טעים ופרווה: תבשיל עדשים שחורות ורוטב ויניגרט בלסמי

    צבי הדס No Comments on טעים ופרווה: תבשיל עדשים שחורות ורוטב ויניגרט בלסמי

    לכבוד תשעת הימים קבלו צמד מתכונים בריאים ונפלאים עם שילוב מצוין של ירקות בסטייל ובסגנון קצת אחר • המתכונים של זוהרית שייחי • בתיאבון

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    רוטב ויניגרט בלסמי

    המצרכים:
    4 כפות שמן זית
    1 כף חומץ בלסמי
    1 כף סילאן
    1 כף רוטב סויה
    אופן ההכנה:
    מערבבים ויוצקים

     

    תבשיל עדשים שחורות

    המצרכים:

     

    1 בצל גדול
    1 גזר
    1 שורש פטרוזיליה
    שמן זית
    1 כף סוכר חום
    2 עלי טימין
    1 כפית תבלין גריל
    1/2 כפית כמון
    מלח ופלפל
    2 כוסות עדשים שחורות מבושלות
    1/2 כוס פולי סויה טריים (אדממה)
    1 כוס עדשים שחורות מונבטות
    להגשה:
    טחינה גולמית ויוגורט כבשים/עיזים
    אופן ההכנה:

     

    1. חותכים את הבצל לרצועות, ומאדים למשך מספר דקות עד שהבצל הופך זהוב.
    2. חותכים את הגזר ושורש הפטרוזיליה לרצועות ומוסיפים אותם אל הבצל המאודה הזהוב, ומאדים למשך מספר דקות נוספות.
    3. מוסיפים את התבלינים: הטימין, גריל, כמון, מלח, פלפל וסוכר יחד עם כוס מים ומבשלים למשך מספר דקות לריכוז טעמים.
    4. מוסיפים לסיר את העדשים המבושלות ופולי הסויה הירוקים ומבשלים למשך כ-10 דקות.
    5. מוסיפים את נבטוטי העדשים, מערבבים ומסירים מהאש.
    אופן ההגשה

     

    1. מניחים על צלחת מנה מתבשיל העדשים.
    2. מניחים ליד או מעל פרוסה של דלעת.
    3. מזלפים בצד הצלחת פסים של טחינה ויוגורט ומגישים.



    0 תגובות