חנוכה בא • אז איך בדיוק מכינים ספינג'?

    דוד קורצוויל 4 Comment on חנוכה בא • אז איך בדיוק מכינים ספינג'?
    צילום: אבנר בן גיאת

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    חנוכה מתקרב, וניחוח הטיגון מתפשט באוויר, אמנם כולם יודעים להכין סופגניות אבל את סוד הכנת החטיף המטוגן הפופולרי המגיע מצפון אפריקה לא הכול יודעים לפצח.

    כדי לפרסם את הנס ולשמח את בני הבית, הנה מתכון ללביבות הספינג' המקוריות שמכנים יהודי מרוקו לקראת חנוכה, בחנוכה ובכל תאריך חגיגי, בעצם.

    בימי החנוכה יוגשו לביבות הספינג' כחלק מהתפריט השוטף במסעדה, אימו של שף מסעדת סומסה מכניסה אותנו אל מטבחה הפרטי ומציגה: כך תכינו אותם נכון.

    ספינג' אבנר בן גיאת


    חומרים:

    • 1 ק"ג קמח
    • 50 גר' שמרים/ לחילופין קובייה אחת.
    • 3.5 – 4 כוסות מים פושרים
    • קורט מלח

     

    אופן ההכנה:

    • מערבבים את כל  החומרים ביחד
    • מכניסים לתוך שקית ניילון לחצי שעה עד שעה.
    • ליצור עיגולים עם חור באמצע (כמו גלגל ים)
    • להכניס לתוך שמן עמוק ורותח
    • מיד אח"כ מעבירים לקערה עם סוכר

     



    4 תגובות

    מיין תגובות
    1. 4

      אם זה היה מתכון מקורי, זה היה צריך ללכת ככה;
      קמח- ככה כמה שנראה לך,
      אח"כשמרים, ומים- לפי העין, ככה….
      ואז תשים קצת מלח ככה עם האצבע לפי העין…..
      אח"כ את מערבב הכל, נותן לזה לתפוח, עד שזה נראה לך מספיק, ואז אתה עושה טבעות עם הידיים ככה, ואח"כ מטגנים בשמן עמוק- ככה כשאתה רואה שהוא רותח מספיק, ואז לפי העין אתה רואה אם זה מוכן- את מוציא ושם בקערה עם סוכר…..
      וזהו, אז טועמים קצת, בודקים אם זה יצא טוב,
      אם לא- מכינים עוד פעם ובודקים טוב טוב לפי העין אם שמת מספיק מכל חומר….