לשון בקר משובח • ככה מכינים ארוחת חג

    שף דוד ביטון 1 Comment on לשון בקר משובח • ככה מכינים ארוחת חג

    אברהם אבינו מכניס האורחים הראשון כיבד את אורחיו בלשון הוא טרח, בישל, הגיש וראה שכולם אוכלים ומרוצים ואז נחה דעתו • לשון זה החלק המשובח וצריך לדעת להכין אותו ולתת לו כבוד

    צילום: אנטולי מיכאלו
    12:16
    29.03.24
    קובי פינקלר No Comments on נעצרו מחבלים שהיו מעורבים בפיגועי ירי ומטענים

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    אברהם אבינו מכניס האורחים הראשון כיבד את אורחיו בלשון הוא טרח, בישל, הגיש וראה שכולם אוכלים ומרוצים ואז נחה דעתו'לשון זה החלק המשובח וצריך לדעת להכין אותו ולתת לו כבוד בכדי שיהיה ראוי לעלות על שולחן החג שלנו.

    לשון בקר לצד תבשיל כרוב וביצה עלומה בציר בקר עם גרידת חזרת
    (4 סועדים)

    לשון בקר אחת טרייה
    רבע כרוב חתוך לרצועות
    החלק הלבן מכרישה אחת חתוך לרצועות
    בצל קטן חתוך לרצועות
    פטריות מזן ״שי מגי״
    כף סוכר
    שלושה כפות חומץ תפוחים
    מלח לפי הטעם
    פלפל גרוס לפי הטעם
    כף תימין קצוץ
    ארבעה כפות שמן זית
    חצי כוס יין לבן

    אופן הכנת הלשון:
    מבשלים את הלשון בשלמותה במשך שלוש שעות או עד שמזלג בשר גדולה חודרת במרכזה ויוצאת ממנה בקלות.
    מוציאים מהמים, קולפים תחת מים זורמים ומשהים במקרר לפחות ארבע שעות. לאחר הקירור חותכים לפרוסות בגודל הרצוי.
    לחימום: יוצקים ציר בקר על הלשון בתבנית, מכסים בנייר פרגמנט ונייר כסף ומכניסים לתנור ל-40 דקות בחום 180 מעלות.

    אופן הכנת הכרוב:
    מניחים סיר בעל תחתית כבדה על להבה בינונית, יוצקים את שמן הזית, את הכרישה ואת הבצל ומאדים עד להזהבה. מוסיפים את הכרוב וממשיכים לאדות עוד כשתי דקות. מוסיפים את הסוכר ואת היין הלבן ומנמיכים את האש. מניחים נייר פרגמנט על התבשיל בתוך הסיר ומבשלים עד שכמעט אין נוזלים בסיר. מוסיפים מלח ופלפל, חומץ, תימין והפטריות ומבשלים עוד דקה.

    אופן הכנת הביצה:
    מרתיחים סיר עם מים ומוסיפים ארבע כפות חומץ ושתי כפות מלח. מנמיכים את האש לסף רתיחה (לוודא שהמים לא מבעבעים), שוברים ביצה לתוך המים ומערבבים מדי פעם בעדינות. מחכים כשתי דקות, מוציאים בעזרת כף בעלת חורים ומגישים מיד.

    מתכון טיפ – ציר בקר
    חצי קילו עצמות בקר פרוסות (רצוי עם מוח)
    חצי קילו רגלי בקר פרוסות
    שני גזרים חתוכים לקוביות גסות
    שני בצלים חתוכים גס
    שורש סלרי אחד חתוך לקוביות גסות
    שורש פטרוזיליה אחד חתוך לקוביות גסות
    כרישה אחת חתוכה לקוביות גסות
    כף רסק עגבניות
    750 מ״ל יין אדום יבש

    אופן ההכנה:
    צולים את העצמות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך חצי שעה. את הירקות מניחים בסיר בעל תחתית כבדה עם מעט שמן זית ומשחימים על להבה חזקה. מוסיפים את הרסק ומאדים עוד דקה. מוסיפים את היין ואת העצמות, מוסיפים מים עד סוף הסיר ומרתיחים. מעבירים את הסיר לתנור ומבשלים לילה שלם בסיר מכוסה בחום של 80 מעלות.

    למחרת מוציאים את הסיר מהתנור ומסננים. מרתיחים ומצמצמים עד לקבלת טעם מרוכז וטוב. מסירים מעל האש, יוצקים על הלשון, מחממים ביחד ומגישים.

    מומלץ לפזר מעל חזרת טרייה מגוררת (לא חובה).
    בתיאבון!



    1 תגובות

    מיין תגובות