חגיגה לילדים • מיני סופגניות עם מקסי הפתעות

    אתי קצבורג No Comments on חגיגה לילדים • מיני סופגניות עם מקסי הפתעות

    יש כיף גדול מלהכין סופגניות לילדים והם משלימים את המלאכה? • מיני סופגניות מדליקות הציפויים על הילדים • תהנו

    צילום: שמרית
    12:46
    19.04.24
    אבי יעקב No Comments on הלכה למעשה: מרן הגאב"ד הגר"מ גרוס בדרשת שבת הגדול | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    נכון, יש לנו עוד זמן לחנוכה,אבל הכי כיף לחגוג בשבתות של כסלו את חג האורים שמתקרב,ועוד יותר מזה להכין ואח"כ לתת לילדים להשלים את העבודה,איך אתם שואלים?

    הנה מתכון מעולה למיני סופגניות (זה מתאים בעיקר לאלה שרוצים קצת פחות נקיפות מצפון) אה וגם לילדים שאף פעם לא מחסלים את הסופגניה בשלמותה, את הציפוי שלהם תתנו לילדים להכין, כך שתהיה חגיגה כפולה,מוכנים??

    חומרים לסופגניות (לכ-35 סופגניות מיני)/המתכון באדיבות שמרית 

    החומרים לבצק:

    ½4 כוסות (630 גר') קמח לבן מנופה 

     1 שקית שמרית (50 גרם) 

     1 שקית משפר לאפייה ביתית (50 גרם) 

     ½ כוס (100 גר') סוכר לבן

     4 ביצים גודל L

     1 כף תמצית וניל

     3 כפות ברנדי/רום

     1 כפית מלח

     ¼ כוס (50 גר') שמן קנולה / סויה

     ¼ כוס (60 גר') מים 

     שמן לטיגון עמוק

     למילוי:                                                      

    ריבת תות איכותית 

    ממרח שוקולד                              

    ריבת חלב      

     שמרית 1

    לקישוט:

     אבקת סוכר

     סוכריות צבעוניות

    לציפוי לבן – פונדנט (בחנויות המתמחות)

    • ממרח לוטוס

    • גנאש שוקולד

    קצפיות קטנות


    אופן ההכנה:

    1. מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק פרט למים ולשמן.

    2. לשים בוו-לישה במהירות איטית 3 דקות תוך הוספה הדרגתית של המים והשמן.

    3.מערבלים כ-7 דקות נוספות עד קבלת בצק רך, עדין ומעט דביק (וזה בסדר).

    4. מניחים את כדור הבצק בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומשהים 1 שעה במקרר.

    5.על משטח עבודה מקומח, חותכים חתיכות בגודל של כדורי פינג-פונג (כ-35 גר' בצק). מכדררים ומניחים על מגש תנור משומן היטב במרחק 5 ס"מ אחד מהשני.

    6. מתפיחים מכוסה במגבת יבשה, לפחות 1 שעה.

    7. מחממים שמן בסיר לטמפרטורה של 180°C (טמפרטורת השמן נכונה לטיגון כשמכניסים כף-עץ לשמן ומופיעות בועות קטנות סביבה). עומק השמן בסיר 3 ס"מ לפחות.

    8. בעזרת כף שטוחה משומנת מרימים את הסופגניה התפוחה והופכים אותה לטיגון בשמן בעדינות (זהירות, השמן חם מאוד).

    9.  מטגנים דקה מכל צד עד להזהבה, מוציאים עם כף מחוררת ומניחים על מגש עם נייר סופג.

    למילוי ולקישוט:

    טיפ להזרקת ריבה: ניתן להשתמש בבקבוק פלסטיק לחיץ כמו לרטבים.

    למילוי – מזריקים ריבת תות איכותית או ריבת חלב או ממרח שוקולד לסופגניה בעודה חמה

    ועכשיו לחלק הכיף – הכינו בקערות את מגוון הציפויים ותתנו לכל ילד לבחור מה שהוא אוהב (בכדי להקל על המלאכה ניתן לשים את הסופגניה על שיפוד וכך לטבול)

    לציפוי לבן – מחממים פונדנט (ניתן לרכוש בחנויות מתמחות) עד למצב נוזלי. טובלים כחצי סופגניה בפונדנט הנוזלי והופכים. מפזרים מיד סוכריות צבעוניות.
    בקערה נוספת הניחו גנאש שוקולד,בשלישית אבקת סוכר, ברביעית לוטוס מומס במים חמים, בחמישית שימו סוכריות צבעוניות בכל הגדלים.

    טובלים הופכים ומניחים להתקרר.שימו דגל עם שם לכל ילד ובתאבון!!!



    0 תגובות