החגים כבר כאן – עורכים שולחן עם אלישבע גליקסברג

    אלישבע גליקסברג Comments Off on החגים כבר כאן – עורכים שולחן עם אלישבע גליקסברג
    10:34
    28.03.24
    הרב אייל אונגר No Comments on יש דם ביצים שמותר? הרב אייל אונגר בשיעור מפתיע

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    ראש השנה כבר ממש כאן, ואנו מציגים לפניכם את עיצוב השולחן של אלישבע גליקסברג לשנת תשע"ג. מלבד האפשרויות החדשות שאלישבע מגישה לכן בכתבה החדשה, גם כאן תוכלו למצוא רעיונות מרתקים לקישוט ועיצוב שולחן החג.

    כתיבה וחתימה טובה!

    והשבוע, גלריית רעיונות לעריכות שולחן, מתוך הסדנה שהצגתי באודישנים לתחרות 'השפית הבאה 6' של רדיו קול חי. השנה נקראתי לשפוט את הסטיילינג והאסתטיקה של המנות המתחרות. התכנית כללה מצגת מרהיבה של עריכות ושזירות לחג וסדנה מעשית של קיפולי מפיות בשילוב אקססוריז. ברוח זו, אני מגישה מבחר סגנונות הגשה באמצעים פשוטים וזמינים, אשר יאפשרו לגוון את העריכות בטכניקות מהירות.

    ארוחה ערוכה

    אמנות האירוח, הפכה בעידן הפוסט מודרני למדע, כשהמטרה העיקרית נועדה  להשרות אווירה קסומה וחיונית, תוך הקפדה על כללי אסתטיקה והפיכת פרק זמן הארוחה לחוויה קולינרית וויזואלית. אין צורך לחולל שינויים מרחיקי לכת במרחב המחיה , מודעות מינימלית למספר כללי עיצוב, תוך הקפדה על הכללים, תעשה עבורך את העבודה.  חשוב להפנים, שאין הזדמנות שניה לרושם הראשוני. כבר בכניסה למיתחם האירוח, ידרג  הצופה את החוויה המצפה לו. ללא ספק, האקלים העוטף את הארוחה מוכתב משיתוף הפעולה של האורחים. לצורך כך, עליך להתארגן מראש ולבנות מתכונת מנצחת .

    מתוך התצוגה באולם האודישן שנערך בחולון (סטיילינג: אלישבע גליקסברג. ע.הפקה: הילה נידם, צילום: אייפון שלי)

    אירוח ראשון: דבש

    צבעים, אלמנטים וקומפוזיציה-פרמטרים חיוניים לעריכה מוצלחת (סטיילינג: אלישבע גליקסברג. ע.הפקה: הילה נידם, צילום: אייפון שלי)

    מניפת צבעים:

    • 60% חום
    • 30% שמנת
    • 10% כתום דבש

    אפקט ה WOW:

    שזירה עילית של 5 ענפי סחלב מלאכותי ע"ג 3 אגרטלים, אשר מוקמה בשטח בלתי פעיל.

    ניתן לשדרג באמצעות הנחת נרות צפים וקיטומי פרחים בין האגרטלים.

    הערה מקצועית:

    כדי לשמור על קשר עין בין כל הסועדים, מרכז השולחן חייב להיות עד גובה 30 ס"מ או מעל 60 ס"מ.

    באירוח רב משתתפים ,הכולל ילדים, מבחר מנות מזון ודינמיקה, אני ממליצה להניח את הדקורציות בשולחן אווירה צדדי או בשטח בלתי פעיל (במידה והשולחן גדול).

    להניח את הענפים ולכוון את התנועתיות של הפרחים (סטיילינג: אלישבע גליקסברג. ע.הפקה: הילה נידם, צילום: אייפון שלי)

    המפית מהווה פלטפורמיה לציוד, קעריות הגשה כבסיס לסכו"ם (סטיילינג: אלישבע גליקסברג. ע.הפקה: הילה נידם, צילום: אייפון שלי)

    (סטיילינג: אלישבע גליקסברג. ע. הפקה: הילה נידם, צילום: אייפון שלי)

    משחקי עריכה בקו מינימלסטי (סטיילינג: אלישבע גליקסברג. ע.הפקה: הילה נידם, צילום: אייפון שלי)

    תראו מה שמירקם יכול לעשות, הוספת ראנר בעל פיגמנטציה זהה למפת הסאט העניקה נפח ועושר ויזואלי (סטיילינג: אלישבע גליקסברג. ע.הפקה: הילה נידם, צילום: אייפון שלי)


    אירוח שני: תפוח בנגיעות רימון

     

    60 שניות של הכנה (סטיילינג: אלישבע גליקסברג. ע.הפקה: הילה נידם, צילום: אייפון שלי)

    מניפת צבעים:

    60% ירוק תפוח

    30% אדום יין

    10%לבן

    אפקט ה WOW:

    מיקבץ כוסות במילוי תפוחים מיניאטוריים ע"ג ראנר במירקם חדיש

    הערה מקצועית:

    כשהשולחן  גדול ביחס לסועדים, רצוי לחלקו לשתי טרירטוריות, האחת משמשת לארוחה והשניה לדקורציה ,אספקת כלי הגשה או קינוחים.

