- רדיו קול חי - -

מירי זורגר עם מתכונים לסופגניות שייגמרו תוך שעה

סופגניות בזילוף

מצרכים

350 גר  קמח  תופח

400 מ"ל קצפת צמחית

2 ביצים

20 גר'   סוכר

10 גר'  וניל

קורט מלח

אופן ההכנה

לערבב את המצרכים במעבד מזון

להניח למנוחה כחצי שעה

לחמם שמן עמוק לשים את המסה בשק זילוף ולזלף מעט מסה ואז לחתןך עם מספרים

להמשיך כך עד שהסיר מלא בסופגניות

לטגן עד להשחמה

להוציא לתוך מסננת

לפזר א סוכר ולהגיש

 

סופגניות אפויות

מצרכים

1 ק"ג קמח

50 גר' שמרים

8 כפות סוכר

200 גר' חמאה

2 כוסות חלב

2 סוכר וניל

2 כפות קונייאק

2 ביצים

1 כפית מלח

לציפוי

50 גר' חמאה להברשה

לסירופ סוכר

2 כוסות סוכר

2 כוסות מים

אופן ההכנה

בקערת המיקסר הניחו את מצרכי הבצק ועבדו כ 10 ד לבצק רך

כסו והתפיחי כשעה

הכנת הסירופ סוכר

בסיר בשלו את המים והסוכר עד להמסה מלאה של הסוכר והניחו להתקרר

צרו כדורים במשקל של 30 גר' וסדרו  על גבי תבנית מרופדת בניר אפיה והתפיחו כחצי שעה נוספת

הברישו  בחמאה מומסת ואפו בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

כשהסופגניות יצאות מהתנור הברישו מיד בסירופ סוכר

מלאו במלית הרצויה והגישו

 

דונאטס

מצרכים

1 ק"ג קמח

50 גר' שמרים טריים

1/4 כוס סוכר

2 ביצים גדולות

1/2 כוס חלב

100 גר' חמאה רכה

1/2 כפית מלח

1 שמנת חמוצה

אופן ההכנה

בקערת המיקסר שמים את כל הרכיבים מלבד החמאה ומעבדים לבצק רך בסוף שמים את החמאה קוביה קוביה עד להטמעות בבצק

מתפיחים להכפלת הנפח

מכינים ריבועי נייר מנייר פרגמנט

מרדדים את הבצק לעלה עבה קורצים דונאטס בגודל הרצוי ומניחים ע"ג רבועי נייר האפיה

מחממים שמן במחבת עמוקה ומטגנים את הסופגניות עד להשחמה

מצפים בגנש שוקולד