מבשלים חג עם מירי זורגר • מהדגים דרך הבשר ועד הליפתן

    מירי זורגר 4 Comment on מבשלים חג עם מירי זורגר • מהדגים דרך הבשר ועד הליפתן
    6:22
    16.04.24
    הרב בנימין מילצקי No Comments on הצטרפו לאלפי הלומדים: בבא מציעא דף מ"ח

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    גפילטע פיש  בהגשה מיוחדת

    מצרכים

    500 גר' פילה קרפיון ללא  עצמות ההידרה והעור

    2 בצלים

    2 גזרים

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    3 כפות סוכר

    קמצוץ צילי טחון

    2 ביצים

    1 כוס קמח מצה

    לקישוט

    מקלות גזר

    לציר הבישול

    3 ראשים חתוכים ל 2

    עצמות מהדגים

    2 בצלים פרוסים

    4 גזרים פרוסים

    5 כפות סוכר

    1 כפית מלח

    1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    2 פלפל שאטה קטנים

    2 ליטר מים

    אופן ההכנה

    טוחנים את פילה הדג פעמים מוסיפים לטחינה את הבצלים והגזר

    מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב

    פורסים נייר כסף ומעל מסדרים חופף ניילון נצמד

    שמים את מסת הדגים במרכז  מסדרים מקלות גזר ומגלגלים לרול בקוטר 4 ס"מ

    מכינים כך את כל המסה

    הכנת הציר

    בסיר שמים את כל המצרכים מבשלים שעתים טועמים ומתקנים תיבול

    בציר הדגים מבשלים כשעה את הרולים

    מצננים ומקלפים את העטיפה

    מקררים לילה פורסים ומגישים

     

    סושי כבד -רולים של פטה כבד מגולגלים

    מצרכים

    לבסיס חביתיות פטרוזליה

    6 ביצים

    3 כוסות קמח

    3 כוסות מים

    1/2 כוס שמן

    כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    4-5 כפות פטרוזליה קצוצה

    לכבד

    500 גר' כבד צלוי

    6 בצלים מטוגנים עד להשחמה

    3 פרגיות מטוגנות עד להשחמה

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    2 כפיות פפריקה מתוקה

    1 כפית פפריקה מעושנת

    לציפוי

    1 כוס קמח

    2 ביצים מקושקשות ומעורבבות עם 1/2 כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור גרוס טרי

    2 כוסות פירורי לחם

    אופן ההכנה

    הכנת החביתיות

    טונים בבלנדר מוט את המצרכים למחית חלקה

    מחממים מעט שמן מעבירים את השמן החם אל המסה וטורפים מיד ומטגנים חביתיות עבות מעט

    מטגנים כך את כל המסה

    מכינים את הכבד

    מערבבים את המצרכים וטוחנים במעד מזון למחית חלקה

    הרכבת המנה

    מעל  חביתית מורחים בנדיבות כבד ומגלגלים מניחים בצד

    טובלים את הבלינצעס בקמח וא"כ בביצה ואז בפירורים ומטגנים עד להשחמה

    מצננים ופורסים לפרוסות מגישים

     

    כרוב ממולא

    מצרכים

    500 גר' הודו אדום טחון

    1.5 כוסות אורז מבושל

    2  רסק עגבניות

    2 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להשחמה

    מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    6 כפיות סוכר

    1/3 כוס שמן

    למילוי

    2 כרובים קפואים ליומיים מופשרים לילה בטמפרטורת החדר

    לרוטב

    1/3 כוס שמון

    4 מיכלים רסק עגבניות

    מלח

    פפריקה מתוקה

    פפריקה מעושנת

    פלפל שחור גרוס טרי

    6 כפיות סוכר

    אופן ההכנה

    את מצרכי המלית מערבבים היטב טועמים ומתקנים תיבול

    הפרדת העלים

    חותכים ומוציאים את גזע הכרוב ומפרידים לעלים

    ממלאים את העלים

    הכנת הרוטב

    מביאים לרתיחה את הרסק השמן והמים

    מתבלים ומתקנים תיבול

    מוסיפים את הכרוב ומבשלים כ 3 שעות

    מגישים עם פירה תפוחי אדמה

     

    רוטב קורקבנים

    מצרכים

    500 גר' קורקבנים חלוטים ומנוקים

    3 בצלים קצוצים

    3 פרגיות קצוצות

    2 שיני שום

    4 כפות פטרוזליה קצוצה

    1/2 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה

    לאחר שהקורקבנים מנוקים יש להרתיח מים ולחלוט אותם עוד פעמים

    מטגנים בסיר את הבצל הקצוץ עד להשחמה מוסיפים את הקורקבנים כשהם קצוצים ואת הפרגית ומטגנים כ 10 ד'

    מוסיפים מים לכיסוי מתבלים ומבשלים שעתים על אש נמוכה טועמים ומתקנים תיבול

    מגישים על משולשי טורטיה או משולשי עלי סיגר מטוגנים בשמן עמוק

     