    כל זאת כדי למנוע חוסר איזון ולהעניק לסועדים תחושת נינוחות לאורך כל האירוח.

    עריכה אישית המשלבת דקורציה -אופציה 1 (סטיילינג: אלישבע גליקסברג. ע.הפקה: הילה נידם, צילום: אייפון שלי )

    עריכה אישית המשלבת דקורציה- אופציה 2 (סטיילינג: אלישבע גליקסברג. ע.הפקה: הילה נידם, צילום: אייפון שלי )

    אירוח שלישי: שמים

    ניתן להכין חובקי מפיות ממחרוזות (סטיילינג: אלישבע גליקסברג. ע.הפקה: הילה נידם, צילום: אייפון שלי)

     

    מניפת צבעים

    60% לבן

    30% שחור

    10% תכלת

    אפקט ה WOW:

    במקום ראנר: מיקבץ כוסות שתיה חמה , סכו"ם מיניאוטורי ואבני חן. שיטה מצויינת לחיסכון בדקורציה תוך ניצול מושכל של שטח השולחן, והכי חשוב:האורחים יודעים שיקבלו קפה ומאפה, כך ששוה להם לחכות עד תום…

    הערה מקצועית:

    העין של המתבונן נעה לפי הקווים בחלל. על כן, כדי ליצור עניין בקרב האורחים, רצוי להניח  את כלי ההגשה בקבוצות של תלת מימד.

    תיכנון מושכל המאפשר מקום למנות המזון (סטיילינג: אלישבע גליקסברג. ע.הפקה: הילה נידם, צילום: אייפון שלי )

    ערכה ערוכה (סטיילינג: אלישבע גליקסברג. ע.הפקה: הילה נידם, צילום: אייפון שלי )

    ראנר הכלים הקפיץ את העריכה (סטיילינג: אלישבע גליקסברג. ע.הפקה: הילה נידם, צילום: אייפון שלי )

    אירוח רביעי:שגשוג

    לשלב פרחים גם בלי לדעת שזירה (סטיילינג: אלישבע גליקסברג. ע.הפקה: הילה נידם, צילום: אייפון שלי )

    מניפת צבעים:

     60% לוונדר

    25% לבן

    5% סגול כהה

    5% כסף

    אפקט ה WOW:

    הוספת בוקטים מלאכותיים בין קני הפמוט

    הערה מקצועית:

    כוסות השתיה תהיינה תמיד בצד ימין של הצלחת

     

    שיטה מהירה לשידרוג פמוט- אופציה 1 (סטיילינג: אלישבע גליקסברג. ע.הפקה: הילה נידם, צילום: אייפון שלי )

     

    שיטה מהירה לשידרוג פמוט אופציה 2- (סטיילינג: אלישבע גליקסברג. ע.הפקה: הילה נידם, צילום: אייפון שלי)

     

    קיפול דקורטיבי ,מאפסן את הסכו"ם וחוסך מקום (סטיילינג: אלישבע גליקסברג. ע.הפקה: הילה נידם, צילום: אייפון שלי )

     

    אולם האודישנים (סטיילינג: אלישבע גליקסברג. ע.הפקה: הילה נידם, צילום: אייפון שלי)

    ערכה למשתתפת (סטיילינג: אלישבע גליקסברג. ע.הפקה: הילה נידם, צילום: אייפון שלי)

    השבע של אלישבע  

    מיתווה לארוחה ערוכה :

    1. קו –  למרכז את כלי האוכל והדקורציות בטריטוריה אישית לכל סועד
    2. צבע – צבעים בהירים יוצרים תחושת מרחב, חמים מגבירים את התיאבון, קרים משדרים אלגנטיות מאופקת ומטאליים מוסיפים יוקרה
    3. צורה – רב מימדיות מעשירה את הניראות
    4. חלל –  שינוי קל בחלל היומיומי באמצעות שולחן אווירה
    5. תאורה – תאורת אווירה אינה מהווה תחליף לתאורת השטיפה
    6. פריטי עיצוב משלים – ברחירת אלמנטים ברוח גורם הזמן
    7. ערך מוסף – לכל אחד ואחת יש את היכולת להטביע חותם אישי בעיצוב

    שנת שמחות עם המון עריכות

    אלישבע



    0 תגובות