ההצעה של למביאסי: מצות בציפוי שוקולד מריר, שוקולד לבן וחמוציות

    יוסי צלניקר 2 Comment on ההצעה של למביאסי: מצות בציפוי שוקולד מריר, שוקולד לבן וחמוציות
    12:46
    19.04.24
    אבי יעקב No Comments on הלכה למעשה: מרן הגאב"ד הגר"מ גרוס בדרשת שבת הגדול | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

     בשר ברוטב פטריות מרהיב

    1 יחידת בשר מספר 5 רצוי טרי חתוך לקוביות בגודל של 1 ס"מ

    200 גרם בצלי שאלוט מקולפים

    חבילת פטריות שמפיניון

    חבילת פטריות פורטובלו

    7 תחתיות ארטישוק חתוכות לרבעים

    חצי בקבוק יין

    מלח , לפי הטעם

    כפית פלפל שחור גרוס

    2 גבעולי טימין טרי

    אופן ההכנה:

    מטגנים אל הבשר עד להשחמה. מוזגים את היין עד לאידוי כמעט מלא, מכסים במים \ מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים.

    יש לבצע כיפוי מידי פעם – כדי להוציא ולנקות את הקצף שיוצא מהבשר.

    מוסיפים את שאר המרכיבים לחצי שעה נוספת על אש גבוהה, עד לקבלת מרקם של רוטב.

    פשטידת תפוחי אדמה ספרדית

    4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

    2 בצלים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

    חצי כוס שמן לטיגון ראשוני של תפוחי האדמה והבצלים

    4 ביצים

     כפית מלח

     חצי כפית פלפל שחור גרוס

    חצי כוס שמן לטיגון הפשטידה

    אופן ההכנה

    מחממים במחבת 1/2 כוס שמן, ומוסיפים את תפוחי האדמה והבצלים. מטגנים, כשמדי פעם הופכים בזהירות את המרכיבים שבמחבת, עד שאפשר לנעוץ מזלג בקוביות תפוחי האדמה. מקפידים שתפוחי האדמה והבצל לא יזהיבו. מורידים מהאש.

    מקציפים את הביצים במשך כמה דקות, עד שמתקבל קצף בהיר ותפוח.

    מעבירים את תפוחי האדמה והבצל לקערה, ומוסיפים להם את קצף הביצים, המלח והפלפל. מערבבים בעדינות.

    מחממים במחבת 1/2 כוס שמן. יוצקים את תערובת הפשטידה למחבת ומנמיכים את הלהבה. מטגנים עד שתחתית הפשטידה ודפנותיה מזהיבות היטב.

    הופכים את הפשטידה על גבי צלחת, ואז הופכים שוב על צלחת נוספת. מניחים את המחבת במהופך על הצלחת והופכים, כך שהפשטידה חוזרת למחבת כשצדה שפנה קודם כלפי מטה פונה כעת כלפי מעלה.

    מטגנים עד שגם צדה התחתון של הפשטידה מזהיב היטב.

    מצות בציפוי שוקולד מריר, שוקולד לבן וחמוציות

    מצרכים:

    כוס וחצי (230 גרם) שוקולד מריר קצוץ/ שוקולד צ'יפס

    3/4 כוס חמוציות מיובשות

    גרידת תפוז

    3/4 חפיסה (60 גרם) שוקולד לבן

    5 מצות

    אופן ההכנה:

    ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל בפולסים של 15-20 שניות, עד שהשוקולד כמעט נמס (צריך להיזהר לא לחמם יתר על המידה אחרת הוא נשרף). מוציאים ומערבבים.

    באותו אופן, ממיסים את השוקולד הלבן.

    מצפים את המצות בשוקולד המריר המומס (רק על צד אחד). מקשטים עם חמוציות וגרידת תפוז. באמצעות מזלג (או כל כלי אחר מתאים), טובלים בשוקולד הלבן ו"מקשקשים" על גבי המצה.

    מכניסים להקפאה עד שהשוקולד מתקשה (לפחות 45 דקות). מוציאים, שוברים לחתיכות ומגישים.



    2 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      אין על למביאסי!!!!!!!
      השף הכי ברמה שיש, כל מתכון זהב