אל תפספסי: ששת המתכונים שיעשו לך את השבת

    מירי זורגר No Comments on אל תפספסי: ששת המתכונים שיעשו לך את השבת

    לקראת שבת מגישה השפית מירי זורגר מגוון מתכונים לכל טעם • רוצה לדעת איך מכינים פאי רועים בטטות או פטה עוף? • וגם: כיסני עוף כשרים לפסח

    22:46
    23.04.24
    הרב אייל אונגר No Comments on איך נראה את ההצלחה בשגרת החיים

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    כיסני עוף שכשרים גם לפסח

    מצרכים

    לבלילת הבלינצעס

    • 4 ביצים
    • 4 כפות קמח תפוחי אדמה
    • 1 כוס מים
    • 1/2 כוס שמן
    • 1 כפית מלח
    • 1 כפית אבקת מרק בטעם עוף פרווה

    למלית

    • 200 גר' חזה עוף טחון
    • 2 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להשחמה
    • 1/2 כפית מלח

    לסגירה

    • 1 חלבון

    אופן ההכנה

    במחבת חשמלית עם 6 שקעים לבלינצעס יש לטגן חביתיות בקוטר 5-7 ס"מ.

    הכנת המלית: לערבב את המצרכים למסה אחידה.

    הרכבת המנה

    במרכז כל חביתית שימי כפית מלית, הברישי בחלבון, והניחי על תבנית מרופדת בניר אפיה. הכיני כך את הכל, חממי שמן עמוק וטגני עד להשחמה, או אפי בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה.

     

    עוף בירקות שורש

    מצרכים

    • 4 קרעי עוף חלוטים ונקיים

    לירקות

    • 5 גזרים קלופים וחתוכים
    • 1 שורש פטרוזליה קלוף וקצוץ
    • 3 עלי סלרי קצוץ
    • 5 כפות שמן לטיגון
    • 2 כוסות ציר עוף או מים
    • מלח פלפל שחור גרוס טרי
    • לפיזור 4 כפות פטרוזליה קצוצה
    • לתוספת 5 תפוחי אדמה קלופים פרוסים

    אופן ההכנה

    • חממי שמן במחבת וטגני את הירקות עד להשחמה
    • הוסיפי את חלקי העוף וטגני עד להשחמה של העוף
    • תבלי ופזרי פטרוזליה קצוצה
    • הוסיפי את הציר והביאי לרתיחה הנמיכי את האש ובשלי כשעה וחצי
    • הוציאי את העוף הוסיפי את תפוחי האדמה ובשלי חצי שעה נוספת

    פאי רועים בטטות בהגשה אישית

    מצרכים

    • 1 ק"ג פרגיות
    • 3 בצלים קצוצים
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס טרי
    • 1 כפית פפריקה מתוקה
    • 1 כפית פפריקה מעושנת

    לכיסוי

    • 4 בטטות מבושלות לפירה
    • 3 כפות מיונז
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    • 6 חלמונים

    לקישוט

    • 2 בצלים חתוכים לטבעות
    • 1 סלסילת פטריות שימזי לבן
    • 1 סלסילת פיטריות שימזי חום
    • 3 בצלים ירוקים חתוכים לאלכסונים

    אופן ההכנה

    • במחבת טגני את הבצלים
    • את הפרגיות חתכי לקוביות קטנות והוסיפי אל הבצלים טגני עד שהצבע מתחלף
    • תבלי וטגני 5 ד נוספות
    • טעמי ותקני תובול

    הכנת הכיסוי

    • מעכי את הבטטות הוסיפי את שאר המצרכים וערבבי
    • טעמי ותקני תיבול

    הכנת הקישוט

    • טגני את טבעות הבצל עד להשחמה
    • הוציאי וטגני את הטריות תוך כדי ניעור
    • תבלי הוסיפי את הבצלים הירוקים ואת טבעות הבצל המטוגנות וטגני 2 ד נוספות
    • העבירי למסננת להגרת הנוזלים

    הכנת הפירה בטטות

    • מעכי את הבטטות הוסיפי את שאר המצרכים טעמי ותקני תיבול

    הרכבת המנה

    בכלי חרס אישיים עמידים בחום זלפי מחית בטטות מעל הניחי מהמלית פרגיות סיימי בבטטות ומעל פזרי את תערובת הפטריות, מעל זלפי את הפירה קשטי בפטריות. העבירי לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ואפי כ 20 ד'. הגישי מיד. זהירות הכלי חם, הניחי צלחת שטוחה מתחת.

