תחקיר: המשחטות בארץ משווקות עופות נגועים בסלמונלה

    העדויות חשפו כי כשבמפעל מגלים עופות עם חיידקים מחוללי מחלות בבני אדם - העופות נפסלים לשיווק בחו"ל אך מועברים לשוק הישראלי. הווטרינר הראשי של חברת "מילועוף" אמר לתחקירנית אנונימוס: "בעוד שבועיים שוחטים משק עם סלמונלה, שזה סלמונלה אנטריטיס, סלמונלה מסוכנת, שכבר בודדו אותה. מה, שוחטים אותה פה?", היא שואלת ונענית בחיוב.
    דוד לזר 1 Comment on תחקיר: המשחטות בארץ משווקות עופות נגועים בסלמונלה

    הערב נחשף בערוץ 2 כי במשחטות העופות בארץ משווקות עופות נגועים בחיידק כחלק ממדיניות – בזמן שאותו בשר נפסל לייצוא לאירופה • התחקיר התבסס על העסקתה של תחקירנית של אנונימוס, כמפקחת וטרינרית מתלמדת בשתי המשחטות במשך כשלושה חודשים

    צילום: Yaakov Naumi/FLASH90 Keywords
    העדויות חשפו כי כשבמפעל מגלים עופות עם חיידקים מחוללי מחלות בבני אדם - העופות נפסלים לשיווק בחו"ל אך מועברים לשוק הישראלי. הווטרינר הראשי של חברת "מילועוף" אמר לתחקירנית אנונימוס: "בעוד שבועיים שוחטים משק עם סלמונלה, שזה סלמונלה אנטריטיס, סלמונלה מסוכנת, שכבר בודדו אותה. מה, שוחטים אותה פה?", היא שואלת ונענית בחיוב.
    13:20
    22.04.24
    אתר קול חי No Comments on "כולנו מסובין": סדר פסח מוזיקלי עם מוישי רוט וחברים • צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    הערב (ראשון) נחשף בערוץ 2 כי במשחטות העופות בארץ משווקות עופות נגועים בחיידק הסלמונלה כחלק ממדיניות – בזמן שאותו בשר נפסל לייצוא לאירופה. התחקיר התבסס על העסקתה של תחקירנית של אנונימוס, כמפקחת וטרינרית מתלמדת בשתי המשחטות במשך כשלושה חודשים. התחקירנית עבדה במשחטות "עוף הגליל" ו"מילועוף", מהגדולות בארץ, שאחראיות לאספקת מרבית תוצרת העוף למשק הישראלי בהן נשחטות כ-200 אלף תרנגולות מדי יום.

    בעקבות התחקיר הגיש עו"ד גלעד הלר -בקשה לתביעה ייצוגית נגד המשחטות הגדולות בארץ. אחת מהן, "עוף הגליל", השיבה בחוות דעת של ד"ר אליעזר נילי, עד לפני כמה שנים מנהל הפיקוח על המוצרים מהחי בשירותים הווטרינריים במשרד החקלאות – מי שהיה אחראי על כל מערך המשחטות עד לפני שלוש-ארבע שנים.

    בחוות הדעת כתב נילי כי "פסילת משלוח בשר לייצוא לקהילה האירופית, עקב זיהוי נוכחות סלמונלה ברמה של מעל 10%, אינה מחריגה את המשלוח לשיווק בישראל, בה, לצערנו, הרמה הממוצעת המותרת גבוהה יותר". מבקר המדינה המליץ לפני מספר חודשים למשרד הבריאות לשנות את המדיניות, להחמיר את הסטנדרטים – ולסמן אזהרות על גבי האריזות של המוצרים הנגועים בחיידק, על מנת לעדכן את הציבור".

