מעבר לאתר המותאם

פאי פירות מרהיב • חגיגה בכל ביס

מורן פינטו No Comments on פאי פירות מרהיב • חגיגה בכל ביס

פאי משובח ועשיר שיעשה כבוד לפירות הקיץ וישמש כמנה אחרונה מצוינת או סתם לנשנש על הכורסא אחר הצהריים

כמה אנחנו אוהבים שהפרות מתחילים להחליף צבע במקרר?
או שהם מרגישים מבוישים במעמקי המגירה?
הנה פאי משובח ועשיר
שיעשה כבוד לפירות הקיץ
וישמש כמנה אחרונה מצוינת או סתם לנשנש על הכורסא אחר הצהריים

פאי פירות וקרם פטיסייר לסגור איתו את הקיץ / שף מורן פינטו

לבצק:
200 גר מרגרינה בלו-בנד חתוכה לקוביות
4 כפות אבקת סוכר
1.3/4 כוסות קמח
1 א. אפיה
קמצוץ מלח.
1 ביצה
1 חלמון

לקרם פטיסייר
240 מ"ל קצפת צמחית
1 כפית תמצית וניל
4 חלמונים
2 כפות קורנפלור
100 גר' (חצי כוס) סוכר

מכינים את הבצק:
במעבד מזון מעבדים את כל החומרים יחד עד קבלת בצק.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי 0.5 ס"מ
מניחים בתבנית פאי ואופים בחום בינוני כ20 דקות. מצננים.

מכינים את קרם הפטיסייר:
בקערה טורפים את החלמונים עם הקורנפלור לתערובת אחידה.
בסיר מחממים את השמנת מצחית, הסוכר ותמצית הוניל עד לרתיחה.
מעבירים כ- 3/4 כפות מהתערובת הרותחת לתערובת הביצים וכך משווים טמפרטורות,
לאחר מכן מוסיפים את הביצים לתוך הסיר.
מבשלים תוך כדי בחישה מתמדת עד לקבלת קרם סמיך.
מקררים את הקרם בקערה מכוסה.
מניחים את הקרם על הקלתית בצורה אחידה.
מקשטים בפירות העונה ומגישים.

בתאבון!



0 תגובות