- רדיו קול חי - -

בתיאבון • למביאסי חלבי: פיצה איטלקית וקיש שקשוקה

פיצה ביתית כמו באיטליה

מרכיבים (4 מנות):

לבצק

500  גרם קמח

2 כפיות של שמרים יבשים

כפית סוכר

כפית מלח

3-4 כפות של שמן זית

1/3 + 1 כוסות של מים פושרים

 

לרוטב העגבניות

3 עגבניות קלופות וקצוצות

5 שיני שום כתושות

צרור בזיליקום

חצי כפית סוכר

כפית מלח שמן זית

2 כפות רסק עגבניות

כפית יבש אורגנו

גרם גבינה קשה מגוררת מכל סוג שאוהבים לפיזור על הפיצה 300

אופן ההכנה:

 מכינים את הבצק:

מערבבים בקערה את הקמח, השמרים היבשים ואת הסוכר. יוצרים גומה בקערה שופכים לתוכה את המים, השמן והמלח, ומתחיילים ללוש. מוסיפים תוך כדי לישה את 1/3 כוס המים הנוספת עד שנוצר בצק גמיש. יוצרים כדור מהבצק ומקמחים אותו קלות, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כ-1/2 שעה.

לאחר זמן התפיחה פורסים על משטח העבודה נייר אפייה מקומח קלות. לשים את הבצק בשנית ומרדדים אותו לצורה עגולה על נייר האפייה המקומח. מעבירים לתבנית ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה.

אופן הכנת הרוטב:

מניחים במחבת עם שמן זית את העגבניות עם השום. מבשלים כמה דקות ומוסיפים את ה בזיליקום ואת שאר התבלינים והרסק. מסירים מהאש.

מברישים בשמן זית את שולי הבצק, מורחים על בסיס הבצק את הרוטב, מפזרים גבינה ותוספות שאוהבים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להשחמה.

 

 

קיש שקשוקה

כמות: 4 קישים

– 4 תבניות אישיות בקוטר 14 ס"

מצרכים לבצק:

125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כוס קמח מנופה
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
3 כפות מים קרים
1/2 כפית חומץ

 

מצרכים למילוי:

8 ביצים

ק"ג עגבניות בשלות

10 שיני שום פרוסות דק

פלפל אדום קצוץ דק (אפשר להוסיף גם פלפל חריף אחד) 1

2 כפות כמון

כף סוכר חום

כפית גדושה פלפל שחור

2 כפיות מלח

כ-1/2 כוס שמן

 

אופן הכנה