בסימן ירקות • מירי זורגר במתכוני ירקות לכל השבוע

    מירי זורגר No Comments on בסימן ירקות • מירי זורגר במתכוני ירקות לכל השבוע
    12:46
    19.04.24
    אבי יעקב No Comments on הלכה למעשה: מרן הגאב"ד הגר"מ גרוס בדרשת שבת הגדול | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    ירקות על האש

    מצרכים

    2 קישואים

    2 סלקים

    2 קולורבי

    1 חציל בלאדי

    2 בצלים

    3 פלפלים בצבעים

    2 עגבניות דגולות

    לתיבול

    2 כפיות מלח גס

    1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    1 כוס שמן זית

    5 כפות פטרוזליה קצוצה

    4 שיני שום כתושות

    אופן ההכנה

    את הירקות פורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ

    מניחים על המנגל

    את מצרכי התיבול מערבבים בקערה מברישים את הירקות על הרשת בתערובת התיבול

    וצולים משני הצדדים עד להשחמה

    מגישים מסודר על מגש וזלפים מעל את רוטב התיבול שנשאר…

    אפשר להגיש כתוספת למנה עיקרית

     

    ירקות  אפויים ברוטב צילי

    מצרכים

    1/2 שקית של אפונה קפואה

    1/2 שקית תירס קפואה

    1/2 שקית גזר גמדי קפוא

    1/2 שקית כרובית קפואה

    1/2 שקית שעועית ירוקה קפואה

    \1/2 שקית תחתיות ארטישוק קפואות

    לתיבול

    1 1/2 כוסות רוטב צילי

    1/2 כוס שמן

    2 שיני שום כתושות

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    להגשה

    1 כוס שומשום קלוי

    אופן ההכנה

    בתבנית יש לשים את כל הירקות

    מעל לפזר את התיבול ולערבב את הכל עד לציפוי אחי של התיבול

    לכסות ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ולאפות שעה

    להסיר כיסוי ולתת  עוד אפיה של 10 ד' להשחמה

    בהגשה לפזר שומשום קלוי

     

    ירקות מוקפצים

    מצרכים

    2 בצלים קצוצים

    4 שיני שום כתושות

    2 גזרים חתוכים לגוליאן

    3 קישואים חתוכים לאצבעות

    4 פלפלים בצבעים חתוכים לרצועות דקות

    1/2 כרוב לבן קצוץ

    2 כוסות אפונה קפואה

    לתיבול

    1/2 כוס רוטב סויה

    1/3 כוס שמן

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    להגשה

    2 כוסות קשיו מטוגן במעט שמן

    1 חב איטריות נודלס מבושלים לפי הוראות היצרן

    אופן ההכנה

    במחבת ווק מתחילים בטיגון הבצלים עד להשחמה קלה מוסיפים את השום ואז את שאר הירקות לפי סדר הקשחות שלהם

    מטגנים תוך כדי הקפצה עד שירקות הקשים מעט רכים

    מתבלים ומערבבים מוסיפים את אטריות הנודלס מערבבים ומגישים מיד

    מפזרים אגוזי קשיו לפני ההגשה

     

    קציצות מירקות

    מצרכים

    2 קישואים מגורדים דק

    2 תפוחי אדמה מגורדים

    2 בטטות מגורדות

    2 קולורבי מגורר דק

    2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

    3 שיני שום כתושות

    4 ביצים

    1 כוס פירורי לחם

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    1/2 כוס רוטב צילי

    אופן ההכנה

    את כל הירקות מגרדים במגרדת דקה

    מערבבים את המצרכים

    מחממים שמן במחבת שיהיה חצי עמוק

    מטגנים קציצות משני הצדדים עד להשחמה

    מגישים עם טחינה

     

    פשטידת ירקות מעולה

    מצרכים

    3 בצלים פרוסים מטוגנים עד להשחמה

    2 בטטות קלופות פרוסות דק

    3 תפוחי אדמה פרוסים דק

    2 כוסות אפונה קפואה

    2 כוסות כרובית קפואה

    2 קישואים פרוסים

    למסת הקשירה

    1 מיכל שמנת מתוקה

    6 ביצים

    1 כוס קמח

    1/3 כוס שמן

    3 שיני שום כתושות

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    לציפוי

    1 כוס שמשומים בצבעים

    אופן ההכנה

    את מצרכי הקשירה מערבבים בכלי נפרד טועמים ומתקנים תיבול

    מוסיפי את הירקות ומערבבים היטב אם חסר נוזלים אפשר להוסיף ביצים

    מניחים בתבנית חד פעמית בגודל בינוני או ב 3 תבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפיה מפזרים שומשומים ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 50 ד' או עד להשחמה

    מקררים ופורסים

     

    קוביות תפוחי אדמה בצילי

    מצרכים

    3 תפוחי אדמה רצוי עם קליפה אדומה

    מלח

    שמן לטיגון

    לציפוי

    1/2 כוס רוטב צילי

    מעט פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה

    קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות של 2 על 2

    חולטים את תפוחי האדמה 5 ד' במים רותחים מסננים ומיבשים

    בשמן עמוק מטגנים את תפוחי האדמה עד להשחמה קלה

    מוצאים וסופגים את השמן הנותר

    מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי

    מעבירים לקערה שופכים מעל את הצילי כשהתפוחי אדמה עדין חמים

    מערבבים בעדינות ומגישים מיד

     



    0 תגובות