אל תפספסו • מתכון מדהים לבטטה מקורמלת על האש

    בטטה היא המקור העשיר ביותר לפיגמנט הכתום בטא קרוטן ממשפחת הקרוטנואידים, שהוא גורם חשוב להפחתת הסיכון לסרטן כגון סרטן הפה, הלוע, הגרון והריאות
    אבי יעקב No Comments on אל תפספסו • מתכון מדהים לבטטה מקורמלת על האש

    מומחים טוענים שהבטטה עומדת היום במקום השביעיבעולם החופשי, בהעדפת פירות וירקות • הבטטה עולה יותר על שולחן בני האדם כמלכת ירקות השורש בעלת יתרונות תזונתיים ובריאותיים • קבלו מתכון שלא תתחרטו

    בטטה היא המקור העשיר ביותר לפיגמנט הכתום בטא קרוטן ממשפחת הקרוטנואידים, שהוא גורם חשוב להפחתת הסיכון לסרטן כגון סרטן הפה, הלוע, הגרון והריאות
    12:46
    19.04.24
    אבי יעקב No Comments on הלכה למעשה: מרן הגאב"ד הגר"מ גרוס בדרשת שבת הגדול | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    הבטטה תופסת מקום הולך וגדל על שולחנם של בני האדם בכל רחבי העולם, בזכות טעמה ולא פחות בזכות סגולותיה הבריאותיות. מומחים טוענים שהבטטה עומדת היום במקום השביעי (!) בעולם החופשי, בהעדפת פירות וירקות. הבטטה עולה יותר על שולחן בני האדם בזכות, לא בחסד, כמלכת ירקות השורש בעלת יתרונות תזונתיים ובריאותיים, ובראשם חומרים המונעים סרטן.

    הבטטה היא אחד הירקות העשירים ביותר כמקור לפחמימות ומכילה כ-20 ויטמינים ומינרלים. היא עשירה במיוחד בבטא קרוטן המהווה מקור לוויטמין, A בוויטמינים מקבוצה B ובפרט בוויטמיןB6, במינרלים אשלגן, מגנזיום וברזל וכן בנוגדי החמצון החשובים – ויטמין C וויטמין E. מבין כל הירקות והפירות, בטטה היא המקור העשיר ביותר לפיגמנט הכתום בטא קרוטן ממשפחת הקרוטנואידים, שהוא גורם חשוב להפחתת הסיכון לסרטן כגון סרטן הפה, הלוע, הגרון והריאות.

    השף קובי מזרחי, מומחה בצלייה על האש מגיש מתכון לבטטות על האש, הנה הוא לפניכם:

    חותכים בטטה קלופה לקוביות של 2 על 2 ס"מ,
    מתבלים בשיני שום שלמות, טימין טרי,
    שמן זית וצ'ילי נוזלי, מתוק או חריף לפי טעמכם.

    מניחים על נייר אפיה,
    אורזים ואוטמים היטב ביריעת נייר אלומיניום.

    מכאן אל הגריל, לצד הבשר, הבצל ויתר הטובים.
    הופכים מצד לצד ואחרי כ-20 דקות, תלוי ברמת החום של הגריל, מורידים ומגישים בטטה מקורמלת, טעימה להפליא ותוספת נהדרת המהווה תחליף רב טעם לתפוח האדמה המסורתי.

    בתאבון.



    0 תגובות