הנשיא ריבלין: השתלבות החרדים בחיי המדינה – כורח בל יגונה

    יהודים וערבים חיים בפיסת אדמה קטנה זו במשך שנים רבות, ואנו חולקים טרגדיה ב-150 השנים האחרונות. אנחנו לא בונים אמון. אמון בידיעה שהם מכירים בישראל, ועלינו להבין שהם כאן. לא נגזר עלינו לחיות יחד, מעולם לא נגזר עלינו, נועדנו לחיות יחד
    איתי גדסי No Comments on הנשיא ריבלין: השתלבות החרדים בחיי המדינה – כורח בל יגונה

    הנשיא ריבלין השיב לשאלות הגולשים ברשת החברתית טוויטר • במענה לשאלת לימוד הליב"ה במגזר החרדי השיב הנשיא כי תלמידי חכמים הם דבר חשוב ביותר אך לפרנס את המשפחה היא מהמצוות והערכים העיקריים בקדושה היהודית

    צילום: מארק ניימן, לע"מ
    יהודים וערבים חיים בפיסת אדמה קטנה זו במשך שנים רבות, ואנו חולקים טרגדיה ב-150 השנים האחרונות. אנחנו לא בונים אמון. אמון בידיעה שהם מכירים בישראל, ועלינו להבין שהם כאן. לא נגזר עלינו לחיות יחד, מעולם לא נגזר עלינו, נועדנו לחיות יחד
    0:01
    26.04.24
    הרב אייל אונגר No Comments on ניצול החיים – ההכנה הטובה למתן תורה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

     

    נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין, קיים הבוקר, (יום ראשון), מפגש שאלות ותשובות בטוויטר תחת ההאשטאג #AskRivlin.

    בפתיחת המפגש אמר הנשיא: "אני שמח מאוד להיות אתכם הבוקר. אתם הקול של העם ואנו יכולים ללמוד רבות מכם. אני מצפה לענות לשאלותיכם." הנשיא ענה על שאלות בעברית ובאנגלית באמצעות מענה כתוב ודרך קבצי וידאו.

    לשאלה ״האם לא הגיעה העת שתתייצב בראש המחנה הדמוקרטי מול הניסיונות לחרב את התקשורת ואת בית המשפט?״ ענה הנשיא: ״אדם שנולד עם תורת חיים לא זונח אותה. עשיתי זאת כחבר מועצת העיר ירושלים, כח"כ, כיו"ר הכנסת וכשר ואמשיך לומר את דברי גם כנשיא. אין למדינת ישראל זכות קיום מוסרית אם לא נקיים דמוקרטיה נעלה.״

    הנשיא נשאל על דעתו בנושא החוק לפיו ראש  המפלגה הגדולה ביותר יקים את הממשלה וענה: ״המציאות הפרלמנטרית של השיטה הדמוקרטית בישראל כיום, מחייבת יצירת קואליציה שכן רבים מאזרחי ישראל בוחרים על פי סקטור ולא בראש הממשלה המועדף עליהם. אם נקבל את חוק המפלגה הגדולה, נרכז יותר קולות וניצור גושים ברורים ולכן אני תומך בהחלט ברעיון של ראש המפלגה הגדולה כראש ממשלה לאחר הבחירות".

    הנשיא נשאל באשר להתארכות משפטו של החייל אלאור עזריה וענה: ״המשפט הזה יכול להציב אותנו בפני תהום פעורה ולא  רק להעמיד אותנו בפני מדרון חלקלק. נכדיי, שהם חיילים בצבא  שואלים אותי 'סבא, למי אנחנו צריכים להקשיב למפקדים שלנו או לקול ההמון?' יש לנו צבא מעולה, יש לנו מפקדים טובים ביותר, יש לנו רמטכ״ל שאין כמוהו וצריך להקשיב להם ולקבל את החלטותיהם כי אלה חוקי המשחק".

