תתמכרו לריח • מירי זורגר אופה לכם לחמים

    מירי זורגר 2 Comment on תתמכרו לריח • מירי זורגר אופה לכם לחמים
    10:34
    28.03.24
    הרב אייל אונגר No Comments on יש דם ביצים שמותר? הרב אייל אונגר בשיעור מפתיע

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

     

    לחם אגוזים

    מצרכים

    450 גר' קמח מלא

    230 גר' קמח לבן

    1 כף מלח

    50 גר' דבש

    15 גר' שמרים טריים

    460 מ"ל מים פושרים

    100 גר' אגוזי מלך

    אופן ההכנה

    את האגוזים יש לקלות עד להשחמה קלה ולקצוץ גס

    בקערת המקסר יש לשים שמרים מים ודבש ומעל קמח

    ללוש 10 ד' להוסיף קמח ואגוזים וללוש 5 ד' נוספות

    התפחה של שעה עד שעה וחצי ואז הוצאת אוויר וחלוקה ל 2 ככירות שוות

    לצור צורה ולשים בתבנית אינגליש  להתפיח שעה נוספת לחרוץ עם סכין חדה

    אפיה בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות 10 ד' עם לחות להוריד ל 180 ולאפות עוד חצי שעה

    הלחם מעולה בהקפאה.

     

    לחם גרעינים

    מצרכים

    350 גר' קמח לבן

    150 גר' קמח מלא

    20 גר' קמח

    20 גר' שמרים טריים

    300 מ"ל מים

    20 מ"ל שמן זית

    50-60 גר' תערובת גרעינים

    אופן ההכנה

    לערבב קמחים

    בקערה יש לשים שמרים מים ומעל את הקמחים והשמן ללוש 10 ד' להוסיף מלח וגרעינים וללוש 5 ד' נוספות

    לשים בקערה משומנת ולהתפיח כשעתים

    לעצב צורה לחרוץ ולאפות  בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות 10 ד' ראשונות בלחות  להנמיח ל 180 מעלות ולאפות חצי שעה נוספת

     

    מצרכים

    לבצק

    1 ק"ג קמח שטיבל ללחם

    25  גר שמרים

    1 כפית מלח

    3/4 כוס שמן זיתי כתית

    3 כפיות סוכר

    לציפוי

    20  עגבניות שרי חצויות

    1 גליל גבינת עיזים

    מלח גס

    פלפל שחור גרוס טרי

    ומעט שמן זית להברשה

    אופן ההכנה

    מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל ומשהים להתפחה כשעה

    מחלקים לכדורים של 100 גר' מברישים תבנית בשמן זית ומניחים את כדורי הבצק להתפחה נוספת כשהם מכוסים.

    ההכנה

    מברישים תבנית בשמן זית ומותחים  כדור אחד לצורה של בגט שטוח משטחים דק  מעל התבנית

    מכינים כך עם כל הבצקים

    מצפים בעגבניות עם הרוטב מסדרים דסקיות מגליל גבינת העיזים מסדרים גם את חצאי העגבניות שרי

    ממליחים ומפלפלים

    אפיה בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות בקרקעית התנור

    בודקים לאחר 10 ד' עם התחתית מוכנה

    מעבירים אל המדף הכי עליון ומשחימים .

    מגישים חם

     

    לחמניות קרואסון במלית פסטו

    מצרכים

    ללחמניות

    1 ק"ג קמח

    50 גר' שמרים

    2 ביצים

    100 גר' חמאה

    1 כפית מלח

    2 כפות סוכר

    3/4 כוס שמן

    2-3 כוסות מים

    למלית הפסטו

    1 צרור פטרוזליה

    5-6 שיני שום

    1 כוס שמן זית

    1 כפית מלח

    1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    לציפוי

    1 כוס שומשום לבן

    אופן ההכנה

    הכינו בצק מהמצרכים הנ"ל והניחו להתפחה כשעה

    הכנת הפסטו

    במעבד מזון יש לשים את המצרכים ולעבד למחית חלקה

    הרכבת המנה

    יש לחלק את הבצק ל 4 ולרדד כל עלה ללמלבן צר וארוך

    לחתוך למשולשים

    למרוח פסטו ולגלגל לקרואסון

    הניחו את הקרואסונים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

    הברישו בביצה טרופה ופזרו שומשום

    אפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה כ 40 ד

     

