מארחים בסוכות • פטיפורים משגעים בכמה צעדים פשוטים

    ברכי קופטייל 7 Comment on מארחים בסוכות • פטיפורים משגעים בכמה צעדים פשוטים
    11:58
    28.03.24
    נתי קאליש No Comments on הרב קוק במסר מרגיע: "אי אפשר לנבא עתידות"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    לוגו למייל

    רדיו קול חי בשיתוף רחוב האומן
    מעוגה לפטיפור | ברוכי קופטייל

    לא, זה לא פטיפורים, זה עוגות, אבל הן כ"כ יפות ומוקפדות שהמראה שלהן משוה להן מראה של תכשיטים קטנים ויפים.
    רגע לפני שאתם רצים להכין את זה, הכנתי לכם גם הפתעה קטנה, חכו בסבלנות עד הסוף!
    אז מה ההבדל בין עוגה לפטיפור?
    הפטיפורים הוא מין עוגה/ עוגיה קטנה, שמורכבת ממספר תערובות ומסות בצורות שונות, ובתבניות שונות, מרכיבים כל חלק בנפרד, ועובדים על כל יחידה מתחילת הבניה שלה ועד הקישוט, וביחד נוצרת חגיגה של טעמים ומרקמים בפה.

    1

    שלא כן בעוגה, העוגה כמו שהיא טעימה, מכינים אותה כיחידה, וחותכים לפרוסות,
    אממה, שעכשיו, אנחנו נזייף אותה קלות, ונעשה כלאיים של בין עוגה לפטיפור,
    הקישוטים שעל העוגה מוסיפים ענין וטעם, ןביחד תיהיה לנו חגיגה בעיניים ובפה,
    אז איך נתאים את הקישוט?
    בד"כ לפי צבעים, נוסיף גם לפעמים אלמנטים שנותנים רמיזה למה שיש בעוגה עצמה,
    2
    באיזה קישוטים נשתמש?
    3
    לדוגמא בעוגת השוקולד מנטה, בחרתי באלמנט משוקולד ואיבקתי אותו בצבע כסף, לתת את תחושת הקור של המנטה,
    הוספתי פנינים מסוכר צבעוני בצבע ירוק ובצבע אדמדם כדי לשבור קצת את הצבעים. ופנינים בצבעי כסף ופנינה.

    את המתכון המלא לעוגה תמצאו בלינק בסוף הכתבה
    4

    5
    בעוגת השכבות בחרתי בצבעים קלאסיים שמשתלבים נהדר עם העוגה, החום והזהב,
    כדי להוסיף טיפה אלגנטיות הוספתי פרחים ורודים מבצק סוכר ופנינים ורודות,
    את המתכון המלא לעוגת שכבות תמצאו בלינק בסוף הכתבה
    6

    7
    בעוגת השוקולד חמאת בוטנים שוב התאמתי לצבעי העוגה, שקף מדוגם בגווני זהב, קישוטי איזומלט עם סוכר מוזהב, ופנינים בצבעי ברונזה,
    8

    9

    לפעמים קישוט אחד לפרוסה נקיה ויפה תשמור על מראה אלגנטי ומכובד,
    אם אתם מכינים לארוע מיוחד, ניתן להדפיס כיתוב מיוחד על שקף טרנספר או על נייר אכיל בקוביות קטנטנות, לחתוך ולשים כקישוט על העוגה,
    10
    על אותו רעיון ניתן לעשות עם אלמנט משוקולד שמתאים לארוע, כמו סידור קטן למסיבת סידור, סביבון למסיבת חנוכה וכו'
    תרגישו את העוגות שלכם, תעצמו עיניים ותנסו לדמיין תמונה שלימה, אחכ תוציאו אותו אל הפועל על העוגה.
    אחד מהפטנטים של חיתוך עוגות בצורה יפה ואחידה זה הסכין הזו,
    סכין כבידה בעלת 2 ידיות, שכל אחד חייב כזה בבית,
    ובמיוחד בשביל זה, ארגנתי לכם שובר הנחה לרכישת הסכין,
    שווה כל שקל! תגלגלו לסוף הפוסט ותורידו את הקופון
    לפניכן מתכון לעוגת השוקולד חמאת בוטנים, היא כל כך קלה, וכ"כ טעימה שחבל לא לדחוף לרשימת העוגות שלכם
    את שאר המתכונים לעוגות עם פירוט מדויק על הקישוטים שלהם תוכלו למצוא בלינק בסוף הכתבה

    11

    העוגה בנויה מ-3 שכבות, שכבה של עוגת שוקולד עסיסית, מעליה שכבה של חמאת בוטנים לא ממותקת ומעל שכבה של גנאש שוקולד עשיר ומבריק,
    עוגת שוקולד וחמאת בוטנים | תבנית 20*30
    לעוגה:
    1 ו-1/2 כוסות קמח
    1 אבקת אפיה
    1 ו- 1/3 כוס סוכר
    1 כף נס קפה
    3 כפות אינסטנט פודינג שוקולד או וניל
    3 כפות קקאו
    1 כוס מים פושרים
    1 כוס שמן
    3 ביצים
    קורט מלח
    50 גר' בוטנים קלויים מלוחים טחונים

    לשכבת החמאת בוטנים:
    1/2 קופסא חמרת בוטנים לא ממותקת

    לגנאש:
    100 גר' קצפת צימחית
    100 גר' שוקולד מריר

    לקישוטים: (אפשר רק חלק)
    סוכר מוזהב או כל אלמנט קטן צבוע בזהב
    איזומלט
    פנינים ברונזה/זהב
    שקף טרנספר
    שוקולד
    מעט גנאש מוצק או קרם שוקולד

