ניחוחות של שבת עולים מהמטבח, ואת מחפשת משהו טעים נוסף לכבוד השבת. מירי זורגר ויעל איבר מציעות לך, הצעה להגשה.
מצרכים
- 1 דג סלמון מפולט ללא השידרה מרכזית עם העור ומחובר בצד אחד
למלית
- 3 בצלים פרוסים
- 1 חב' עלי סלק קצוצים
- 2 גמבות חתוכות לרצועות דקות
- 2 גזרים חתוכים לסרטים עם קולפן
- 6 שיני שום כתושות
- מלח פלפל שחור גרוס טרי
- 4 כפות רוטב צילי
- 1 חוט שפגט
לתיבול הדג
- מלח פלפל
- 1 לימון
אופן ההכנה
הכנת המלית
- במחבת עמוקה מחממים שמן ומטגנים את הבצלים עד להשחמה
- מוסיפים את שיני השום הכתושות ומטגנים קלות
- מוסיפים את עלי הסלק ומטגנים 2-3 דקות נוספות
- מתבלים טועמים ומתקנים תיבול
- מפזרים על הצד הפנימי של הדג מלח ופלפל וסוחטים חצי לימון על כל צד
- מפזרים את המלית לכל אורך הדג
- מסדרים את הגמבות והגזר לאורך הדג
- סוגרים עם חוט שפגט
- מפזרים מעל העור שוב מלח פלפל
- מניחים בתבנית אפיה
- אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כשעה