שבוע בשרי חם מהתנור • פאי דלעת ובשר נימוח

    שף מרילין איילון 1 Comment on שבוע בשרי חם מהתנור • פאי דלעת ובשר נימוח

    החג כבר מתקרב בצעדי ענק • אשה חכמה תמיד אוהבת לתכנן מראש ולהתארגן בזמן, הנה מתכון מקסים, מרהיב וקל יחסית ובגמר האפייה צנני אותו עטפי היטב והקפיאי • אין על הרוגע (הדמיוני כן?)הזה שכבר הכנו משהו לחג

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    אז סיכמנו על שבוע בשרי.

    החג כבר מתקרב בצעדי ענק. אשה חכמה תמיד אוהבת לתכנן מראש ולהתארגן בזמן, הנה מתכון מקסים, מרהיב וקל יחסית ובגמר האפייה צנני אותו עטפי היטב והקפיאי. אין על הרוגע (הדמיוני כן?)הזה שכבר הכנו משהו לחג…….

    פאי בשר ודלעת / שף מרילין איילון

    תבנית 24 ס"מ / בשרי

    לבצק:
    280 גרם ( 2 כוסות) קמח לבן רגיל
    1/2 כפית מלח
    125 גרם מרגרינה בל-בנד קרה חתוכה לקוביות
    1/3 כוס מים קרים מאוד (מהמקרר)

    למלית הבשר דלעת:
    1/4 כוס שמן זית
    1 בצל גדול קצוץ
    1 שן שום קצוצה
    500 גרם בשר טחון
    250 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות
    מלח ופלפל שחור
    5 עלי מרווה קצוצים
    1 גבעול רוזמרין קטן
    1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
    1 כוס יין לבן

    לעיטור:
    1 ביצה טרופה
    20 גרם גרעיני דלעת

    מכינים את הבצק:
    מכניסים לקערה את הקמח והמלח ומערבבים. מוסיפים את המרגרינה ומשפשפים אותה בקצות האצבעות עם הקמח עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את המים, ומעבדים רק עד שמתגבש בצק. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.

    מרדדים חלק אחד אחד לעלה דק. מהדקים את הבצק לתבנית מרטפדת בנייר אפיה-כולל הדפנות.

    את החלק השני משטחים לפיתה ומכניסים למקרר.

    מכינים את המלית: מחממים את השמן זית, מטגנים בו את הבצל והשום, מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הדלעת, המרווה, הרוזמרין, המלח והפלפל ומערבבים. מוסיפים את היין והפטרוזיליה, מכסים ומבשלים 5 דקות, מסירים את המכסה ומבשלים על אש גבוהה עד שכל הנוזלים התאדו. מוציאים לקערה ומצננים.

    מרכיבים את המאפה:
    מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר, ממלאים אותה במלית.

    מוציאים את הבצק השני, מרדדים אותו לעלה דקה ומכסים בו את התבנית. בעזרת סכין מורידים את הבצק המיותר שבהיקף.

    מברישים את הבצק בביצה, מקשטים בגרעיני דלעת ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 30 דקות או עד שהמאפה זהוב היטב.

    בתאבון!



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      זה נראה טוב ברמותתתתתתתתתתתתתתתתתתתת