דיאטת חורף: שניצלונים עסיסיים אפויים

    אתי קצבורג 2 Comment on דיאטת חורף: שניצלונים עסיסיים אפויים

    יש מהפכות שקטות שאפשר לעשות במטבח ואף אחד לא באמת ישים לב • אם עובדים נכון ומורידים במינון מדויק אפשר לחסוך הרבה קלוריות מיותרות לחלוטין • שניצלונים אפויים מצוינים שכולם יבקשו עוד

    22:01
    28.03.24
    המהדורה המרכזית No Comments on השרה מירי רגב: "לא מאמינה שהחרדים יפרשו מהממשלה"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    בסעודות שבת, בזמן שכולם יושבים בנחת מסביב לשולחן ומשוחחים על דה ועל הא ובין לבין גם אוכלים.

    אני נורא אוהבת לספר להם איזה תבשיל הכנתי לכל אחד במיוחד.

    הניצוץ שלהם בעיניים ורגע האושר שאמא הכינה את זה במיוחד בשבילי שווה הכל.

    בזמן האחרון אנחנו משתדלים לשמור, ולא לטגן מה שלא מוכרחים (ולא, לא מוכרחים!!!)

    בשבת בלי שהם ישימו לב הגשתי שניצלונים מצוינים אפויים ושאלתי לתומי אחרי שנשארו רק פירורים האם הם הרגישו את חסרונו של הטיגון

    והם פה אחד טענו שזה כל כך טעים, והטיגון יכול להגנז מבחינתם. וזה היה רגע מאושר מאד מבחינתי.(ומיד אמרתי להם שהכנתי את השניצלונים לכווולם כי זה חוסך המון קלוריות מיותרות לחלוטין)

    אז הנה מתכון לשניצלונים מצוינים שאימצנו לנו בבית ואני מבקשת מראש סליחה מבקבוק השמן המבויש שנשאר כמעט שלם.

    שניצלונים אפויים

    המרכיבים: (לכ-12 שניצלונים):
    חזה עוף שלם
    1 כוס פירורי לחם
    חצי כוס רוטב צילי
    תבלינים לפי הטעם (מלח, פלפל, כמון, פפריקה מתוקה וחריפה)
    3 כפות שמן
    שומשום (לבחירה)

    הוראות הכנה:
    1. חותכים מתוך חזה העוף את הסחוס המחבר בין צד שמאל של החזה לצד ימין ופורסים לרוחב כל נתח לפרוסות שמנמנות בעובי 1 ס"מ.

    2. מערבבים בקערה נפרדת את פירורי הלחם עם השמן והרוטב צ'ילי למעין "חול" רטוב, מתבלים, לוקחים פיסת עוף מצפים משני הצדדים בפירורי הלחם המשומנים תוך כדי הידוק ומעיכה עדינה, זה השלב בו השניצלון הופך דק יותר.

    3. מניחים על תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, ומכניסים לאפייה עם טורבו בחום גבוה (200 מעלות) עד שמזהיב, כעשר דקות בלבד.

    4. לתוצאה שחומה במיוחד תוכלו לשים כמה דקות על מצב גריל (תזהרו שלא ייחרך ולא ייתיבש)

    5. מחסלים



    2 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      נשמע מצוין
      אבל לא הבנתי מתי שמים את הרוטב צילי ומתי את הפרורים והשמן
      האם לעשות מהכל עיסה אחת?