוג אחד או תערובת), קלויים קלות וקצוצים
לציפוי:
120 גרם שוקולד מריר
20 גרם שמן קנולה
אופן הכנה:
הבצק: במעבד מזון מעבדים את החמאה והחומרים היבשים.
מוסיפים את החלמון ומעבדים לפירורים לחים.
עוטפים בניילון נצמד ומצננים לשעה.
מרדדים את הבצק לעלה ומרפדים את בסיס התבנית, דוקרים היטב ואופים בחום של 180 מעלות ל 10-15 דקות, עד הזהבה.
המילוי: יוצרים מהסוכר קרמל שחום, מוסיפים בזהירות רבה את השמנת (ניתן לחמם אותה מעט לפני) ויוצרים טופי.
מוסיפים את האגוזים ומערבבים.
יוצקים את התערובת מעל בסיס הבצק.
מחזירים אל התנור לאפייה נוספת של 15 דקות.
מצננים ומקפיאים.
חותכים את הטארט לשתי רצועות ואז למשולשים.
ממיסים את השוקולד והשמן וטובלים את בסיס המשולשים.
מצננים ומגישים.
עוגיות טופי שוקולד
מצרכים
לטופי
50 מ"ל שמנת מתוקה
35 גר' סוכר
35 גר' גלוקוזה
35 גר' חמאה
לעוגיות
200 גר' שוקולד
100 גר' חמאה
150 גר' סוכר
60 גר' קמח לבן
120 גר' שקדים טחונים
2 ביצים
2 גר' מלח
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
הכנת הטופי
מביאים לרתיחה את מצרכי הטופי ומבשלים לאחר רתיחה עוד כ 2 ד' או עד ל 165 מעלות
משטחים על סילפט ומקררים
טוחנים לפירורים במעבד מזון
הכנת מסת העוגיות
ממיסים שוקולד וחמאה למסה חלקה
מקציפים ביצים מלח וסוכר מוסיפים את תערובת השוקולד ואז את הקמחים ומעבדים למסה חלקה
מוסיפים את הטופי המפורר ומערבבים
מעבירים לשקית זילוף ומזלפים מעל סילפט עוגיות בקוטר 2 ס"מ ובעובי 1 ס"מ
אופים בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות