מעבר לאתר המותאם




מבזקים

פשטידות צבעוניות, קניש וטרט ריבת בצל לכבוד שבת קודש

מירי זורגר No Comments on פשטידות צבעוניות, קניש וטרט ריבת בצל לכבוד שבת קודש

השפית מירי זורגר ממשיכה לפנק • בא לכם קניש חצילים וגבינות, אולי טארט ריבת בצל וגבינות, או פשטידת תפוחי עץ מתוקה, פשטידת עלי סלק וגבינות ופשטידת בטטה וברוקולי בשתי צבעים? • כנסו לפוסט ותהנו מכל רגע

אוכל
צילום: Nati Shohat/FLASH90

פשטידת בטטה וברוקולי בשתי צבעים

מצרכים

3 בטטות קלופות ופרוסות דק

1 מיכל קצפת צימחית

3 ביצים

1/2 כוס קמח

1/2 כפית מלח

פלפל שחור גרוס טרי

1 כף אבקת מרק בטעם בצל

לשכבה השניה

3 כוסות ברוקולי קפוא

1 מיכל קצפת צימחית

3 ביצים

1/2 כוס קמח

1/2 כפית מלח

קורט פלפל שחור גרוס טרי

1 שן שום כתושה

1 כף אבקת מרק בטעם בצל

לציפוי

1 בצל קצוץ מטוגן להשחמה

1 כוס פירורי לחם

1/2 כוס שומשום

אופן ההכנה

הכנת השכבה הראשונה

ערבבו את המצרכים מלבד הבטטות

להוסיף את הבטטות ולערבב

להעביר ל 2 לתבניות צרות וארוכות ולכסות לאפות חצי שעה בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות

הכנת השכבה השניה : בעבד מזון העבירי את הברוקולי וטחני דק הוסיפי את שאר  המצרכים וערבבי

העבירי אל התבנית עם שכבת הבטטות צפי בתערובת הפירורים והשומשום ואפי לא מכוסה עוד 30 ד'

אם הפשטידה עדין נראת נוזלית אפו עוד כ 10 ד' או עד להשחמה

 

פשטידת עלי סלק וגבינות

מצרכים

1 צרור עלי סלק שטופים וקצוצים

3 שיני שום פרוסות

2 בצלים קצוצים

2 בצלים ירוקים קצוצים

4 כפות שמן לטיגון

250 גר' גבינת שמנת

150 גר' גבינת קשקבל מגוררת

/ כוס קמח

6 ביצים

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1/2 כפית פפריקה מעושנת

לציפוי

1 כוס תערובת שומשומים

אופן ההכנה

חממי שמן במחבת וטגני את הבצלים לשקיפות

הוסיפי את שיני השום ועלי הסלק הקצוצים וטגני כ 5 ד' נוספות

הסירי מהאש העבירי לקערה וצנני

הוסיפי את שאר המצרכים וערבבי הטב

תבלי וערבבי שוב

טעמי על קצה הלשון ותקני תיבול

העבירי לתבניות מאפינס מסיליקון משומנות . פזרי שומשומים

ואפי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ חצי שעה או עד להשחמה

 

פשטידת תפוחי עץ מתוקה

מצרכים

6 תפוחים גרנד קלופים וחתוכים לקוביות

1/3 כוס שמן

1/3 כוס סוכר חום

למסת הקשירה

6 ביצים

60 גר' סוכר

120 גר' אינסטנט וניל

1 שמנת צמחית אלפרו 5 % שומן

אופן ההכנה

במחבת ווק מחממים שמן ומעבירים את התפוחים מקפיצים  כ 10 ד' מפזרים מעל סוכר וממשכים לטגן עד לאידוי הנוזלים מצננים

בקערה טורפים ביצים ומוסיפים את שאר המרכבים וטורפים למסה אחידה

מוסיפים את התפוחים

משמנים תבניות סיליקון שקעים בשמן ומעבירים את המסה

אפשרי לשים שטרוייזל

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה

מגישים חם

 

טארט ריבת בצל וגבינות

מצרכים

2 עלי מלווח

מלית

5 בצלים סגולים פרוסים דק

2 כפות סוכר חום

1 כפית מלח

1 כפית טימין

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1/3 כוס שמן

2 כפות חמאה

4-5 כפות גבינת קשקבל

4-5 כפות גבינה צהובה מגוררת

1/2 כוס שמנת מתוקה

מעט אגוז מוסקט

2 ביצים

1 גליל גבינת עיזים

אופן ההכנה

תחילה מכינים את ריבת הבצל

ממיסים חמאה מוסיפים שמן ומחממים דקה נוספת

מוסיפים בצלים ומטגנים לשקיפות

מוסיפים סוכר חום ומטגנים 3 ד' נוספות

מוסיפים טימין מלח ופלפל ומביאים לרתיחה

מבשלים 30 ד' מכוסה על אש נמוכה

מצננים

מוסיפים את שאר המצרכים  מלבד הגליל עיזים ומערבבים

מרפדים תבנית בקוטר 22 עם 2 עלי הבצק שופכים מעל את מסת הבצלים  ופורסים את הגליל ומסדרים מעל

אפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 45 ד' או  עד להשחמה

 

קניש אישי של חצילים וגבינות

מצרכים

לבצק

2 כוסות קמח

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מים

1 כפית מלח

למלית

1 חציל חתוך לקוביות קטנות מטוגן עד להשחמה

100 גר' גבינה צהובה מגוררת

100 גר' גבינה בולגרית מגוררת

חופן צנוברים מטוגנים קלות

3 בצלים קצוצים

מעט מלח

לציפוי

ביצה מקושקשת

שומשום

אופן ההכנה

הכנת הבצק

מערבבים את מצרכי הבצק לבצק רך אך לא דביק

הכנת המלית

מערבבים את מצרכי המלית. טועמים ומתקנים תיבול

הרכבת המנה

מרדדים את הבצק לעלה בעובי 0.5 מ"מ וחותכים לרבועים בגודל 7 על 7 ס"מ

שמים כף מלית וסוגרים לשק

מניחים על תבנית מרופדת בניר אפיה  כשהסגירה כלפי התבנית

מברישים בביצה ומפזרים שומשום

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

 



0 תגובות