שבת בראשית • מירי זורגר מתכון ריחני למתכון לחלות ולחם אגוזים

    מירי זורגר 1 Comment on שבת בראשית • מירי זורגר מתכון ריחני למתכון לחלות ולחם אגוזים

    פותחים את השנה בשלושה מתכונים ריחניים של השפית מירי זורגר • והיום: לחם אגוזים, חלות מיוחדות וקסידיה פטריות • בהצלחה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    חלות לשבת

    מצרכים

    1.250 ק"ג קמח

    2 ביצים

    50 גר' שמרים

    3/4 כוס שמן

    100 גר מרגרינה רכה

    4 כפות דבש

    3 כפות סוכר

    כ 600 מ"ל מים פושרים

    1 כפית מלח

    לציפוי

    2 ביצים טרופות

    1 כוס שומשומים

    אופן ההכנה

    בקערת המערבל הניחי את המלח

    מעל הניחי את הקמח המנופה

    פוררי את השמרים הטריים וערבבי עם  הקמח

    הניחי את הסוכר הביצים השמן הדבש והמרגרינה והתחילי ללוש

    הוסיפי חצי מכמות המים ולושי שוב

    הוסיפי את שאר כמות המים תוך כדי לישה

    לושי במהירות נמוכה 10 ד'

    לישה ממושכת גורמת להתפתחות הגלוטן…ולקבלת בצק אוורירי

    מכסים את הבצק בניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח

    מפרישים חלה עם ברכה

    מוציאים את הבצק מעל גבי משטח עבודה מקומח ותופחים עלי להוצאת האוויר

    מחלקים את הבצק ל3 וכל חלק מחלקים ל3 יח שוות

    מגלגלים לגלילים וקולעים לצמה .

    מניחים עת תבנית משומנת

    מכינים כך את 2 החלות הנוספות ומניחים להתפחה כ 20 ד' נוספות

    מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשומים

    אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד להשחמה

     

    לחם אגוזים

    מצרכים

    450 גר' קמח מלא

    230 גר' קמח לבן

    1 כף מלח

    50 גר' דבש

    15 גר' שמרים טריים

    460 מ"ל מים פושרים

    100 גר' אגוזי מלך

    אופן ההכנה

    את האגוזים יש לקלות עד להשחמה קלה ולקצוץ גס

    בקערת המקסר יש לשים שמרים מים ודבש ומעל קמח

    ללוש 10 ד' להוסיף קמח ואגוזים וללוש 5 ד' נוספות

    התפחה של שעה עד שעה וחצי ואז הוצאת אוויר וחלוקה ל 2 ככירות שוות

    לצור צורה ולשים בתבנית אינגליש  להתפיח שעה נוספת לחרוץ עם סכין חדה

    אפיה בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות 10 ד' עם לחות להוריד ל 180 ולאפות עוד חצי שעה

    הלחם מעולה בהקפאה

     

     

    קסידיה פיטריות

    מצרכים

    8 טורטיות

    למלית

    2 בצלים פרוסים

    2 סלסילות פטריות

    1/3 כוס שמן לטיגון

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    3 כפות פטרוזיליה קצוצה

    8 כפות גבינה צהובה מגוררת

    אופן ההכנה

    הכנת המלית

    במחבת מחממים  את השמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שמשחימות. מתבלים ומסירים מהאש

    מוסיפים פטרוזליה וגבינה מגוררת ומערבבים

    מעל גבי טורטיה מניחים על חצי מהמלית וסוגרים ל 2

    מניחים בטוסטר ואופים עד להשחמה

    אפשר למרוח מעט חמאת שום לפני האפיה

     

     



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      האם אפשר היכן שהוא לקנות את זה