קצת אחרת: סופגניה בשקיק אחד

    נאוה כרמון 1 Comment on קצת אחרת: סופגניה בשקיק אחד

    סופגניות,סופגניות,סופגניות, בכל צורה ובכל טעם, ובאינספור ווראיציות • אז הנה עוד מתכון לסופגניה שאופן ההכנה שלה שונה ומעניין וקל • תספגו ותהנו

    13:07
    18.04.24
    אתר קול חי No Comments on בהפתעה: כש"ביבי" עלה לשידור והבהיר שיתקוף באיראן

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    החל מסוכות יכולנו למצוא סופגניות על המדפים, צבעוניות, מגרות,מקושטות.

    הן כמעט הצליחו לצאת לנו מהאוזניים מצד שני צריך לאכול אותן 'בו ביום' זה הרי חלק ממצוות החג.

    אז הנה מתכון מושלם וקל להכנה שאם כבר מכינים שיהיה כיף ופשוט.

    סופגניות בשקיק/נאוה כרמון (10 סופגניות)
    1 שקית שמרים יבשים פעילים (2 1/4 כפיות)

    3 כוסות קמח
    ביצה 1
    סוכר 3 כפות
    1 כוס מים חמים
    1 1/2 כפות שמן + יותר לטיגון
    1/2 כפיות מלח
    1 כף ברנדי או קוניאק
    גרידת לימון 1
    2 כוסות של ריבת תות/ריבת חלב

    הכנה:
    1. לוקחים ניילון עם ריצרץ בגודל 2 קילו מכניסים אליו את השמרים, מים חמים, סוכר, ברנדי, גרידת לימון, שמן, ביצים וקמח.
    2. סוגרים את הריצרץ ומערבבים היטב את המרכיבים .
    3. מניחים את  השקית בתוך קערה עם מים חמים מאוד במשך שעה אחת.
    4. מוציאים את הבצק מהשקית על משטח מקומח, הבצק צריך להיות דביק- מה שהופך את הסופגניות לאווריריות, מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ. מוודאים כי השטח מקומח למניעת הדבקות הבצק. קורצים עיגולים של 5 ס"מ בתוך הבצק (עם כוס או קורצן עוגיות). אם נשארות שאריות הבצק, מרדדים שוב וחותכים עוד עיגולים.
    5. מכסים במגבת למשך 30 דקות. ממלאים במחבת שמן בגובה 5 סמ. מחממים שמן, השמן צריך לבעבע סביב הסופגניות, מטגנים את הסופגניות כ 1 דקה בכל צד.
    6. מוציאים כשהן מוכנות ומניחים לקירור על הצלחת עם מגבות נייר.
    7. מוסיפים ריבה בטעם האהוב עליכם לשקית עם צנתר ומזריקים לתוך הסופגניות, מוודאים שהריבה דלילה מספיק כדי לעבור דרך הצנתר.



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      גועל, מה טעים ברעלים הצבעוניים האלו?