שבוע בשרי: מדליוני אנטריקוט, רולדת פרגית במלית ונתח צלעות

    מירי זורגר 1 Comment on שבוע בשרי: מדליוני אנטריקוט, רולדת פרגית במלית ונתח צלעות
    16:38
    24.04.24
    פנחס בן זיו No Comments on חי תחת זהות בדויה: בכיר איראני לשעבר ערק למערב

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מדליוני אנטריקוט בירקות ירוקים

    מצרכים

    4 סטייקים אנטריקות

    2 כוסות אפונה קפואה

    2 כוסות ברוקולי קפוא

    2 כוסות שעועית ירוקה דקה וארוכה

    2 בצלים קצוצים

    3-4 שיני שום קצוצות

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    3 כפות רוטב סויה

    להגשה 1/2 כוס שומשום קלוי

    אופן ההכנה

    ממליחים ומפלפלים את הסטיקים ומטגנים לדרגת מדיום רייר

    חותכים לרצועות ומניחים בצד

    מטגנים במחבת ווק את הבצלים  והשום

    מוסיפים את הירקות ומטגנים תוך כדי הקפצה

    מט\תבלים טועמים ומתקנים תיבול

    מוסיפים את רצועות הסטיקים מערבבים וממשיכים לטגן עוד כ 3-4 ד'

    מפזרים שומשום ומגישים

     

     

    רולדת פרגית במלית פרוסות דקות של אנטריקוט

    מצרכים

    3 פרגיות שלמות עם העור מדוקקות

    6 פרוסות דקות של אנטריקוט

    2 חב עלי סלק

    מלית

    300 גר' שווארמה הודו טחון

    2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

    1/2 כפית מלח

    מעט פלפל שחור גרוס טרי

    10 פרוסות חזה הודו מעושן

    למרינדת אפיה

    1 כפית פפריקה מתוקה

    1 כפית פפריקה מעושנת

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    1 כפית גריל עוף

    3 שיני שום כתושות

    1/2 כוס שמן

    1/3 כוס רוטב סויה

    אופן ההכנה

    הכנת המלית

    מערבבים את העוף הטחון עם הבצל והתבלינים ומניחים בצד לספיגת טעמים

    את עלי הסלק חותכים את החלק הלבן ואת החלק הירוק חולטים ל20 שניות במי מלח

    את הפרוסות של האנטיקות ממליחים ומפלפלים קלות

    הכנת מרינדת האפיה

    מערבבים את כל המצרכים למחית חלקה

    אם המסה סמיכה מדי יש להוסיף מעט מים

    הרכבת המנה

    מעל גבי נייר כסף או ניילון נצמד מניחים את הפרגיות כשהן חופפות

    מעל מניחים את פרוסות האנטיקות כך שיכסו את הפרגית

    מעל מניחים עלי סלק ומעל את הפסטרמה חזה הודו ומעל מורחים את המלית

    בעזרת הנייר כסף מגלגלים לאט את כל השכבות לרולדה מגלגלים וסוגרים הייטב בקצוות לסוכריה

    מניחים לליל במקפיא

    מהמקפיא מבשלים שעה במים רותחים

    מוצאים ומקררים

    מסירים את נייר הכסף מברישים במרינדה ואופים 30 ד' מכוסה

    מסירים את הכיסוי ואופים 10 ד' להשחמה

    חותכים לפרוסות כשהרולדה קרה

    ניתן לחמם או להגיש בטמפרטורת החדר

     

    נתח צלעות ברוטב ברביקיו

    מצרכים

    1 נתח יפה של צלעות טלה

    לבישול

    2 גזרים

    1 שורש סלרי

    1 שורש פטרוזליה

    4-5 עלי סלרי

    1 פלפל ירוק בהיר

    4-5 שיני שום

    2 בצלים

    לרוטב ברביקיו

    6-7 בצלים פרוסים

    1 כוס קטשופ

    4 שיני שום כתושות

    1/2 כוס רוטב סויה

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    1 כפית פפריקה מעושנת

    מעט צילי טחון

    1 כוס אננס טחון

    1/2 כוס שומשום

    אופן ההכנה

    את הנתח יש לבשל עם ירקות השורש כ 2 1/2

    להוציא את הנתח ולהניח בתבנית מרופדת בבצלים

    את מצרכי הרוטב יש לרבב לטעום ולתקן תיבול

    למרוח את הרוטב על גבי הנתח מכל צדדיו

    את שארית המרינדה לפזר על הבצלים

    אפיה בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות אפיה של 3 שעות מכוסה

    חשוב כל 20 ד' להפוך את הנתח להרטיב אותו עם הרוטב

    הנתח נפרס מול האורחים או פרוס ומוגש עם הרוטב שנוצר

     



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      שלום,
      לא הבנתי כמה דברים:
      מה הכוונה ברסק עגבניות? האם מדובר בקופסת שימורים של עגבניות מרוסקות או ברסק עגבניות רגיל?
      כמו כן, כמה זמן יש לבשל את נתח הצלעות עם הירקות? חצי שעה או שעתיים וחצי?
      תודה.