ליצמן לא עוצר: ועדה ציבורית תפעל לשינוי הרגלי התזונה

מטרת הוועדה הינה לבחון אמצעים שונים בהם ניתן להשפיע על הרגלי התזונה של האוכלוסייה מחד, ולהביא לשינוי הרכב המזון מאידך
ארי וידר No Comments on ליצמן לא עוצר: ועדה ציבורית תפעל לשינוי הרגלי התזונה

מתקפת שר הבריאות על תעשיית הג'אנק פוד עולה שלב: ליצמן מינה ועדה ציבורית מורחבת שתבחן דרכים לגרום לשינוי משמעותי בהרגלי האכילה של הציבור הישראלי • בין חברי ועדת התזונה: מנכ"ל חברה קדישא ומשנה למנהל רשות המיסים

סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן צילום: הדס פרוש, פלאש 90
מטרת הוועדה הינה לבחון אמצעים שונים בהם ניתן להשפיע על הרגלי התזונה של האוכלוסייה מחד, ולהביא לשינוי הרכב המזון מאידך
22:46
23.04.24
הרב אייל אונגר No Comments on איך נראה את ההצלחה בשגרת החיים

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מלחמתו של שר הבריאות יעקב ליצמן במגפת המזון הלא בריא, עולה מדרגה, ולאחר "סערת מקדונלדס", מונתה היום וועדה לקידום תזונה בריאה בישראל.

במשרד הבריאות אמרו כי "המזון הנצרך על ידי האוכלוסייה הוא בעל השפעה משמעותית על הבריאות ועל איכות החיים. זהו אחד התחומים החשובים בהם ניתן להשפיע על מגמות התזונה של האוכלוסייה ולהביא לשיפור במדדי בריאות רבים".

מטרת הוועדה הינה לבחון אמצעים שונים בהם ניתן להשפיע על הרגלי התזונה של האוכלוסייה מחד, ולהביא לשינוי הרכב המזון מאידך. הנושאים שידונו, יהיו, בין היתר סימון תזונתי בחזית האריזה, מיסוי מזון בעל ערך תזונתי נמוך, סימון ערכים תזונתיים במסעדות, פיקוח על מחירי מזונות בריאים, הגבלת מרכיבים תזונתיים במזון וצעדים נוספים שהוועדה תמצא לנכון.

כיו"ר הוועדה יכהן מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב, פרופ' איתמר גרוטו, ראש שירותי בריאות הציבור, אנג' אלי גורדון, מנהל שרות המזון הארצי, אברהם מנלה, מנכ"ל חברה קדישא תל-אביב-יפו, ערן יעקב, משנה למנהל רשות המיסים, עינב שמרון, סמנכ"ל הסברה ויחסים בינלאומיים במשרד הבריאות, פרופ' רונית אנדוולט. מנהלת המחלקה לתזונה.

עוד ישתתפו: רן רידניק, רכז בריאות, אגף תקציבים במשרד האוצר, פרופ' איתמר רז, יו"ר המועצה הלאומית לסוכרת, פרופ' איריס שי, חוקרת תזונה ומחלות כרוניות הפקולטה למדעי הבריאות, אוניברסיטת בן גוריון עירית ליבנה, מפקחת על תחום הבריאות במשרד החינוך, יפעת שמר, פעילה חברתית בנושא הזנה במוסדות חינוך ובצהרונים,רן רבן, החוג לתקשורת באוניברסיטת תל-אביב ועו"ד גליה שגיא, מנהלת איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים.



0 תגובות