כשהתוספת הופכת למנה העיקרית; ארבע הצעות טעימות

    מירי זורגר 1 Comment on כשהתוספת הופכת למנה העיקרית; ארבע הצעות טעימות

    הגיע הזמן להשקיע יותר בתוספת שלצד המנה העיקרית • מירי זורגר עם מגוון תוספות טעימות כמו שעועית ירוקה בחמאת שום, כרובית בפירורים, ירקות מאודים ברוטב מתוק וירקות מאודים עם פסטה ורוטב שמנת • טעים

    צילום: חיים טויטו
    21:01
    18.04.24
    אבי מימרן No Comments on הפיגוע המחריד בבנימין: "בדקנו היטב את בטיחות החווה"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    ירקות מאודים ברוטב מתוק

    מצרכים

    1 בצל בינוני

    2 גזר

    1 קישוא

    1 גמבה

    מלח פלפל

    לרוטב

    2 כפות רוטב "דבש ושום" (קנוי)

    כף א.מרק בצל

    מעט קטשופ

    אופן ההכנה

    את כל הירקות לחתוך לקוביות קטנות ולטגן עם מעט שמן, מלח ופלפל.

    בנתיים לערבב בקערה את כל המצרכים של הרוטב ולטעום.

    כשהירקות מאודים להוסיף את הרוטב, לערבב ולהמשיך לטגן עוד כמה שניות.

     

    כרובית בפירורים

    מצרכים

    1 שקית כרובית קפואה

    לציפוי

    2 ביצים

    1 שן שום כתושה

    1 כפית אבקת מרק בצל

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    1 כוס קמח

    1 כוס פירורי לחם

    1 ספרי שמן

    אופן ההכנה

    רפדי תבנית אפיה בנייר אפיה

    הפשירי את הכרוביות

    ערבבי בקערה את הביצים השום והתבלינים

    בקערה נוספת הניחי את הקמח

    ובעוד קערה את פירורי הלחם

    הרכבת המנה

    טבלי את פרחי הכרובית בקמח א"כ בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם והניחי בתבנית

    הכיני כך את כולם

    רססי מעט בתרסיס שמן

    אפי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואפי כ 40 ד' או עד להשחמה

     

    ירקות מאודים עם פסטה ורוטב שמנת וקונפי שום

    מצרכים

    1/2 כרובית סגולה מופרדת לפרחים קטנים

    1 צרור אספרגוס קלוף

    1 חב קישואים מיני צהובים חתוכים ל2

    1/2 חב פסטה פטוציני

    לרוטב

    250 מ"ל שמנת מתוקה

    100 גר' חמאה

    לקונפי

    24 עגבניות שרי חתוכות ל 4

    24 שיני שום קלופות שלמות

    שמן לכיסוי

    1/2 כפית מלח גס

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    1/2 כפית פפריקה מעושנת

    1/2 כפית פפריקה פתיתים

    1/2 כפית תבלין לשקשוקה

    אופן ההכנה

    את הירקות חולטים 3 ד' ומעבירים מיד למי קרח לעצור את הבישול

    הכנת הרוטב

    ראשית מכינים את הקונפי שום ועגבניות

    בסיר מניחים את השום הקלוף והעגבניות החתוכות מכסים בשמן ומתבלים ומבשלים על אש נמוכה כשעה

    מוציאים את השום ומרסקים למחית

    הכנת הרוטב

    במחבת שמים את השום עם מעט שמן ושמנת מתוקה מתבלים במלח פלפל ומבשלים לצימצום

    מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה נוספת

    בישול הפסטה

    מרתיחים מים עם כפית מלח וכשמים רתחו מוסיפים את האיטריות מערבבים ומבשלים 5 ד' מוסיפים את הירקות שחלטנו וחולטים שוב ל 3 ד' נוספות

    מעבירים לכלי עם מי קרח לעצירת הבישול ומסננים

    מחזירים לסיר

    כשהרוטב מוכן וחם שופכים מעל הפסטה והירקות מערבבים בעדינות ומגישים

     

    שעועית ירוקה בחמאת שום

    מצרכים

    1 שקית שעועית קפואה חלוטה 10 ד' במים רותחים

    לתיבול

    50 גר' חמאה

    1/2 כוס שמן

    3 שיני שום כתושות

    3 כפות פטרוזליה קצוצה

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    להגשה

    4 כפות שומשום לבן

    2 כפות שומשום שחור

    אופן ההכנה

    במחבת ממיסים חמאה ושמן

    מוסיפים את שאר המצרכים ומטגנים 5 ד'

    שופכים על השעועית החלוטה ומערבבים היטב

    טועמים ומתקנים תיבול

    להגשה מפזרים את השומשומים ומגישים



    1 תגובות

    מיין תגובות