קצת אחרת: סופגניה בשקיק אחד
נאוה כרמון 1 Comment on קצת אחרת: סופגניה בשקיק אחדסופגניות,סופגניות,סופגניות, בכל צורה ובכל טעם, ובאינספור ווראיציות • אז הנה עוד מתכון לסופגניה שאופן ההכנה שלה שונה ומעניין וקל • תספגו ותהנו
התכניות האחרונות
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- בהפתעה: כש"ביבי" עלה לשידור והבהיר שיתקוף באיראן
- ש"ס: הרבי הורה לא לתקוף באיראן • יענקלה ואיתי
- דאגת היועמ"שית למחבלים: התכתשות בן גביר וארבל דלפה
- חדש ממשק צוריאל: גבינת חלומי וגבינה בולגרית בהשגחת בד"ץ העדה החרדית לפסח ולימות השנה
- "מצילנו מידם": שב"כ חשף מחבל דעא"ש ליד ירושלים
תגיות
החל מסוכות יכולנו למצוא סופגניות על המדפים, צבעוניות, מגרות,מקושטות.
הן כמעט הצליחו לצאת לנו מהאוזניים מצד שני צריך לאכול אותן 'בו ביום' זה הרי חלק ממצוות החג.
אז הנה מתכון מושלם וקל להכנה שאם כבר מכינים שיהיה כיף ופשוט.
סופגניות בשקיק/נאוה כרמון (10 סופגניות)
1 שקית שמרים יבשים פעילים (2 1/4 כפיות)
3 כוסות קמח
ביצה 1
סוכר 3 כפות
1 כוס מים חמים
1 1/2 כפות שמן + יותר לטיגון
1/2 כפיות מלח
1 כף ברנדי או קוניאק
גרידת לימון 1
2 כוסות של ריבת תות/ריבת חלב
הכנה:
1. לוקחים ניילון עם ריצרץ בגודל 2 קילו מכניסים אליו את השמרים, מים חמים, סוכר, ברנדי, גרידת לימון, שמן, ביצים וקמח.
2. סוגרים את הריצרץ ומערבבים היטב את המרכיבים .
3. מניחים את השקית בתוך קערה עם מים חמים מאוד במשך שעה אחת.
4. מוציאים את הבצק מהשקית על משטח מקומח, הבצק צריך להיות דביק- מה שהופך את הסופגניות לאווריריות, מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ. מוודאים כי השטח מקומח למניעת הדבקות הבצק. קורצים עיגולים של 5 ס"מ בתוך הבצק (עם כוס או קורצן עוגיות). אם נשארות שאריות הבצק, מרדדים שוב וחותכים עוד עיגולים.
5. מכסים במגבת למשך 30 דקות. ממלאים במחבת שמן בגובה 5 סמ. מחממים שמן, השמן צריך לבעבע סביב הסופגניות, מטגנים את הסופגניות כ 1 דקה בכל צד.
6. מוציאים כשהן מוכנות ומניחים לקירור על הצלחת עם מגבות נייר.
7. מוסיפים ריבה בטעם האהוב עליכם לשקית עם צנתר ומזריקים לתוך הסופגניות, מוודאים שהריבה דלילה מספיק כדי לעבור דרך הצנתר.
גועל, מה טעים ברעלים הצבעוניים האלו?