מה אוכלים היום? מירי זורגר במנה חגיגית במיוחד

    מירי זורגר No Comments on מה אוכלים היום? מירי זורגר במנה חגיגית במיוחד

    מירי זורגר מבשלת לכם סעודת חול המועד • והיום: עלי סיגר במלית עוף ופטריות לצד כרובית בפירורים וכריכי חציל במלית עוף ברוטב עגבניות • בתיאבון

    9:52
    29.03.24
    הרב אהרן לוי No Comments on מלכודת גיוס החרדים \\ פרשת צו עם הרב אהרן לוי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    כרובית בפירורים

    מצרכים

    1 שקית כרובית קפואה

    לציפוי

    2 ביצים

    1 שן שום כתושה

    1 כפית אבקת מרק בצל

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    1 כוס קמח

    1 כוס פירורי לחם

    1 ספרי שמן

    אופן ההכנה

    רפדי תבנית אפיה בנייר אפיה

    הפשירי את הכרוביות

    ערבבי בקערה את הביצים השום והתבלינים

    בקערה נוספת הניחי את הקמח

    ובעוד קערה את פירורי הלחם

    הרכבת המנה

    טבלי את פרחי הכרובית בקמח א"כ בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם והניחי בתבנית

    הכיני כך את כולם

    רססי מעט בתרסיס שמן

    אפי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואפי כ 40 ד' או עד להשחמה

     

    כריכי חציל במלית עוף ברוטב עגבניות

    מצרכים

    1 חציל קלוף פרוס לפרוסות של 0ץ5 מ"מ מושרה חצי שעה במלח

    למלית

    1 ק"ג חזה עוף טחון

    3 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

    2 ביצים

    1/2 כוס פירורי לחם

    1 כפית מלח

    1/2 כית פלל שחור גרוס טרי

    לציפוי

    1 1/2 כוסות קמח

    2 ביצים טרופות עם 1/2 כית מלח ו2 שיני שום כתושות

    2 כוסות פירורי לחם

    לרוטב

    1 מיכל רסק עגבניות

    2 כוסות מים

    1 כפית מלח

    1/2 כפית מלח שחור גרוס טרי

    5-6 כפות סוכר

    אופן ההכנה

    את מלית העוף יש לערבב לטעום ולתקן תיבול

    בין שני פרוסות חציל יש לשים קציצה ולהניח על גבי תבנית מרודת בנייר אפיה

    הכינו כך את כל החציל

    הכינו את הציפוי ותיבלו בקמח ואז בביצה וולאחר מכן בירורי הלחם טגנו עד להשחמה משני הצדדים

    הכנת הרוטב

    בשלו את רכיבי הרוטב עד לרתיחה טעמו ותקנו תיבול

    בתבנית סדרו את רוסות החציל המטוגנות שכו מעל את הרוטב ואפו בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ40 ד'

     

     

     

    עלי סיגר במלית עוף ופטריות

    מצרכים

    12 עלי סיגר בבטמפרטורת החדר

    להדבקת העלים

    2 חלבונים

    למלית

    3-4 בצלים פרוסים

    300 גר' פרגית טחונה

    300 גר' חזה עוף טחון

    1 סלסילת פטריות קצוצות

    4 כפות פטרוזליה קצוצה

    3 בצלים ירוקים קצוצים

    3 ביצים מקושקשות

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלל שחור גרוס טרי

    1 כפית פריקה מתוקה

    1 כפית פפריקה מעושנת

    לציפוי

    1 כוס קמח

    2 ביצים מקושקשות ומתובלות במלח פלפל

    2 כוסות פירורי לחם

    אופן ההכנה

    את הבצלים יש לטגן עד להשחמה קלה

    להוסיף את הפטריות  הקצוצות ולטגן עד שמשחימות

    להוסיף את 2 סוגי העוף הטחונים ולטגן 3 ד' או עד שמשנים את הצבע להוסיף את שאר המצרכים

    לתבל ולשפוך מעל את הביצים המקושקשות עד שהן מוכנות

    לכבות את האש מיד לטעום ולתקן תיבול

    למלא את העלי סיגר במלית לגלגל ובסוף להבריש עם חלבון ביצה ולהניח בצד

    לטבול בקמח ביצה מקושקשת פירורי לחם ולטגן בשמן חצי עמוק עד להשחמה

    אפשרי גם לאפות בתנור.

     



    0 תגובות