למביאסי מגיש: קרפלך, מרק עוף, קציצות דג בבטטה ועוף בתפוחים

    יוחנן למביאסי No Comments on למביאסי מגיש: קרפלך, מרק עוף, קציצות דג בבטטה ועוף בתפוחים
    21:01
    18.04.24
    אבי מימרן No Comments on הפיגוע המחריד בבנימין: "בדקנו היטב את בטיחות החווה"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    קרפלך

    לבצק:
    1 כוס מים
    2 כוסות קמח
    1 כפית מלח
    1 תפוח אדמה מבושל ומעוך למחית
    3 חלמוני ביצה
    1 כף שמן קנולה או זית

    למילוי:
    3 כבדי עוף
    4 כפות שמן קנולה או זית
    1 בצל קצוץ
    1/2 ק"ג בשר בקר טחון
    1 ביצה
    מלח
    פלפל

    לבישול

    מרק עוף

    אופן ההכנה

    הבצק:

    מרתיחים את כוס המים. יוצקים לקערה ומוסיפים כוס קמח וכפית מלח.
    מעבירים למשטח את העיסה הגבשושית שנוצרה, ומוסיפים כוס קמח נוספת. מתחילים ללוש, ותוך כדי לישה מוסיפים בהדרגה את תפוח האדמה, החלמונים וכף השמן. ממשיכים ללוש עד שהבצק רך ונוח לעבודה.

    המילוי:

    שוטפים את כבדי העוף ומחוררים אותם עם מזלג. ממליחים במעט מלח גס. צולים משני הצדדים על רשת מעל להבה גלויה במשך כמה דקות, עד שהם מוכנים לגמרי. שוטפים קלות ומצננים לטמפרטורת החדר (בכל רשתות השיווק נמכר כיום מתקן המאפשר צלייה נוחה על הכיריים במטבח). קוצצים את הכבדים בסכין.

    מחממים את השמן במחבת ומטגנים בו את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את הכבדים למחבת. מטגנים תוך ערבוב דקה או שתיים ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עוד כמה דקות, תוך ערבוב, עד שהבשר מוכן בחלקו. מורידים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר. מוסיפים את הביצה ומערבבים.

    עכשיו ניגשים לחלק המרגש: מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי הרצוי – יש המעדיפים את הבצק עבה יותר, ויש שאוהבים אותו דווקא דקיק. קורצים מהבצק עיגולים באמצעות כוס רגילה. מניחים כף מילוי במרכז כל עיגול. מרטיבים מעט את שולי הבצק ומקפלים אותו לשניים. מהדקים את הקצוות. מרתיחים את מרק העוף. מוסיפים את הקרפלך למרק, ונותנים להם לצוף במרק ולהתבשל בכיף.

    עוף חגיגי בתפוחים, יין לבן ודבש
    מרכיבים (4 מנות):

    4 ירכי עוף גדולות, ללא עור
    מעט שמן זית, לטיגון
    3 תפוחים (אפשר סמית או אדומים או לערבב), קלופים, מגולענים וחתוכים גס
    1 בצל סגול גדול, קלוף וחתוך גס לפלחים
    חופן חמוציות מיובשות
    כוס וחצי יין לבן (מסוג שאוהבים לשתות)
    כף משחת ציר עוף
    כף דבש
    מלח
    פלפל שחור גרוס
    חופן קטן של גרגירי רימון
    אופן ההכנה:
    מחממים מעט שמן בסיר רחב ושטוח – כזה שניתן להכניס לתנור. מוסיפים את העוף וצורבים משני הצדדים עד להזהבה (בערך 15 דקות מכל צד).

    ממיסים את משחת הציר בכוס מים רותחים ומוסיפים אותה לסיר. בוחשים היטב, כדי להסיר את משקעי הטיגון מתחתית הסיר, ואז מוסיפים את היין הלבן, הדבש וכל שאר המצרכים מלבד הרימון.

    מוסיפים מים כמעט עד כיסוי העוף, ומביאים לרתיחה. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

     מכסים את הסיר בנייר אלומיניום, מנקבים בו כמה חורים ומעבירים לתנור. אחרי כשעה מסירים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות עד שהנוזלים מצטמצמים והעוף מזהיב, עוד כ-20 דקות (הצמצום גורם לטעמים להעמיק).

     מקשטים בגרגירי רימון ומגישים חם.

    קציצות דג ובטטה
    25 קציצות • 10 דק’ הכנה • חצי שעה קירור • 20 דק’ אפייה • כתמתמות ועדינות טעם
    2 בטטות אפויות ומעוכות לפירה
    500 גרם פילה דג טחון (סלמון, הליבוט או קרפיון – לשיקולכם)
    2 שיני שום קצוצות
    6 כפות פירורי לחם
    מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
    1 ביצה
    1 כפית רוזמרין קצוץ דק
    מלח
    1/2 כפית כמון
    לציפוי:
    שמן להברשה או ספריי שמן
    6 כפות תערובת עשבי תיבול יבשים (פטרוזיליה, בזיליקום, שמיר)
    2-1 כפות פירורי לחם
    1 כפית זרעי כוסברה כתושים טריים
    1 כפית אבקת שום
    1/2 כפית מלח גס

    + מערבבים פירה בטטה ודג טחון עם שאר החומרים. מניחים במקרר לחצי שעה.
    + מחממים תנור ל-180 מעלות.
    + מערבבים עשבי תיבול יבשים, פירורי לחם, זרעי כוסברה, אבקת שום ומלח בקערה.
    + מעצבים קציצות, מברישים בשמן משני הצדדים וטובלים כל קציצה בתערובת. מניחים את הקציצות המצופות בתבנית.
    אופים 20 דקות ומגישים



    0 תגובות