    העדויות חשפו כי כשבמפעל מגלים עופות עם חיידקים מחוללי מחלות בבני אדם – העופות נפסלים לשיווק בחו"ל אך מועברים לשוק הישראלי. הווטרינר הראשי של חברת "מילועוף" אמר לתחקירנית אנונימוס: "בעוד שבועיים שוחטים משק עם סלמונלה, שזה סלמונלה אנטריטיס, סלמונלה מסוכנת, שכבר בודדו אותה. מה, שוחטים אותה פה?", היא שואלת ונענית בחיוב.

    הווטרינר הסביר כי בכל יום ייצור מתבצעות חמש בדיקות לאיתור חיידק הסלמונלה. "אם יש אחד חיובי, הכול נפסל לייצוא", הוא מסביר. אבל לשוק המקומי? אין בעיה. "במדינת ישראל יש 60-70% סלמונלה", מסבירה וטרינרית נוספת. "מלא סלמונלה בישראל". מעדותה של ד' והתמונות שצילמה עולה כי שני פקחים בלבד בודקים את הסרט הנע. הם אמורים לבדוק את פנים העוף, אבל מסתפקים במבט מבחוץ. במקרה הטוב, בדיקה לפי הכללים מתבצעת רק כשמגיע הפיקוח החיצוני.

    מחברת "עוף הגליל" נמסר אז בתגובה: "מדובר בכתבה שאינה משקפת את המציאות הנהוגה במפעל. יש לציין כי הווטרינרית והפקחים אינם עובדי המפעל ומועסקים על ידי השירותים הווטרינריים לצורכי בקרה ופיקוח. משחטת עוף הגליל ידועה כאחת המשחטות הטובות והמובילות בישראל, הפועלת על פי תקנים אירופאיים ומייצאת לחו"ל את מוצריה המאושרים על ידי הגורמים המוסמכים".

    "המפעל השקיע בשדרוג תהליכים על פי דרישות השירותים הווטרינריים על מנת לעמוד בסטנדרט הנדרש. קיימת הקפדה שאיכות המוצרים תהיה הגבוהה ביותר ותעיד על כך שביעות הרצון של הלקוחות והמשווקים בארץ ובעולם. אנו נבדוק את הפרטים שיעלו בכתבה ונערוך בדיקה לטענות בשטחי העבודה המדוברים ובמידה שיימצאו ליקויים הם יתוקנו".

    מחברת "מילועוף" נמסר אז בתגובה: "מילועוף היא משחטה בפיקוח השירותים הווטרינריים ומשרד הבריאות ומאושרת לייצוא לארצות הברית ולאירופה. כל הפיקוח הווטרינרי במפעל מתנהל על ידי עובדים המועסקים במועצת הלול ובאחריות מקצועית של השירותים הווטרינריים. הכל מתנהל באופן עצמאי. המשחטה לא מתערבת ולא מעורבת בהחלטות המקצועיות. לקחנו לתשומת לבנו את נושא הכפפות ונפעל להפקדה יתרה בנושא. עופות שנמצאים נגועים בסלמונלה מסוכנת מושמדים. זאת בניגוד לדעת השירות הווטרינרי שלפיה ניתן לשחוט אותם במשחטה ולטפל טיפול תרמי".

    "אנו משקיעים עשרות מיליוני שקלים בשנה כדי לשמור על בריאות הציבור בענף שאינו בעל רווחיות גבוהה. כל התהליכים נבדקים בקפידה ואנו עושים הכל לשמור על איכות המוצר. רק באוגוסט האחרון השמדנו על חשבוננו 700 אלף עופות במילועוף בגלל סלמונלה בעלות כספית מוערכת של כ-18 מיליון שקלים, כדי לא לקחת את הסיכון של זיהום המשחטה ופגיעה בצרכנים. עם כל הכבוד לאמירותיו של ד"ר גנדלר, הוא אינו עובד המפעל ואינו מייצג את מדיניותה של הנהלת המפעל".



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      סלמונלה שכיחה מאוד במוצרים מהחי, אבל בעת בישול זה נעלם.