מארחים בסוכות • קינוח מושקע ויפהפה

    אפרת ליבפרוינד 5 Comment on מארחים בסוכות • קינוח מושקע ויפהפה

    אפרת ליבפרוינד מגישה • כוסות במילוי קרם שוקולד תפוז וקוביות לוז לסוכות שמח במיוחד

    סטיילינג אורית עציון צילום: אנטולי מיכאלו
    12:46
    19.04.24
    אבי יעקב No Comments on הלכה למעשה: מרן הגאב"ד הגר"מ גרוס בדרשת שבת הגדול | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    כוסות במילוי קרם שוקולד תפוז וקוביות לוז(כ12 כוסות בינוניות)
    את הקינוח הזה ניתן להכין עד כשבועיים מראש ולשמור במקפיא.הקוביות מתרככות מעט ומשתלבות נפלא עם קרם השוקולד תפוז.למי שאוהב בצק פריך במיוחד ניתן להכין את הקרם מראש בכוסות ולזרות את קוביות הלוז ממש סמוך להגשה

    לקרם:
    250 מ"ל (מכל)שמנת מתוקה או קצפת צמחית
    כף קליפת תפוז מגוררת
    60 מ"ל (¼ כוס)מיץ תפוזים טרי או משומר באיכות מעולה
    80 גרם (4)חלמונים
    250 גרם שוקולד חלב (לגרסה פרווה – שוקולד מריר)
    250 מ"ל(מיכל) שמנת מתוקה מוקצפת עם 2 כפות סוכר

    לקוביות הלוז:
    75 גרם חמאה רכה
    65 גרם סוכר (½4 כפות)
    קורט מלח
    30 גרם חלמון (2 חלמונים קטנים)
    40 גרם אגוזי לוז קלויים בלי מלח וטחונים (½ כוס)
    100 גרם קמח (כוס פחות 4 כפות)

    לקישוט:
    "מקרונים"(ראו מתכון בבופה מס. 2 ומס.4)
    100 גרם שוקולד מריר מומס
    אגוזי לוז חצויים

    הכנת הקרם:
    בסיר קטן מחממים את השמנת עם מיץ התפוזים, קליפת התפוז והחלמונים, בבחישה מתמדת עד שהטמפרטורה של התערובת מגיעה ל-°c85, או עד הסמכה קלה.
    יוצקים את התערובת החמה על השוקולד ובוחשים היטב, להמסה מלאה של השוקולד,מקררים את הקרם לטמפרטורת חדר ומקפלים אותו בעדינות לשמנת המוקצפת

    הכנת קוביות הלוז:
    בעזרת זרוע הלישה של המיקסר לשים את החמאה הרכה עם הסוכר והמלח כ-4 דקות.
    מוסיפים את שאר רכיבי הבצק וממשיכים ללוש רק עד גיבוש החומרים לבצק אחיד. אין להמשיך בלישה מעבר לכך!
    מעבירים את הבצק למקרר לשעה.
    מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה לעלה בעובי 1 ס"מ
    בעזרת סכין טובה חותכים את עלה הבצק לקוביות בגודל סמ"ר אחד.
    מעבירים את הקוביות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים ב-°c180 כ-12 דקות, או עד השחמה.

    הרכבת הכוסות:
    בכל כוס מניחים 4 כפות מקרם השוקולד תפוז.
    על הקרם זורים את קוביות הלוז
    לקישוט:
    ניתן להניח מעל כל כוס מקרון

    אופציה לקישוט שוקולד נוסף:
    מורחים את השוקולד בעזרת ספטולה קטנה ממתכת על נייר אפיה ויוצרים מעין טיפות
    מניחים חצי אגוז לוז מעל כל טיפה
    מקפיאים ל5 דקות משחררים מנייר האפיה ומניחים מעל כל מקרון

    קרדיט: מגזין בופה



    5 תגובות

    מיין תגובות
    1. 5

      סורי על השאלה. יש את זה ביותר מסובך?
      ביותר יקר?