    פטה סלמון בציפוי סלמון מעושן

    מס מנות-6

    מצרכים

    • 500 גר פילה סלמון ללא עור ועצמות
    • 1 שמנת אלפרו  לא ממותקת
    • 3 חלבונים
    • 3 כפות פטרוזליה קצוצה
    • 1 כוס אפונה קפואה
    • 2 שיני שום כתושות
    • 1/2 כוס חמוציות
    • 300 גר' פרוסות דקות של סלמון מעושן

    אופן ההכנה

    את הסלמון פילה יש לחתוך לקוביות גדולות לשים במעבד מזון עם שיני השום ולעבד למסה חלקה כ 3 ד הוסיפו את שאר המצרכים מלבד האפונה הקפואה ועבדו כ 3 ד נוספות, לקבלת מסה הומוגנית וסמיכה. העבירו לקערה טעמו ותקנו תיבול. הוסיפו את האפונה הקפואה והחמוציות וערבבו.

    הרכבת המנה

    מעל ניילון נצמד סדרו את פרוסות הסלמון לקבלת מלבן ברוחב 10 ס"מ (כדאי למדוד בפעם הראשונה כדי לקבל רול מדויק) במרכז המלבן זלפו עם שק זילוף ופיה רחבה את פטה הסלמון לקבלת רולדה בקוטר 3 ס"מ, גלגלו את הסלמון עם הניילון נצמד והדקו הייטב בצדדים לקבלת רולדה מושלמת בצורת סוכרה. הכינו הקפיאו לחצי שעה. מלאו תבנית במים והעבירו את גליל הסלמון לאפיה בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות ואפו חצי שעה. קררו היטב. הוציאו מהניילון הניחו במקרר ללילה. הגשה פרסו פרוסות והגישו קר עם איולי פסטו.

    פטה עוף

     מספיק ל-2 תבניות איגליש קייק

    מצרכים

    • 300 גר' חזה עוף טחון
    • 1 ביצה
    • 3 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
    • 3 כפות פירורי לחם
    • 3 כפות פטרוזליה קצוצה
    • 5 פרגיות שלמות ללא עור טחונות קלות במעבד מזון
    • 100 גר' שווארמה הודיה טחון קלות במעבד מזון
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    • 500 גר' פסטרמה בקר

    אופן ההכנה

    ערבבי  את  החזה עוף עם הבצל המטוגן פירורי הלחם הביצה הפטרוזיליה הקצוצה והתבלינים וערבבי למסה אחידה. הוסיפי את הפרגיות והשווארמה וערבבי. בתבנית אינגליש רפדי עם הפסטרמה כרעפים הניחי את המסה וסגרי עם הפסטרמה, הכיני כך את התבנית השנייה. עטפי בנייר כסף פעמים ואפי בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות כשעה וחצי.

    רוטב תאילנדי

    שוקיים אפויים בירקות

    מצרכים

    • 12 שוקיים חלוטים ונקיים מנוצות

    למשרה

    • 11/2 כוסות רוטב תאילנדי
    • 1 כוס רוטב אלף האיים צילי
    • 1 כפית אבקת מרק בטעם בצל

    לירקות

    • 1/2 שקית אפונה קפואה
    • 1/2 שקית שעועית ירוקה שלמה קפואה
    • 15 עגבניות שרי חצויות
    • 1 בצל פרוס דק
    • מלח פלפל שחור גרוס טרי
    • 5 כפות שמן

    אופן ההכנה 

    את מצרכי המשרה יש להעביר לקערה ולערבב. להכניס את שוקי העוף ולערבב היטב, לכסות בניילון נצמד ולהעביר למקרר לשעתיים.

    להכנת המנה

    בתבנית 30 על 40 יש לפזר את הירקות לתבל ולערבב. לסדר את השוקיים מעל הירקות ואת הרוטב שנשאר לפזר מעל ולכסות בניר כסף. להכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ולאפות שעה. להסיר כיסוי ולאפות עוד כ 10 ד' עד להשחמה.



    0 תגובות