    רוטב צימיצורי

    מצרכים

    לסלט

    2 בצל סגול חתוך לקוביות

    4 כפות קוביות קטנות של פלפל אדום

    4 כפות קוביות קטנות פלפל כתום

    4 כפות קוביות פלפל ירוק בהיר

    4 כפות פטרוזליה

    4 שיני שום קצוצות

    1 מלפפון בחומץ

    3 כפות גמבה מוחמצת

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    1 כף סוכר

    מיץ מ 2 לימונים

    1/2 כוס חומץ

    אופן ההכנה

    את הירקות הקצוצים יש להעביר לקערה

    לתבל לטעום ולתקן תיבול

    להניח לשעה לספיגת הטעמים

     

     

     

    כתף בקר ברוטב פטריות

    מצרכים

    1 נתח כתף במשקל של עד 2 ק"ג בטמפרטורת החדר

    3 בצלים קצוצים

    1 סלסילת פטריות שמפניות

    1 סלסילה פטריות פורטבלו

    2 שיני שום כתושות

    5 גבעולים של בצל ירוק קצוצים

    3 גבעולי סלרי קצוצים

    1 כפית מלח

    1/2 כפית  פלפל שחור גרוס טרי

    1 כוס יין לבן

    2 כוסות ציר עוף או מים

    אופן הכנה

    מטגנים את נתח הבשר מכל הצדדים ומוציאים לצלחת

    באותו הסיר  מטגנים את הבצלים ואת שאר הירקות  עד להשחמה

    מוסיפים את הנתח ומוסיפים כ 3 כוסות ציר עוף

    מתבלים במלח פלפל ומבשלים כ 3  שעות מדי פעם הופכים את הנתח

    מוציאים את הנתח מהסיר  מקררים לילה

    פורסים לפרוסות ומכינים את הרוטב

    ומוסיפים 2 כפות קמח אל ציר הבישול של הנתח ומביאים לרתיחה ומבשלים עם פרוסות לפני ההגשה

     

     ליפתן פירות קיץ

    מצרכים

    8 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לרבעים

    4 נקטרינות אפשר רכות

    10 שזיפים עדיף שגיב

    2 כוסות ענבים

    4-5 משמשים

    1 מקל קינמון בחירה

    3-4 פרוסות לימון עם הקליפה

    3-4 שקיות סטיביה

    אופן ההכנה

    את כל הפירות שמים בסיר ומכסים במים

    מבשלים כשעה או עד להתרככות של כל הפירות

    מצננים לילה במקרר ומגישים קר

     

    מעטפות שמרים ללא סוכר

    מצרכים

    1 ק"ג קמח מלא 70 %

    1 קובית שמרית

    1/2 כוס כמו סוכר

    100 גר' חמאה

    1 מיכל שמנת חמוצה

    1/2 כוס שמן

    2 כוסות חלב

    1 כפית מלח

    למלית

    500  גר' גבינה טוב טעם

    1 כוס כמו סוכר

    1/2 כפית תמצית וניל

    2 ביצים

    80 גר' קורנפלור

    אופן ההכנה

    הכינו בצק מהמצרכים הנ"ל את הקובית שמרים צריך רק לפורר

    התפיחו כשעה וחצי במקרר

    הכנת המלית

    ערבבו את המצרכים למחית חלקה

    טעמו ותקנו תיבול

    חלקו את הבצק ל 4 רדדו וחתכו לרבוכים בגודל הרצוי כדאי 7 על 7 ס"מ

    זלפו במרכז מהמלית וסגרו מכל הצדדים

    הברישו בביצה

    אפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 30 ד' או עד להשחמה



    4 תגובות

    מיין תגובות
    1. 4

      שנה טובה … היום זאת הפעם הראשונה ששמעתי את התוכנית שלך. המתכון לרולדת הבשר ממש עורר לי את התיאבון אך לדאבוני לא יכולתי לרשום את המתכון כי יצא לי להקשיב לתוכנית תוך כדי נהיגה. חשתבי שאמצא את זה כאן באתר – שכן, זאת הפעם הראשונה שאני מבקרת באתר שלכם- כמה התאכזבתי!
      זה לא נמצא. חיפשתי הקלטה של התוכנית אך לא מצאתי.
      אשמח מאוד לקבל את המתכון.

      גמר חתימה טובה, שבת שלום וחג שמח.

    2. 2

      שלום מירי
      שמעתי את התוכנית האחרונה שלך ונתת מתכון לבצק שמרים ממולא בבשר כבש טחון וחצילים, הייתי בנסיעה ולא יכולתי לרשום ואני לא מוצאת אותו באתר, תוכלי לעזור?
      שבת שלום וחג שמח
      יהודית

    3. 1

      שימו לב
      מירי מפרסמת מתכונים של חברת שימרית.
      אם יש שמרים ו/או משפרי אפיה במתכון,
      יתכן שתוכלו למצוא את המתכון באתר של חברת שימרית.