    מיני בייגלס עם גבינת שמנת וסלמון מעושן

    מצרכים לבצק

    1 ק"ג קמח

    1 כף מלח

    קובית שמרית

    2 כוסות חלב

    1 שמנת חמוצה

    1/2 כוס סוכר

    1/2 כוס שמן

    100 גר' חמאה

    מלית

    500 גר' גבינת שמנת

    3 שיני שום כתושות

    3 כפות עירית קצוצה

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    סלמון מעושן

    לקישוט

    עלי מקרו חרדל

    אופן ההכנה

    מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל ומכסים בניילון נצמד ושמים להתפחה לכשעה

    שוקלים כדורים של 30 גר' ומגלגלים לבייגלס

    מניחים בתבנית מרופד בנייר אפיה מברישים בביצה ושומשומים

    אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים עד להשחמה

    מצננים

    הכנת הגבינה

    מערבבים את

    כל המצרכים  מלבד הסלמון טועמים ומתקנים תיבול

    חותכים כל בייגל ל 2 מורחים בגבינה מסדרים מעל סלמון מניחים עלי מקרו וסוגרים

     

    מיני  פרעצעל

    מצרכים

    500 גר קמח לחם

    500 גר' קמח לבן

    20 גר' סוכר

    15 גר' מלח

    35 גר' חמאה או שמן

    50 גר' שמרים

    550 מ"ל מים

    אופן ההכנה

    ללוש מהמצרכים הנ"ל בצק . לפחות 8 ד' לישה לחלק ליחידות של 40 גר' ולהתפיח

    לגלגל ולפני האפיה יש להכים מסה של 1 ליטר מים רותחים עם 40 גר' סודה קאוסטיק

    לפזר שומשום ומלח גס ולאפות עד להשחמה כ 20 ד' בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות

    לצנן ולחתוך ולמלא בגבינת שמנת וסלמון

     

    טפנד זיתים ירוקים

    מצרכים

    1 צנצנת זיתים ירוקים מגולענים

    2 שיני שום

    1 כוס מיונז

    1 כוס גמבה חמוצה

    מעט פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה

    את הזיתים שוטפים פעמים ושמים במעבד מזון

    מוסיפים את שאר המצרכים וטוחנים למחית חלקה

     

    טפנד עגבניות

    מצרכים

    1 עגבנייה

    2 שיני שום

    1 כוס רסק עגבניות

    1/2 כוס רוטב צילי

    1 כוס מיץ עגבניות

    1/2 כוס שמן

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה

    את כל המצרכים שמים במעבד מזון וטוחנים למחית חלקה

    טועמים ומתקנים תיבול

     

    איולי פסטו

    מצרכים

    1 צרור פטרוזיליה

    5-6 שיני שום

    3/4 כוס שמן זית

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    לאיולי

    2 ביצים חלוטות

    1 1/2 כוסות שמן קנולה

    1 כף מיץ לימון

    אופן ההכנה

    במעבד מזון שמים את הפטרוזיליה ללא הגבעולים העבים השום השמן והתבלינים ומעבדים למסה חלקה

    הכנת האיולי

    במעבד מזון שמים את הביצים החלוטות המיץ לימון והתבלינים ומתחילים לעבד עד לקבלת עיסה בהירה

    מוסיפים את השמן בזילוף עדין עד להיווצרות מיונז

    מוסיפים 3-4 כפות מרוטב הפסטו או לפי הטעם

    טועמים מתקנים תיבול

    נשמר כ 3 ימים במקרר

     



    2 תגובות

    מיין תגובות
    1. 2

      טעות חמורה אבקת סודה לשתיה לא סודה קאוסטית

    2. 1

      טעות חמורה אבקת סודה לשתיה ולא סודה קאוסטית