חנוכה בא • אז איך בדיוק מכינים ספינג'?
דוד קורצוויל 4 Comment on חנוכה בא • אז איך בדיוק מכינים ספינג'?התכניות האחרונות
- אפריל 2024
- מרץ 2024
- פברואר 2024
- ינואר 2024
- דצמבר 2023
- נובמבר 2023
- אוקטובר 2023
- ספטמבר 2023
- אוגוסט 2023
- יולי 2023
- יוני 2023
- מאי 2023
- אפריל 2023
- מרץ 2023
- פברואר 2023
- ינואר 2023
- דצמבר 2022
- נובמבר 2022
- אוקטובר 2022
- ספטמבר 2022
- אוגוסט 2022
- יולי 2022
- יוני 2022
- מאי 2022
- אפריל 2022
- מרץ 2022
- פברואר 2022
- ינואר 2022
- דצמבר 2021
- נובמבר 2021
- אוקטובר 2021
- ספטמבר 2021
- אוגוסט 2021
- יולי 2021
- יוני 2021
- מאי 2021
- אפריל 2021
- מרץ 2021
- פברואר 2021
- ינואר 2021
- דצמבר 2020
- נובמבר 2020
- אוקטובר 2020
- ספטמבר 2020
- אוגוסט 2020
- יולי 2020
- יוני 2020
- מאי 2020
- אפריל 2020
- מרץ 2020
- פברואר 2020
- ינואר 2020
- דצמבר 2019
- נובמבר 2019
- אוקטובר 2019
- ספטמבר 2019
- אוגוסט 2019
- יולי 2019
- יוני 2019
- מאי 2019
- אפריל 2019
- מרץ 2019
- פברואר 2019
- ינואר 2019
- דצמבר 2018
- נובמבר 2018
- אוקטובר 2018
- ספטמבר 2018
- אוגוסט 2018
- יולי 2018
- יוני 2018
- מאי 2018
- אפריל 2018
- מרץ 2018
- פברואר 2018
- ינואר 2018
- דצמבר 2017
- נובמבר 2017
- אוקטובר 2017
- ספטמבר 2017
- אוגוסט 2017
- יולי 2017
- יוני 2017
- מאי 2017
- אפריל 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- דצמבר 2016
- נובמבר 2016
- אוקטובר 2016
- ספטמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- יוני 2016
- מאי 2016
- אפריל 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- נובמבר 2014
- אוקטובר 2014
- ספטמבר 2014
- אוגוסט 2014
- יולי 2014
- יוני 2014
- מאי 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
- אוקטובר 2013
- ספטמבר 2013
- אוגוסט 2013
- יולי 2013
- יוני 2013
- מאי 2013
- אפריל 2013
- מרץ 2013
- פברואר 2013
- ינואר 2013
- דצמבר 2012
- נובמבר 2012
- אוקטובר 2012
- ספטמבר 2012
- אוגוסט 2012
- יולי 2012
- יוני 2012
- מאי 2012
- אפריל 2012
- מרץ 2012
- פברואר 2012
- ינואר 2012
- דצמבר 2011
- נובמבר 2011
- אוקטובר 2011
- ספטמבר 2011
- ינואר 2011
ארכיון תוכניות
פוסטים אחרונים
- רמז לפעולה ברפיח: חטיבות המילואים חוזרות לעזה
- הצטרפו לאלפי הלומדים: בבא מציעא דף נ"ו
- גל תקיפות של צה״ל על יעדי חיזבאללה בדרום לבנון
- התחזית: עומס החום הקיצוני יגבר, בעיקר בצפון
- איך נראה את ההצלחה בשגרת החיים
תגיות
אביגדור ליברמן
איראן
ארה"ב
אריה דרעי
בחירות 2015
בחירות תשע"ט
בית שמש
בני ברק
בני גנץ
בנימין נתניהו
הליכוד
המהדורה המרכזית
הקורונה
הרב אייל אונגר
זמן אוויר
חי ברדיו
חמאס
חרבות ברזל
חרדים
טרור
יאיר לפיד
יהדות התורה
יעקב ליצמן
ירושלים
ישראל
מהדורת הבוקר
מזג האוויר
מנחם טוקר
משה גפני
משטרה
משטרת ישראל
משרד הבריאות
נגיף הקורונה
נפתלי בנט
עזה
עניין משפחתי
פיגוע
פלח שוק
צה"ל
קורונה
ראש הממשלה
רחל פסטג
ש"ס
שירים
שירים חדשים
חנוכה מתקרב, וניחוח הטיגון מתפשט באוויר, אמנם כולם יודעים להכין סופגניות אבל את סוד הכנת החטיף המטוגן הפופולרי המגיע מצפון אפריקה לא הכול יודעים לפצח.
כדי לפרסם את הנס ולשמח את בני הבית, הנה מתכון ללביבות הספינג' המקוריות שמכנים יהודי מרוקו לקראת חנוכה, בחנוכה ובכל תאריך חגיגי, בעצם.
בימי החנוכה יוגשו לביבות הספינג' כחלק מהתפריט השוטף במסעדה, אימו של שף מסעדת סומסה מכניסה אותנו אל מטבחה הפרטי ומציגה: כך תכינו אותם נכון.
חומרים:
- 1 ק"ג קמח
- 50 גר' שמרים/ לחילופין קובייה אחת.
- 3.5 – 4 כוסות מים פושרים
- קורט מלח
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים ביחד
- מכניסים לתוך שקית ניילון לחצי שעה עד שעה.
- ליצור עיגולים עם חור באמצע (כמו גלגל ים)
- להכניס לתוך שמן עמוק ורותח
- מיד אח"כ מעבירים לקערה עם סוכר
אם זה היה מתכון מקורי, זה היה צריך ללכת ככה;
קמח- ככה כמה שנראה לך,
אח"כשמרים, ומים- לפי העין, ככה….
ואז תשים קצת מלח ככה עם האצבע לפי העין…..
אח"כ את מערבב הכל, נותן לזה לתפוח, עד שזה נראה לך מספיק, ואז אתה עושה טבעות עם הידיים ככה, ואח"כ מטגנים בשמן עמוק- ככה כשאתה רואה שהוא רותח מספיק, ואז לפי העין אתה רואה אם זה מוכן- את מוציא ושם בקערה עם סוכר…..
וזהו, אז טועמים קצת, בודקים אם זה יצא טוב,
אם לא- מכינים עוד פעם ובודקים טוב טוב לפי העין אם שמת מספיק מכל חומר….
ח ח ח זה היה מצחיק לפי הטעם
זה הולך עם דבש הכי טוב
לא רק מאכל מרוקאי ,גם טוניסאי!