    כלים:
    תבנית אפיה,
    תבנית סיליקון

    אופן ההכנה
    שמים בקערה את כל חומרי העוגה ומערבבים עד לקבל תערובת אחידה,
    אני בשלב זה מכניסה לפעולה את הבלנדר סטיק שלי, וזה עושה את העבודה מצוין.
    13
    מוסיפים את הבוטנים ומערבבים להטמעה מוחלטת, מעבירים לתבנית מתאימה.
    אופים בתנור 15 דקות בחום של 150 מעלות ואח"כ עוד 15 דקות נוספות בחום של 180 מעלות,
    מכבים את התנור כשקיסם עץ יוצא עם מעט מתערובת העוגה ומשאירים בתנור החם, פעולה זו תסיים את האפיה אך תשאיר את העוגה עסיסית ולא תייבש אותה היות ולא אפינו את העוגה עד הסוף.
    14
    לאחר צינון מוחלט של העוגה מורחים שכבה בעובי 2 מילימטר של חמאת בוטנים ומקפיאים.
    15
    לאחר ההקפאה מכינים גנאש שוקולד,שופכים על העוגה ומחזירים להקפאה,
    16
    רק אחרי הקפאה טובה של העוגה נוכל לחתוך אותה ישר ויפה.
    חותכים את העוגה,
    כדי להגיע לתוצאה מדויקת בחיתוך, חותכים את העוגה בעודה קפואה ומפשירים,
    אז נכון, העוגה נראית קצת מושלגת וחסרת ברק, אבל חכו בסבלנות, לכשהיא תפשיר
    אני משתמשת בסכין בעל 2 ידיות, ממליצה לכל אחד לרכוש אחת כזו,
    פתאום כל העוגות נחתכות בשניות, וכל הפרוסות נראות מדויקות ויפות.
    מתחילים ביישור הקצוות (באמת! ) לקבלת קוביה /מלבן שווה, חותכים לאורך ברווחים שווים,
    ואח"כ לרוחב ברווחים שווים, לקבלת מלבנים או מרובעים, אני חתכתי למרובעים היות והעוגה גבוהה ורציתי גודל של 3 ביסים כדי שתיהיה טעימה עם זכרון…

    17
    מכינים את הקישוטים:
    12
    מפזרים אבקת איזולמט בשקעי התבנית סיליקון שבחרנו, מטלטלים קלות את התבנית לפיזור שווה.
    19
    מכניסים לתנור רותח על חום של 200 מעלות לכ-10 דקות או עד שהאבקה כולה נמסה.
    מוציאים מהתנור ומפזרים מיד לשקעים את הסוכר המוזהב, הסוכר ידבק באיזומלט וישאר עליו כקישוט
    20
    מחכים שהאיזומלט יתקרר ויתקשה ומחלצים מהתבנית
    והנה הקישוט איזולמט:
    21
    מכינים קישוטי שוקולד:
    מכינים דף טרנספר כשהמרקם המחוספס כלפי מעלה,
    ממיסים שוקולד ומורחים על השקף
    22

    23

    24

    מחכים להתייצבות קלה, לא מעבירים לקירור! ומסמנים בסכין קוביות או כל צורה שתבחרו, מעבירים לקירור והתיצבות.
    מקשטים את העוגות,
    שמים בשקית זילוף את קרם השוקולד ומזלפים בקצה פרוסת העוגה, לא מידי בקצה, כדי שהוא לא תאבד שיווי משקל,
    תוקעים בתלולית השוקולד דיסקית איזומלט, ולפניה ריבוע שוקולד מדוגם.
    מסיימים לקשט עם פנינים או סוכר מוזהב או כל דבר שתרצו.
    25
    אז קחו מהר ביס,
    לפני שלא ישאר כלום
    26

    רוצים לשאול משהו? לספר? לשתף? להגיב?
    אני יותר מאשמח לענות.

    ברוכי קופטייל היא קונדיטורית מקצועית, מתכונאית, מעצבת אירועים, בעלת קייטרינג וקונדיטוריה בוטיק
    מייל ליצירת קשר
    [email protected]
    כתובת הבלוג https://bloggourmetathome.wordpress.com/

    עוגת שוקולד מוס מנטה מנוקד בשבבי שוקולד
    עוגת שכבות קלאסית
    שאר מתכוני עוגות
    שובר הנחה לסכינים המיוחדים
    שובר הנחה



    7 תגובות

    מיין תגובות
    1. 6

      וואו!
      כתבה מושקעת וברורה.
      נראה ממש טוב

    2. 5

      אין קופון…
      וגם לא מצליחה לפתוח את המתכונים של כל הדברים שהיא כתבה…
      אם תוכלו להעלות את זה נשמח מאוד!!!

    3. 4

      מהמם לראות הכל
      קונים את הסכין ללא קופון בצימוקים ושקדים בעלות של 120 ש"ח
      ולעניות דעתי לקבלת הקופון יש להדפיס את התמונה של הקופון

      1. צריך לברר על איכות הסכין שנמכרת שם. בצ'וקי יש את הסכין המקורית. תבדקו בלובלינסקי שהם היבואנים ותראו שהסכין עולה 170 ש"ח בערך.

    4. 3

      ווואווו.. תמשיכו עם המתכונים הללו.
      נראה פשוט מושלם וטעים!! הכל נכתב ברור ומובן..

    5. 2

      וואוו ממש יפה וברור מאד! כל הכבוד!
      עושה חשק להכין, תעלי עוד מתכונים
      תודה!!!