מירי זורגר לכבוד שבת: עוגיות נימוחות ומיוחדות

    מירי זורגר 1 Comment on מירי זורגר לכבוד שבת: עוגיות נימוחות ומיוחדות

    למה שלא תכינו לכבוד שבת קודש כמה עוגיות חדשות ונחמדות? • השפית מציגה: חיתוכיות פקאן, משולשי אגוזים וטופי וגם עוגיות טופי שוקולד • לא תתחרטנה

    19:28
    24.04.24
    אבי יעקב 1 Comment on קוגל או נשק חם? הדרישות של הרב ברושויסברגר לגיוס בצה"ל • צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    חיתוכיות פקאן

    תבנית 20 על 20

    מצרכים

    לבצק

    140 גר' קמח

    20 גר' קורנפלור

    100 גר' חמאה

    40 גר' אבקת סוכר

    מעט מלח

    רבע כפית א אפיה

    1 כפית ת וניל

    1-2 כפות חלב

    מלית

    200 גר' פקאן קצוץ

    50 גר חמאה מומסת

    100 גר סוכר חום

    40 גר' דבש

    מעט מלח

    1 כף חלב

    אופן  ההכנה

    הכנת הבצק

    מעבדים למסת פירורים ומרפדים בתבנית מקררים

    מערבבים את מצרכי המלית מלבד הפקאנים  מוסיפים את הפקאן ומערבבים

    שופכים על הבצק

    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

    מקררים וחותכים

     

    משולשי אגוזים וטופי אורן גירון

    תבנית 20 על 20

    מצרכים לבצק:

    150גרם קמח

    100 גרם חמאה קרה

    50 גרם אבקת סוכר

    1 חלמון

     למילוי:

    180 גרם סוכר

    180 מ"ל שמנת מתוקה, חמה

    300 גרם אגוזים (סוג אחד או תערובת), קלויים קלות וקצוצים

     לציפוי:

    120 גרם שוקולד מריר

    20 גרם שמן קנולה

     אופן הכנה:

    הבצק: במעבד מזון מעבדים את החמאה והחומרים היבשים.

    מוסיפים את החלמון ומעבדים לפירורים לחים.

    עוטפים בניילון נצמד ומצננים לשעה.

    מרדדים את הבצק לעלה ומרפדים את בסיס התבנית, דוקרים היטב ואופים בחום של 180 מעלות ל 10-15 דקות, עד הזהבה.

    המילוי: יוצרים מהסוכר קרמל שחום, מוסיפים בזהירות רבה את השמנת (ניתן לחמם אותה מעט לפני) ויוצרים טופי.

    מוסיפים את האגוזים ומערבבים.

    יוצקים את התערובת מעל בסיס הבצק.

    מחזירים אל התנור לאפייה נוספת של 15 דקות.

    מצננים ומקפיאים.

    חותכים את הטארט לשתי רצועות ואז למשולשים.

    ממיסים את השוקולד והשמן וטובלים את בסיס המשולשים.

    מצננים ומגישים.

     

    עוגיות טופי שוקולד

    מצרכים

    לטופי

    50 מ"ל שמנת מתוקה

    35 גר' סוכר

    35 גר' גלוקוזה

    35 גר' חמאה

    לעוגיות

    200 גר' שוקולד

    100 גר' חמאה

    150 גר' סוכר

    60 גר' קמח לבן

    120 גר' שקדים טחונים

    2 ביצים

    2 גר' מלח

    1 כפית תמצית וניל

    אופן ההכנה

    הכנת הטופי

    מביאים לרתיחה את מצרכי הטופי ומבשלים לאחר רתיחה עוד כ 2  ד' או עד ל 165 מעלות

    משטחים על סילפט ומקררים

    טוחנים לפירורים במעבד מזון

    הכנת מסת העוגיות

    ממיסים שוקולד וחמאה למסה חלקה

    מקציפים ביצים מלח וסוכר מוסיפים את תערובת  השוקולד ואז את הקמחים ומעבדים למסה חלקה

    מוסיפים את הטופי המפורר ומערבבים

    מעבירים לשקית זילוף ומזלפים מעל סילפט  עוגיות בקוטר 2 ס"מ  ובעובי 1 ס"מ

    אופים בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות

     



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      אני מכינה הרבה יותר מוצלח