    הנשיא נשאל כיצד נוכל להבטיח את הישארות ישראל כאומת סטארט-אפ כאשר המגזר החרדי מסרב להשתלב וללמוד ליב"ה וענה: "השתלבות החרדים בחייה של מדינת ישראל הוא כורח בל יגונה. תלמידי חכמים הם דבר חשוב ביותר אבל אין מלאכה שמבזה את בעליה ואנו יודעים שלפרנס את המשפחה היא מהמצוות והערכים העיקריים בקדושה היהודית".

     

    המפגש, היווה גם הזדמנות למענה לשאלות אישיות יותר. לשאלה האם הוא חושב שישוב לעסוק בפוליטיקה בתום תקופת הנשיאות ענה: ״אהיה בן 82 והרי העולם שייך לצעירים. אני אהיה צעיר, אבל לא מספיק. אבל אני תמיד זוכר את הביטוי"never say never" …

    הנשיא ענה גם למקבץ שאלות מהעולם באנגלית. לשאלה על היחסים בין ישראל ושכנותיה ענה הנשיא: "יהודים וערבים חיים בפיסת אדמה קטנה זו במשך שנים רבות, ואנו חולקים טרגדיה ב-150 השנים האחרונות. אנחנו לא בונים אמון. אמון בידיעה שהם מכירים בישראל, ועלינו להבין שהם כאן. לא נגזר עלינו לחיות יחד, מעולם לא נגזר עלינו, נועדנו לחיות יחד."

    כשנשאל באשר לגלי ההגירה לאירופה, ענה הנשיא: "אני יהודי ובהתאם לערכים עליהם גדלתי, פליטים אינם בעיה, הם אתגר לכל מדינה אליה הם מגיעים".

    לקראת הבחירות בארה"ב, נשאל הנשיא על המועמד המועדף עליו וענה: "ישראל וארה"ב חולקות ערכים דומים. ארה"ב היא ידידתה הטובה ובעלת הברית הגדולה ביותר של ישראל, וכל נשיא בארה"ב ימשיך לשאת את הלפיד הזה." עוד בנושאי חוץ, נשאל הנשיא על חשיבות היחסים עם הודו וענה: ״היחסים בין ישראל להודו חשובים מאוד לשני הצדדים. גדלנו על סיפוריו של גנדי והם גדלו על הרעיון של חזרת העם היהודי לאדמת אבותיו, ואנו חולקים הרבה עניין. הודו היא עתיד העולם. ואני מצפה לבקר בהודו, ולפגוש את הנשיא ואת ראש הממשלה."

    בנושא עתידה של ישראל והחברה השבטית שבה אמר הנשיא: "אני מאוד אופטימי. יש לנו ברירה – להתאחד או להיפרד. אנו מצפים לבנייתה של תקווה ישראלית מאוחדת לכל העם בישראל."

    הנשיא נשאל על המורשת של השואה והאם העולם למד את לקחי העבר וענה: "אנו עדיין מתמודדים עם אנטישמיות, לעיתים אנטי-ציונות. העולם מבין את הסכנה ועליו להילחם נגדה."

    כשנשאל לגבי האוכל שיוגש בביתו בראש השנה, הוא ענה: "גדלתי בבית אשכנזי עם גפילטע פיש. היום עם תשעה נכדים: מרוקאים, תימנים, אשכנזים, יש לנו את כל הטעמים של העם היהודי." עוד בענייני מזון, נשאל הנשיא האם הוא מעדיף את גרסת המוקה או השוקולד של הקרמבו, וענה: "לצערי הדיאטה שלי מונעת ממני את שניהם, אבל אגלה לכם סוד… שניהם!"

    הנשיא נשאל גם על הבית הפתוח בבית הנשיא סוכות והזמין את כולם לבוא ולהתארח: "השנה, כבכל שנה, אנו פותחים את סוכת בית הנשיא  לכל אזרחי ישראל, ואתם מוזמנים."

    בסיום השיחה, הנשיא סיכם בתודה לכל המשתתפים והתנצל על כך שלא הספיק לענות על יותר שאלות. הוא אחל שנה טובה לכל משתמשי הטוויטר.



    0 תגובות